עבור לתוכן

זקוק למחשב נייד קטן, קל ליישומים משרדיים בעיקר - תקציב בסביבות 4-6K

Featured Replies

פורסם

מחפש נייד לאשתי שמלמדת באוניברסיטה וזקוקה למחשב נייד קל וקופקטי - בעיקר לעבודה עם אופיס וגלישה.

1. מה התקציב?

נמוך ככל האפשר, בסביבות 4K

2. מטרות המחשב?

- הצגת מצגות

- גלישה

- יישומי אופיס, WORD ו-POWERPOINT לרוב.

- צפיה ב-DVD או סרטים באיכות סטנדרטית XVID למשל. לא HD אלא רק סרטים לילדים - עדיפות נמוכה.

3. גודל המסך?

לא קריטי כלל אבל ככל הנראה 12-13' אם רוצים מחשב קומפקטי. 14' נראה לי כבר גדול. אם אפשר גם 7' מספיק... :P

4. משקל רצוי?

נמוך! בסביבות 2KG ועדיף פחות. אשתי צריכה להסתובב איתו בין הכיתות והמשרד ברגל כל היום.

5. האם נדרש זמן סוללה ארוך?

לא קריטי אבל רצוי מאוד.

6. יציאות מיוחדות?

לא קריטי - רק VGA. יציאת component או S-VIDEO יכולה להיות בונוס נחמד.

7. בלוטות?

נחמד - לא חשוב

8. גודל מינימלי של כונן קשיח?

לא קריטי כלל, רק שיהיה כונן טוב (5400RPM מינימום עם 8M באפר לפחות).

9. צורב DVD דרוש?

כן, למרות שגם כונן קומבו יספיק (כונן DVD שצורב CD בלבד).

10. האם נדרשת אחריות בינלאומית?

לא

11. האם יש לכם העדפה לחברה כלשהיא ?

לא, רק חברה מוכרת עם אחריות רצינית וארוכה.

המחשב יכול להיות חלש מאוד כי השימושים הם קלים מאוד אבל הוא חייב להיות נוח לנשיאה ממושכת (קל, קופקטי ועמיד יחסית).

תודה מראש לכל העוזרים,

TMPUSR

פורסם

יש את המחשבים של MSI באיבורי:

4690 ש"ח:

http://ivory.co.il/product.asp?productid=344&CatCode=133

4390 ש"ח:

http://ivory.co.il/product.asp?productid=215&CatCode=133

לינק לאתר של MSI:

http://www.msimobile.com/NB/product_spec.asp?model=S262

בשני אפשר לשדרג זיכרון ל 1GB בתוספת 100 ש"ח,

החיסרון הוא המעבד המיושן של שניהם T2350.

האחריות שנתיים בארץ, שנה אחת בינלאומית.

משקל 2.17KG עם בטריה 8 תאים.

והוא משווק בשלושה צבעים. :lol:

בהצלחה. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

מעניין... משופץ, ללא בטריה וללא אחריות כלל. אבל נייד מצויין במחיר רצפה.

למישהו יש ניסיון עם הניידים של MSI? אחריות של IVORY זה לא מעודד במיוחד.

בכל מקרה, הקניה נדחתה לספטמבר אז אני "אגשש" בעניין אז. תודה לכולם. :xyxthumbs:

פורסם

עד לספטמבר יצאו כבר רשמית הפלטפורמות החדשות של AMD ו- INTEL, הם כבר מופיעים עם פירוט באתר של MSI.

איתם ירידת מחירים לכל הדגמים שקיימים עכשיו.

אין לי נסיון עם ניידים של MSI, רק עם FUJITSU. :s07:

אבל טיפול במחשב נייד היא בד"כ החלפת חלקים קומפלט, ואיבורי הם הברז של MSI בארץ. זמינות גבוהה לפי דעתי.

המפרטים של MSI נראים טוב, יש להם שלדת מגנזיום בחלק מהדגמים (כמו ל- DELL).

והתמחור שלהם מאוד אגרסיבי. יש להם גם קו של WhiteBooks, דגמים של BareBone שניתן להתאים באופן אישי.

