עבור לתוכן

how to "flash" the wrt54gl to the TOMATO firmware?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

היום קיבלתי את הראוטר, חיברתי והכל פועל, הקושחה הרגילה מפעילה את הכבלים אבל אני אשמח לבדוק את קושחת העגבניה.

דבר אחד שמפריע הוא שאיני יודע כיצד לעדכן את הראוטר.

תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

אם זה פועל, למה אתה רוצה לשדרג? קח בחשבון שיכול להיות שזה לא יפעל אח"כ, וכמובן יש את הסיכוי שיפול לך החשמל/הכלב יאכל את הכבל/יפגע מטאור בבניין במהלך העדכון וכך הראוטר שלך יהיה שימושי בערך כמו לבנה קטנה עם אנטנות.

אבל אם אתה מתעקש, קודם כל רשום את ההגדרות שיש לך עכשיו כדי שלא תשכח אותן. אח"כ לך לממשק הוובי (שנמצא ב 192.168.1.1, בלי שם משתמש והסיסמא היא admin אם לא שינית אותה), ואז ל Administration->Firmware Update, תלחץ על הכפתור ותמצא את קובץ הBIN המתאים (אמורים להיות הרבה קבצים, זה שמתאים לWRT54GL נקרא WRT54G).

לחץ על אישור, המתן 2 דקות והשתדל לא לנשום הרבה בזמן העדכון. בהצלחה.

עריכה: מאחר ויש לי בעיות עם אותו נתב בחיבור לכבלים, אשמח אם תפרט קצת על הספקית שלך וגודל החבילה. כמו כן, האם אתה משתמש בתוכנות P2P (ספציפית ביטורנט)? אתה מחובר דרך L2TP או PPTP (כלומר IP קבוע או לא)?

פורסם
  • מחבר

תודה על ההיענות :)

רציתי להתקין את הtomato כי הבנתי שהיא אחלה קושחה לכבלים עם פונקציות נוספות (או שלא?)

הספקית שלי: 014

חבילה: 2.5/256 באנדל עם הוט.

ובקשר לאופן חיבור - תוכל להרחיב? אני לא יודע איך לשנות את הפונקציות בראוטר, זה ממש חדש לי.

ובקשר להורדת טורנטים - אני משתמש ב utorrent וכרגע בדקתי (לראשונה עם הראוטר) מוריד מעולה על מקסימום :)

פורסם

אני מאוד ממליץ לעדכן , בדיוק לפי ההוראות כמובן (שיכולות להימצא באתרי הfirmwares ) .

שוב -

firmwares מומלצות הן DD-WRT ולכבלים TOMATO .

פורסם

מצטרף לעניין בשאלה אם אפשר...

כשאני מתקין את הDDRT הזו..מה נמחק לי מהראוטר בעצם? רק שם המשתמש והססמא וכו'?

כי בזמנו בא בחורצ'יק וסידר את כל העניין של הרשת האלחוטית למחשב הנייד של אבא וכאלה..אז כל זה ילך?

ואם אני שומר את ההגדרות בקובץ (יש אפשרות כזו בראוטר) ואחרי השדרוג זה יתפוס? או שזה לא יתאים לגרסא החדשה?

פורסם
  • מחבר

אני מאוד ממליץ לעדכן , בדיוק לפי ההוראות כמובן (שיכולות להימצא באתרי הfirmwares ) .

שוב -

firmwares מומלצות הן DD-WRT ולכבלים TOMATO .

אוקיי, תוכל בקצרה להסביר מדוע כדאי לי להתקין למרות שהכל תקין פה?

מה התוספות של העגבניה?

ומהם האתרים של הקשוחות אם יורשה לי לשאול?

תודה לכולם :xyxthumbs:

פורסם

לגביי האתרים של הfirmwares - חיפוש בגוגל ימצא אותם.

באשר למה שנמחק, מה שמוסף וכו -

קודם כל הנה משהו שכתבתי שמרחיב קצת על DD-WRT .

כאשר מעדכנים את הקושחה בנתב לקושחה מצד שלישי \ קושחה שונה ממה שיש כבר על המכשיר כל ההגדרות שהיו בו מתבטלות ויש צורך להגדיר אותן מחדש בקושחה החדשה (ולא, זאת לא בעיה.)

הפיצרים המוספים חוץ מיציבות הם עשרות פונקציות חדשות (כמו הגברת עוצמת השידור האלחוטי, סטטיסטיקות שונות, שינוי ה timeouts של טבלאות הconnections שיכולים לתרום הרבה לעבודה יעילה עם תוכנות P2P , אפשרות לחסימות שונות, QOS מפותח, SSH , אפשרות התקנת חבילות נוספות על הנתב ועוד פיצ'רים מתקדמים אחרים.

אני עובד עם DD-WRT כבר הרבה מאוד זמן ואני מאוד מרוצה.

TOMATO היא גם קושחה לא רעה שמתאימה אפילו לכבלים בארץ ויכולה להוות פתרון מצוין לבעלי WRT54GL שמחוברים לכבלים.

(הכבלים בארץ משתמשים בשיטה קצת עקומה להתחברות - L2TP ללא מרכיב האימות כמו שהבנתי ולכן ההגדרות כאן לא תואמות את הסטנדרט בעולם)

אוקיי, תוכל בקצרה להסביר מדוע כדאי לי להתקין למרות שהכל תקין פה?

על כל פנים, זה באמת משפט שאי אפשר להתווכח איתו :)

מצד שני, מי שרוצה ללמוד ולהגיע לגבהים חדשים חיב לנסות, לא ? ;)

בהצלחה !

פורסם
  • מחבר

טוב משום מה אני כבר לא מצליח לגלוש כאשר אני מחובר דרך הראוטר :silly:

אני אנסה להתקין עכשיו את העגבניה

בהצלחה (אני אכן צריך את זה משום שאני גר באיזור עם תשתיות גרועות וספייקים וסאגים זה לא משהו מיוחד פה :-X )

פורסם

אני אשמח לעדכון לגבי ההצלחה של העניין...

Qtec-שאתה אומר שאני צריך להגדיר מחדש,למה אתה בדיוק מתכוון?

ז"א..מה אני אמור להגדיר מחדש? את הסיסמא והשם משתמש וזהו?

פורסם
  • מחבר

עדכון -

הראוטר הוא בעצם הDefault Gateway - הIP הזה אצלי הוא 192.168.1.1 ומשום מה אני לא מצליח להיכנס לעמוד של הגדרת הראוטר :-\

למה זה קורה? מה אני עושה עכשיו? :-\

רק עכשיו קמתי, אוף :-[

יש למישהו רעיון מה קרה ומה עושים כנגד זה?

פורסם

אתה בטוח שחיברת אותו כמו שצריך?

אמרת שאתה לא יכול לגלוש איתו אז אולי הוא לא מחובר?

גם לוקח לו קצת זמן (אצלי לפחות) עד שהוא ממש מתחבר ואפשר להכנס אליו

פורסם
  • מחבר

הכל היה טוב מאוד

עדכון #2 - עשיתי לו reset וכעת הוא פועל טוב מאוד.

אבל עדיין סיבה לאי פעולה של הראוטר לא מצאתי ::)

כעת אני אשדרג את הקושחה :xyxthumbs:

---

עדכון נוסף -

העדכון נחל הצלחה, אך כעת איני מצליח להתחבר לעמוד של הראוטר - הסיסמא לא נכונה- היא לא admin ???

פורסם

הסיסמא עדיין admin. פשוט צריך עכשיו שם משתמש (גם admin).

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה :D

בינתיים עובד טוב מאוד, נראה מה יקרה הלאה :xyxthumbs:

פורסם

רגע בחור..אחרי שעדכנת את הקשוחה מה בעצם היית צריך להגדיר מחדש? רק סיסמא ושם משתמש וזהו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים