עבור לתוכן

בעיית הלאה עם נתב - דרך המודם פועל כראוי

Featured Replies

פורסם

אחרי שעברתי לאינטרנט של הוט, כל שבוע מבקר אצלי טכנאי שלהם >.>

פעם ראשונה כדי לחבר אותי, פעם שנייה כדי להחליף את המודם התקול שלהם, ובפעם השלישית כדי להחליף את מודם ה-Terayon שגרם לניתוקים כשחיברנו אותו לנתב.

עכשיו החליפו לי למודם תומסון (לטענת הטכנאי, הוט כבר לא מוכרים מודם של מוטורולה שאותו ביקשתי), ואמנם הוא גולש בלי ניתוקים (בינתיים) - אבל אני לא מסוגל להעלות בטורנטים ביותר מ-0 קב"ש, כאשר בחיבור ישיר למודם אני מעלה באותם טורנטים ב-20 קבוע.

ניסיתי לבדוק העלה דרך Rapidshare, אבל זה לא עבד במיוחד:

th.e4ab29f77f.jpg

(מהירות ההעלאה שלי היא לא 250 קב"ש)

ומבחני מהירות אחרים כמו speedtest.net פועלים להורדה, אבל לא להעלאה, ואכן אני מסוגל להוריד ברוחב פס מלא, אך לא להעלות בכלל (לקחו לי כמה דקות להעלות את תמונת ה-jpeg המסכנה ששיבצתי קודם, והיא שוקלת 210 קילו).

החבילה שלי היא 3/256 של הוט ובב"ל, אני משתמש בלינקסיס WRT54GL עם קושחת עגבניה (הגדרתי את הIP שלי בDMZ, אז הפורטים מקודמים כראוי), והמודם הוא תומסון.

פורסם

כמה דברים:

(1) הטכנאי שיקר או שאין לו מושג - יש ב-HOT מודמים של מוטורולה. אולי לא SB4200, אבל כן SB5101. לי התקינו אחד כזה לפני שבוע.

(2) speedtest.net עושה בדיקות העלאה גם. בדקת?

פורסם
  • מחבר

1. בעסה. קיבלת מוטורולה כי ביקשת, או סתם כי היה לך מזל?

2. התכוונתי שמבחן ההורדה פועל (ואפילו מורה על בערך 3000, כמו שהוא אמור), אבל מבחן ההעלאה לא. הוא פשוט לא עושה כלום - תיבת הטקסט של "העלאה" נשארת ריקה. ככה זה גם במבחנים אחרים שניסיתי (אחרי שכיביתי את הפיירוול זה עדיין לא פועל).

פורסם

(1) בגדול כי היה לי מזל וזה פשוט היה המודם הראשון שהוא הוציא. עם זאת, עוד לפני שהוא הגיע אמרתי לאנשי שרות הלקוחות, שאני אתעקש על מוטורולה, והם אמרו שכל עוד לטכנאי יש כזה במכונית, זה לא בעיה (אמרו גם ש_רוב_ המודמים שלהם הם מוטורולה). אם לא היה לו, הייתי בהחלט מתעקש שיביאו לי.

(2) ניסית להעלות לשרת ה-FTP של הספק?

פורסם
  • מחבר

1. כשראיתי שהוא שם לי תומסון, התחלתי לשאול אותו למה הוא לא שם מוטורולה - ואז הוא אמר שהם הפסיקו למכור את זה =\

2. עשיתי את בדיקת ההעלאה באתר של בזק, אם לזה אתה מכוון - זה גם לא פעל, אבל באופן מסתורי הצלחתי להעלות תמונה לשרת של תמונות (למרות שזה לקח הרבה יותר מדי זמן).

עריכה: אני אנסה את המבחן בחיבור ישיר למודם.

עריכה 2: וואו, המודם של תומסון אפילו יותר גרוע מהמודם של טריון :-\ בחיבור ישיר זה לא מתחבר בכלל (שגיאה 800). אני מניח שאמחק את ה-ו מהכותרת כדי שזה יהיה עדכני...

פורסם

תנסה אולי להוריד את הMTU במחשב.

זה בד"כ מה שעושה בעיות העלאה דרך נתבים ביתיים.

תנסה את TCPoptimizer

http://www.speedguide.net/downloads.php

יש לו אופציה לבדוק את הגודל המקסימלי.

פורסם
  • מחבר

לא עזר - ניסיתי גם לשנות את הRWIN אבל זה לא משנה.

ייתכן שזו בעיה בהגדרות של Tomato? הקושחה הזו מסובכת מדי לטעמי, מישהו מבין מה יכול לגרום לחוסר העלאה?[br]פורסם בתאריך: 11.06.2007 בשעה 01:06:26

יש לי רעיון חדש - יכול להיות שהבעיה נובעת מכך שאני משתמש בL2TP ולא PPTP? האם יש טעם לנסות לבקש IP קבוע מבב"ל? :-\
פורסם

L2TP בד"כ עדיף על PPTP, אבל לך תדע.

הכי טוב - תבקש חיבור MPLS (ללא חייגן). בב"ל נותנים את זה בלי שום סיפור. בטח ובטח אם יש בעיות בחיבור.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון - ביקשתי MPLS, אמרו שזה לוקח 3 ימים. אחרי שלושה ימים הוט אמרו שלא שלחו אליהם טופס, בזק אמרו שהמערכת שלהם קרסה, להתקשר אח"כ.

בינתיים, ערכתי השוואות נוספות בין חיבור דרך ה-WRT54GL וחיבור ישירות למודם של תומסון.

התוצאה - דרך הנתב אין העלאה כמעט בכלל. אני לא מסוגל לשלוח אימייל של 450 קילובייט, או אפילו להעביר את הקובץ דרך MSN Messenger.

דרך המודם יש העלאה בקצב מלא של 20 קב"ש פלוס.

לדעתי סביר בהחלט שהבעיה כאן היא הנתב ולא החיבור שלי - האם אני טועה?

אם לא, איך אפשר לשפץ את ההגדרות של הנתב? כל האפשרויות השונות שם מבלבלות נוב כמוני :s05:

פורסם

תנסה לשים את הקשוחה המקורית מלינקסיס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים