עבור לתוכן

הארדיסק שהלך לעולמי

Featured Replies

פורסם

היום נשרף לי ההארדיסק 320 ג'יגה של HD בחיבור IDE/ATA. היה ריח של שרוף ואחרי בירור קטן עם טכנאי מסתבר שהלך ההארדיסק... הוא לא מזוהה בביוס לא במחשב שלי ולא במחשבים אחרים :'( :'( :'(

היה לי בהארדיסק 80 ג'יגה של חומרים חשובים ביותר, וקראתי איפשהו שאם אני מחליף את ה"דיסק" של ההארדיסק השרוף לדיסק של אותו הארדיסק חדש אני יכול להציל את החומרים.... מישהו יכול לתת לי פרטים על זה? אני פשוט יושב פה בדיכאון בגלל זה :'( :'( :'( :'( :'( :'(

תודה לכל מי שינסה לעזור, כל עזרה תבוא בברכה :(

פורסם

אם אתה משיג דיסק זהה למה שנשרף, אתה יכול להחליף את הלוח בקרה של הדיסק (ה-PCB הזה שיש לדיסק בתחתית). ואז יש מצב שתוכל שוב לעבוד עם הדיסק הישן.

כמובן זה לא תמיד עובד אבל אם יש חומרים באמת חשובים שאין לך גיבוי להם וזה מצדיק הוצאה של 400-500 ש"ח לדיסק חדש כזה, אז שווה לנסות.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התשובה ..

דיברתי עם טכנאי והוא אמר שמה שקרה לי ברוב הסיכויים ניתן לשחזר.. בדיקה עולה 120 ש"ח ושיחזור [אם אפשרי] בין 100 ל-200 דולר

השאלה היא לאיזו שיטה יש יותר סיכוי- ללכת לטכנאי ולשלם את הכסף או לקנות את אותו ההארדיסק ולהחליף את הלוח? מה אתם היתם עושים? אני כבר אובד עצות :-X

תודה רבה לכל מי שינסה לעזור לי

פורסם

תראה, אני ממש בספק אם טכנאי המחשבים שלך יעשה משהו אחר חוץ מלנסות את אותו הדבר.

אני ההיתי מנסה לעשות את זה לבד. רק מציע להצטייד בכמה כלים מיניאטוריים, כגון מברג קטן.

פורסם
  • מחבר

אוקיי החלטתי לעשות מה שאמרת ואני מביא עוד שלושה ימים את אותו ההארדיסק בדיוק.

השאלה היא קודם כל איך מחליפים את זה והשאלה השנייה היא אם אני מחליף את הלוח בין ההארדיסק הטוב לשרוף יש מצב שגם הלוח החדש יישרף בישן ואז שני הכוננים יצאו מכלל פעולה?

תודה רבה על העזרה

פורסם

כאן תלוי מה בדיוק גרם לזה שנשרף הדיסק הישן.

אם יש איזו תקלה פיזית בדיסק שגרמה לאיזה קצר או משהו אחר, אז תאירטית יכול להיות שגם הלוח החדש יישרף, אבל אם זאת היתה פשוט תקלה בלוח בגלל איזה שבב שנשרף אז כנראה זה ייתקן לך את הדיסק.

לגבי החלפת הלוחות, אתה מבריג את הלוח הישן החוצה מוציא אותו בזהירות, יש מתחת בד"כ כבל שמתחבר. מנתקים את הכבל, מחברים את הלוח מהדיסק השני, מבריגים חזרה ומקווים לטוב.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה.. אני לאמאמין שהחדש גם יישרף...

אפשר פירוט יותר מדוייק או אפילו לינק למדריכים מהארץ או מחו"ל? אני צריך פשוט תמונות כדי להבין.

ושוב - תודה ! :xyxthumbs:

פורסם

אל תשכח לפני שאתה נוגע ב-PCB של הדיסק החדש להאריק את עצמך מ-ESD, אחרת אתה עלול לשרוף את הלוח עצמו עוד לפני שחובר.

פורסם

מדריך מהיר שצולם כרגע ע"י מצלמת פלא' (לא להתלונן על האיכות :silly:) -

על ההארדיסק התקול -

מאתר את הברגים שמחזיקים את הלוח אל המקום, יכול להיות שמדובר בבורג בצורת כוכב. מצא את המברג המתאים.

20-06-07_0230.jpg.xs.jpg

מבריג אותם החוצה.

20-06-07_0231.jpg.xs.jpg

מרים את הלוח ומפריד אותו מההארדיסק עצמו.

20-06-07_0232.jpg.xs.jpg

יכול להיות שמדובר בכבל שמחבר, יכול להיות שמדובר בפינים. בכל אופן, נהג בזהירות.

בהארדיסק שפירקתי כאן, מדובר על פינים שמתחברים בשני מקומות מרכזיים. במרכז ההארדיסק, ובדופן החיצונית.

20-06-07_0233.jpg.xs.jpg

20-06-07_0234.jpg.xs.jpg

בעזרת אותן ההוראות בדיוק מפריד את הלוח מההארדיסק התקין, ומחבר (עם דגש לפינים / כבל) להארדיסק התקול.

בהצלחה ;)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה!!!! באמת תודה אין לך מושג איך עזרת לי...

עוד כמה ימים אני מקבל הארדיסק חדש [אותו דבר בדיוק] ואני יחליף את הלוח.. עם המזל שלי גם החדש ישרף.. מקווה שלא :s05: :s05: :s05:

תודה רבה לכולם עזרתם לי מאוד ביום הקשה הזה :o

פורסם

על לא דבר.

עם קצת מזל, זה רק ה PCB שרוף.

מה שרף אותו ? אולי הגיע הזמן להחליף ספק ג'נרי ?

פורסם

שיהיה בהצלחה :xyxthumbs:

תעדכן אותנו מה ייסגר.

פורסם

גם לי יש דיסק קשיח שהפסיק לעבוד

גודל של 40GB יש לי עליו אוסף שירים יקר לליבי וחשוב מאוד בגודל 4GB

למישהו יש עצה איך לקחת את המידע שיש עליו?? אני רק מעוניין במידע הקטן הזה והדיסק יכול ללכת מצידי לעזאזל

פורסם

השאלה מה בדיוק קורה כשאתה מנסה לחבר אותו למחשב?

פורסם

אתה יכול לנסות גם את מה שכתוב בקישור הבא, יש שם עזרה ראשונה לשחזור הארד דיסק ודברים נוספים שאפשר לעשות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים