עבור לתוכן

התנגדות פנימית של ספק הכוח במחשב

Featured Replies

פורסם

כידוע, לכל מקור מתח יש התנגדות פנימית (תיאורית יש כאלה שאין להם, אבל פרקטית לכולם יש). מהי ההתנגדות הפנימית של הספק במחשב ? כיצד ניתן לחשב אותה ? (למשל לספק של 250W).

פורסם

נתחיל מזה שהספק הוא למעשה שישה מקורות מתח:

+3.3

+5

+12

-5

-12

5 S.B

נמשיך עם העובדה שהמושג התנגדות הוא לא ממש חד משמעי במוליכים למחצה (כמו מייצבי המתח בספק) ולכן ניתן רק להגדיר הגדרה שקולה.

אבל ה"התנגדות הפנימית" הזו תלוייה בעומס ובטמפ' העבודה של הרכיבים.

אפשר לעשות מדידה של ההתנגדות בעזרת שני נגדים שההתנגדות שלהם ידועה ומד מתח מדוייק.

למה בכלל זה משנה ?

פורסם
  • מחבר

אם היה לי מד מתח אז הייתי יודע למצוא את ההתנגדות ! אבל אין לי מד מתח לצערי

זה חשוב בגלל כל מיני חישובי מתח הדקים, כידוע מתח ההדקים יורד ככל שהזרם עולה ולכן אני צריך לדעת את ההתנגדות הפנימית!

פורסם

המודל של ספק כח אידאלי עם נגד בטור לא תופס. מכיוון שספק של מחשב מכיל רכיבים למניעת מתח יתר הגנות קצרים, יצובים למיניהם ועוד הרבה דברים שגורמים לזה שבסופו של דבר קשה מאד לבנות ספק טוב ובמחיר הגיוני.

אתה יכול להעריך לפי Efficency (מופיע במפרטים) ואגב ספקים מוציאים את כל המתחים מ5V התקן החדש של אינטל מדבר על 12V כמתח בסיס (STX)

פורסם
  • מחבר

אז ספק הכוח במחשב אינו נחשב במודל של מקור מתח עם התנגדות פנימית כלשהי ?

פורסם

המודל הזה מניח שמקור המתח שלך שואף לספק בעצמו מתח קבוע בלי התייחסות למתח הסופי שמגיע לצרכן, אבל בספק יש מעגלי בקרה ששואפים לספק לצרכן מתח קבוע בלי להתייחס למתח של המקור עצמו.

בפשטות הספק שואף להוציא מתח קבוע ולכן בקירוב ההיתנגדות הפנימית שלו אפס (יותר מדוייק לומר שהיא מסתכמת בהתנגדות של החוטים).

עד כמה הספק קרוב לזה זה תלויי כבר באיכות שלו.

ספק איכותי יוכל לעמוד בזה בטווח רחב יותר של עומסים וגם תחת שינויים יותר פתאומיים בעומסים.

מתוך סקרנות, מה אתה הולך לעשות איתו שזה משנה לך בכלל ?

פורסם
  • מחבר

רגע ! אז שאומרים ספק של 250W מתכוונים לספק שמסוגלל לתת עד 250W, אבל:

P=UI

I=U/R

חייבת להיות איזשהי התנגדות לספק, כי אם לא אז הוא יכול לספק הספק אינסופי !

פורסם

זה V ולא U.

אני מתאר שבגלל שהספק הוא לא עוד בטרייה של 1.5V שיש לפלוס ומינוס פשוט אלא מערכת המרת מתח חלופי לישר עם מס' יציאות אז הדברים שונים מניסויי מעבדה וחומר הלימוד של כיתה י'

פורסם

רגע ! אז שאומרים ספק של 250W מתכוונים לספק שמסוגלל לתת עד 250W, אבל:

P=UI

I=U/R

חייבת להיות איזשהי התנגדות לספק, כי אם לא אז הוא יכול לספק הספק אינסופי !

R הוא של העומס, לא של הספק!

פורסם
  • מחבר

אני מדבר על R כללי, כי כל ספק יכול לספק הספק כלשהו וזה בהכרח תלוי בהתנגדות פנימית שלו

כי אם אין לו נתנגדות פנימית אז תיאורטית הוא יכול להגיע להספק אינסופי!

פורסם

זה בתנאי שתקצר את ההדקים שלו עם מוליך על.

וכבר אמרתי שההתנגדות הפנימית היא בקירוב אפס כל עוד העומס בתחום מסויים - תחום זה שונה מספק לספק אבל הוא לא מגיע לאינסוף.

PSU.png

פורסם
  • מחבר

אז ככל שהעומס גדול, כאילו ככל שהמחשב צריך יותר הספק, אז ההתנגדות הפנימית של הספק עולה לאט לאט מעל 0 ?

פורסם

ישנו תחום שבו ההספק נשאר קבוע על אפס (כמובן שום דבר לא אידיאלי ככה שזה לא באמת אפס).

כשהספק מתחיל לעמוד בעומס גבוהה המתח שהוא מספק מתחיל ליפול ולכן באופן אפקטיבי אפשר להגיד שההתנגדות גדלה - מעשית אין שום התנגדות אלא פשוט המתח נופל.

פורסם
  • מחבר

בעצם ספק המחשב והסוללה הם שני מודלים אחרים של מקור מתח?

פורסם

amiram ,

מה היחידות בגרף שלך 0.5ohm 7A ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים