עבור לתוכן

צריך המלצה לכרטיס רשת (קניתי כבר אבל עדיין אפשר להחליף..)

Featured Replies

פורסם

הראוטר שיש לי הוא DI 614+ של D LINK , המהירות של האינטרנט היא 1.5 ובקרוב היא תשודרג..

איזה כרטיס רשת אלחוטי כדאי? (התקציב הוא עד 250 אם זה קריטי)

מה שהזמנתי (אני לא בטוח איזה מבין השניים, שעולים אותו מחיר, 137)

או זה

EDIMAX EW-7108PCG 802.11g 54Mbps WIRELESS PCMCIA CARD

או זה

EDIMAX EW-7128G 802.11g 54Mbps WIRELESS PCI CARD

מה ההבדלים ביניהם ואיזה עדיף?

ובכלל איזה כרטיס מומלץ מIQPC?

http://www.iqpc.co.il/Home/HPScreens.asp?id=440

פורסם

ה PCMCIA הוא כרטיס למחשבים ניידים מן הסתם

וה PCI הוא כרטיס PCI למחשב רגיל

זה ההבדל בינהם

אתה כמובן תיקח את ה PCI

פורסם
  • מחבר

ה PCMCIA הוא כרטיס למחשבים ניידים מן הסתם

וה PCI הוא כרטיס PCI למחשב רגיל

זה ההבדל בינהם

אתה כמובן תיקח את ה PCI

אוקיי טוב לדעת..

מה דעתך על הכרטיסים האלה? יש משהו אחר מומלץ?

פורסם

הכרטיס הזה בסדר לגמרי,אתה יכול לקחת אותו בראש שקט.

פורסם

(eyalha) דבר ראשון, אין צורך לצטט תגובה שנמצאת ישירות מעליך, זה מיותר, עדיף שתתרגל לא לעשות את זה כאן :)

הכרטיס PCI הזה הוא נחמד מאוד, קח בחשבון שיש אותו במחירים טיפה זולים יותר בחנויות אחרות.

אני קניתי 3 כרטיסי EW-7128g כאלה בשביל לסדר לקרוב משפחה שלי רשת אלחוטית (עם נתב WRT54GL של לינקסיס)

והם עובדים נפלא , שלושתם מקבלים 100% קליטה מהנתב במהירות מקסימלית

(הם די קרובים לנתב שלושתם - פחות מ-5 מטרים וקיר אחד בדרך לכל כרטיס, מבנה הבית נהדר לרשת אלחוטית אצלו)

הם לא תומכים בהצפנת WPA2, אבל זה לא משהו שאמור להוות גורם בהחלטה, WPA-AES רגיל מספיק בהחלט.

פורסם
  • מחבר

רציתי לצטט את המשפט שאמרת על זה שלא לצטט את מי שמעליי ולהגיד שטוב לדעת.. ואז הבנתי ש :-X :-X :-X

מה זה WPA AES?

מה זה WPA2?

פורסם

סוגים של הצפנה אלחוטית

יש לך סטיקי בנושא הזה לצורך העניין.

פורסם
  • מחבר

אוקיי זה לא קריטי? או שזה משמעותי..?

פורסם

כתבתי כבר קודם, זה לא קריטי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז זה משמעותי? :lol: :lol: :lol:

יש לי שאלה נוספת, איך הראוטר "מחלק" את המהירות בין המחשבים?

מחשב אחד מחובר ישירות לראוטר, מחשב אחר הוא מחשב נייד שמדי פעם בא לבית ומחשב אחר הוא מחשב נייח שבו יהיה הכרטיס רשת האלחוטי..

המהירות של האינטרנט היא 1.5, כמה יקבל כל מחשב בפועל? איך זה מתחלק? לפי היישומים שרצים בו באותה העת או לפי חלוקה מוקדמת?

ועוד שאלה,

האם שימוש בראוטר וכרטיס רשת אלחוטיים (המחשב ממש לידי) מסוכנים מבחינת קרינה? הקרינה גדולה/קטנה מזו של פלאפון ממוצע? זה צריך להוות שיקול בבניית רשת אלחוטית כמו שמידת הSAR מהווה שיקול ברכישת פלאפון?

פורסם

זה אמנם לא קריטי אבל זה מאוד משמעותי :silly:

בקשר למהירות - היא מתחלקת לפי תוכנות שרצות בזמן נתון

המחשב שיספיק לשלוח את ה"דרישות" לאינטרנט (בצורה של חבילות מידע) יותר מהר לראוטר, יקבל יותר רוחב פס.

(כלומר זה דינמי, אם מחשב א' לא גולש ואין עליו אימיול ושום דבר אחר שרץ, אז מחשב ב' יקבל את כל המהירות)

אתה יכול להשתמש בתוכנות כומ NET LIMITER ו, ועל ידי כך להגביל שימוש ברוחב פס במחשב מסויים

למשל תתקין את התוכנה במחשב א' ובאמצעותה תורה למחשב הזה לעולם לא להשתמש ביותר משליש מרוחב הפס שלך.

ואז שני שליש יהיו פנויים למחשב השני (או לשאר המחשבים שלך)

ישנם נתבים שיש בתוכם QOS מובנה, שמאפשרת לך לקבוע חלוקת רוחב פס כבר מהנתב, בלי צורך בתוכנה מותקנת בממחשבים

חלקות רוחב הפס ע"י QOA נעשית לפי מחשב ו/או לפי תוכנה שצורכת אינטרנט (למשל לתת עדיפות גבוהה לגלישה על פני אימיול במחשב X)

בקשר לקרינה אין לך מה לדאוג כל עוד אתה לא ישן מחובק עם הנתב שלך.

זה נתב, לא טלפון שצמוד לאוזן

ומכיוון שהמכשיר לא יושב לך ליד האוזן, ועוצמת הקרינה פוחתת כריבוע המרחק בינך לבין הנתב

העסק הופך לבטוח, כל עוד הוא רחוק בערך מטר ממך (אני לא אומר לא להתקרב אליו, אבל שבסה"כ הזמן הממוצע,

הוא לא יהיה ליד הכרית כשאתה ישן, בדיוק כמו שאתה לא ישן עם הראש על הטלוויזיה, שגם פולטת קרינה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים