עבור לתוכן

DTS vs DOLBY DIGITAL

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

לאחרונה רכשתי מערכת סראונד של ימהה RX659 משהו חייתי ביותר 7.1 CH.

בסרטים מסויימים יש לי את האפשרות לבחור בין מצבים שונים של DTS לבין DD (dolby digital).

לפי מה שהבנתי שניהם עובדים במצב סראונד אבל השאלה שלי באיזה מצב הסאונד יהיה יותר איכותי וניתן יהיה לקבל ניצול מקסימלי של עוצמת ואיכות הרסיבר.

תודה לעוזרים.

פורסם

בדר"כ DTS יהיה עדיף כיוון שהוא פורמט איכותי יותר.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

בדר"כ DTS יהיה עדיף כיוון שהוא פורמט איכותי יותר.

Anatoli.

אוקיי תודה.

אבל איך אתה מסביר שבשידורי טלביזיה אני יכול לבחור בפורמט DTS אבל בחלק מהסרטים שאני רואה (XVID) אין את האפשרות הזאת?

פורסם

XVID קודד מה-DVDR ולכן יורדים אופציות רבות בעת שאתה מוקדד, מורידים את איכות הסאונד ואיכות התמונה בהרבה...

ב-XVID לרוב האיכות סאונד היא AC3 והיא גם סראונד אם אני לא טועה.. סאונד פחות טוב מ DVD אורגינל או DVD5,DVD9 אבל עדיין סאונד סביר ביותר, מקווה שעזרתי. :xyxthumbs:

פורסם

לא ראיתי שידורי DTS בטלויזיה, לפחות לא בארץ.

בנוגע ל-XVID. בדר"כ זה AC3 דחוס יחסית, ורוב הזמן אין שם שום סראונד בכלל.

מה שכן, לא הבנתי בדיוק מהרצית לשאול בהודעה השנייה שלך. מה בדיוק להסביר? לפעמים יש DTS, ולפעמים לא.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

לא ראיתי שידורי DTS בטלויזיה, לפחות לא בארץ.

בנוגע ל-XVID. בדר"כ זה AC3 דחוס יחסית, ורוב הזמן אין שם שום סראונד בכלל.

מה שכן, לא הבנתי בדיוק מהרצית לשאול בהודעה השנייה שלך. מה בדיוק להסביר? לפעמים יש DTS, ולפעמים לא.

Anatoli.

כשאני רואה סרט בדיוידי אין לי את האופציה ברסיבר לDTS, רק DD.

לעומת זאת בשידורי טלביזיה, אני יכול לבחור DTS, ולא DD.

בגלל זה רשמתי מה שרשמתי בהודעה השנייה.

פורסם

עדיין לא הבנתי אבל לא משנה :)

בכל מקרה, ב-DVD זה תלוי מה יש על הדיסק. בדר"כ זה DD.

בנוגע לטלוויזיה, אין לי מושג איפה אתה גר, אבל בארץ אין שידורגים של DTS בטלוויזיה.

Anatoli.

פורסם

רוב הסיכוים שאתה עושה אמולציה NEO 6 DTS לאות סטריאו מהטלוויזיה/ממיר (יענו הופך 2 ערוצים ל6 ערוצים)

פורסם
  • מחבר

רוב הסיכוים שאתה עושה אמולציה NEO 6 DTS לאות סטריאו מהטלוויזיה/ממיר (יענו הופך 2 ערוצים ל6 ערוצים)

נכון זה מה שרשום לי ברסיבר NEO 6 CINEMA.

פורסם

אז אין לך שידור DTS. חוץ מהשם זה לא חולק עם ה-DTS כלום. זה אלגוריתם שמפצל את הסטריאו לסראונד.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

בתצוגה רשום במפורש DTS :-\

פורסם

בסדר, כי זה השם, אבל זה לא אותו הדבר. DTS בפני עצמו הוא פורמט איכותי. ה-DTS שאתה משתמש בו זה לא פורמט, זה אלגוריתם, הוא לא אומר כלום על איכות הקול.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים