פורסם 2003 בפברואר 622 שנים כידוע, לכל מקור מתח יש התנגדות פנימית (תיאורית יש כאלה שאין להם, אבל פרקטית לכולם יש). מהי ההתנגדות הפנימית של הספק במחשב ? כיצד ניתן לחשב אותה ? (למשל לספק של 250W).
פורסם 2003 בפברואר 622 שנים נתחיל מזה שהספק הוא למעשה שישה מקורות מתח:+3.3+5+12-5-125 S.Bנמשיך עם העובדה שהמושג התנגדות הוא לא ממש חד משמעי במוליכים למחצה (כמו מייצבי המתח בספק) ולכן ניתן רק להגדיר הגדרה שקולה. אבל ה"התנגדות הפנימית" הזו תלוייה בעומס ובטמפ' העבודה של הרכיבים.אפשר לעשות מדידה של ההתנגדות בעזרת שני נגדים שההתנגדות שלהם ידועה ומד מתח מדוייק.למה בכלל זה משנה ?
פורסם 2003 בפברואר 622 שנים מחבר אם היה לי מד מתח אז הייתי יודע למצוא את ההתנגדות ! אבל אין לי מד מתח לצעריזה חשוב בגלל כל מיני חישובי מתח הדקים, כידוע מתח ההדקים יורד ככל שהזרם עולה ולכן אני צריך לדעת את ההתנגדות הפנימית!
פורסם 2003 בפברואר 622 שנים המודל של ספק כח אידאלי עם נגד בטור לא תופס. מכיוון שספק של מחשב מכיל רכיבים למניעת מתח יתר הגנות קצרים, יצובים למיניהם ועוד הרבה דברים שגורמים לזה שבסופו של דבר קשה מאד לבנות ספק טוב ובמחיר הגיוני.אתה יכול להעריך לפי Efficency (מופיע במפרטים) ואגב ספקים מוציאים את כל המתחים מ5V התקן החדש של אינטל מדבר על 12V כמתח בסיס (STX)
פורסם 2003 בפברואר 622 שנים מחבר אז ספק הכוח במחשב אינו נחשב במודל של מקור מתח עם התנגדות פנימית כלשהי ?
פורסם 2003 בפברואר 622 שנים המודל הזה מניח שמקור המתח שלך שואף לספק בעצמו מתח קבוע בלי התייחסות למתח הסופי שמגיע לצרכן, אבל בספק יש מעגלי בקרה ששואפים לספק לצרכן מתח קבוע בלי להתייחס למתח של המקור עצמו.בפשטות הספק שואף להוציא מתח קבוע ולכן בקירוב ההיתנגדות הפנימית שלו אפס (יותר מדוייק לומר שהיא מסתכמת בהתנגדות של החוטים).עד כמה הספק קרוב לזה זה תלויי כבר באיכות שלו.ספק איכותי יוכל לעמוד בזה בטווח רחב יותר של עומסים וגם תחת שינויים יותר פתאומיים בעומסים.מתוך סקרנות, מה אתה הולך לעשות איתו שזה משנה לך בכלל ?
פורסם 2003 בפברואר 722 שנים מחבר רגע ! אז שאומרים ספק של 250W מתכוונים לספק שמסוגלל לתת עד 250W, אבל:P=UII=U/Rחייבת להיות איזשהי התנגדות לספק, כי אם לא אז הוא יכול לספק הספק אינסופי !
פורסם 2003 בפברואר 722 שנים זה V ולא U.אני מתאר שבגלל שהספק הוא לא עוד בטרייה של 1.5V שיש לפלוס ומינוס פשוט אלא מערכת המרת מתח חלופי לישר עם מס' יציאות אז הדברים שונים מניסויי מעבדה וחומר הלימוד של כיתה י'
פורסם 2003 בפברואר 722 שנים רגע ! אז שאומרים ספק של 250W מתכוונים לספק שמסוגלל לתת עד 250W, אבל:P=UII=U/Rחייבת להיות איזשהי התנגדות לספק, כי אם לא אז הוא יכול לספק הספק אינסופי !R הוא של העומס, לא של הספק!
פורסם 2003 בפברואר 822 שנים מחבר אני מדבר על R כללי, כי כל ספק יכול לספק הספק כלשהו וזה בהכרח תלוי בהתנגדות פנימית שלוכי אם אין לו נתנגדות פנימית אז תיאורטית הוא יכול להגיע להספק אינסופי!
פורסם 2003 בפברואר 822 שנים זה בתנאי שתקצר את ההדקים שלו עם מוליך על. וכבר אמרתי שההתנגדות הפנימית היא בקירוב אפס כל עוד העומס בתחום מסויים - תחום זה שונה מספק לספק אבל הוא לא מגיע לאינסוף.
פורסם 2003 בפברואר 822 שנים מחבר אז ככל שהעומס גדול, כאילו ככל שהמחשב צריך יותר הספק, אז ההתנגדות הפנימית של הספק עולה לאט לאט מעל 0 ?
פורסם 2003 בפברואר 922 שנים ישנו תחום שבו ההספק נשאר קבוע על אפס (כמובן שום דבר לא אידיאלי ככה שזה לא באמת אפס).כשהספק מתחיל לעמוד בעומס גבוהה המתח שהוא מספק מתחיל ליפול ולכן באופן אפקטיבי אפשר להגיד שההתנגדות גדלה - מעשית אין שום התנגדות אלא פשוט המתח נופל.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.