הרבה דגמים לא מיובאים בצורה סדירה (לא מופיעים באתר של איבורי), אבל נראה לי שהם יכולים בקלות לבצע הזמנה.

dell ייקרים, hp לפי השירות שקיבלתי בטלדור (גם המעבדה של פוג'יטסו) חבל >:(, Lenovo צריך לבדוק עוד,

LG לפי רשמים של חברים נראה טוב. מה נשאר?

נראה איך ייראו המחירים בספטמבר. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה יא שייח!

אין לי נסיון עם ניידים של MSI, רק עם FUJITSU. :s07:

איך FUJITSU מניסיונך? גם להם יש דגמים די אטרקטיביים... זה למשל:

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7813

פורסם

ניידים של פוגיטסו מהסדרות הגבוהות (lifebook) מדהימים. פוגיטסו-סימנס מייצרים דגמים גם לשוק הביניים (amilo).

איכות המוצר טובה (בסדרות הגבוהות אפילו מעולה). והמחירים טובים. אבל השירות רע ולא רק בארץ.

לדוגמא, בנייד שלי amilo pro v2020 יש צורב oem של nec. לפני שנה בערך קניתי מדיות לצריבה x16 DVD-R , הצורב לא זיהה אותן.

מסתבר ש- nec הוציאו עדכון קושחה אבל פוגיטסו בחרו שלא לתרגם אותו לגרסא שלהם ולכן אין אותו רשמית להורדה מפוגיטסו.

DELL לעומתם שחררו כבר שתי גרסאות לקושחה שלהם, בסוף עשיתי crossflashing לקושחה של dell. :bash:

שנית, המעבדה הרשמית של פוגיטסו בארץ הם טלדור (אותה מעבדה של HP) בפתח תקווה. המחשב שלי "בילה" שם כחודשיים וחצי בציפייה ללוח אם תחליפי. לקח לי כמה שבועות לשכנע את היבואן (יניר מערכות) לתת לי מחשב תחליפי.

אני עדיין לא מבין למה עשיתי טעות נוספת וקניתי גם מחשב כף יד שלהם, עכשיו יוצאת WM6 והם מתנערים מהתחייבות לשדרוג בניגוד ל- ASUS למשל.

לא הכל שחור, למשל בתוכנית החלפת בטריות קיבלתי בטריה חדשה במקום הישנה, הוספתי 1GB זכרון ואני מקווה להמשיך להשתמש במחשב עוד שנתיים לפחות. :xyxthumbs:

דרך אגב המפרט של פוגיטסו שהבאת די זהה למפרט של MSI אבל יקר יותר בהרבה (700~ ש"ח).

פורסם

אישית - אם אלו הדרישות - X40 יד שניה יעשה עבודה מצוינת.

1.3 קילו (כולל סוללה)

מסך 12" מצויין

מקלדת נוחה למרות הגודל.

חסרון יחיד - כונן נמצא בDOCKING STATION (מניסיוני - לא קריטי, יצא לי אולי פעם אחת להשתמש בכונן במהלך השנה , גם ככה מצגות ומידע בסיסי מעבירים בDISK ON KEY שעולים בערך 70 ש"ח לגיגה שזה מהיר וזול)

אני משתמש באחד כזה ללימודים וכנייד להגרר איתו במשך החצי שנה האחרונה והוא פשוט מדהים.

אל תנסה למצא מקסימום רכיבים במחשב אחד - חפש מחשב שקולע בול למה שהיא צריכה.

ליביו

פורסם
  • מחבר

נכון לעכשיו אני לא שש לקנות מחשב נייד מיד שניה - אין אחריות ואורך החיים מוטל בספק רב. סדרת ה-X40 בהחלט מעולה - יש לנו 4 כאלה בעבודה.

מה דעתכם על ה-UMPC של ASUS לצרכים שלי? http://zap.co.il/model.asp?model_id=478948

אני מניח שהמחיר ירד עד ספטמבר ולשימושים שציינתי הוא נראה מספק לגמרי...

פורסם

ה-UMPC לטעמי לא נוח לעבודה, אבל אולי עבור אישתך יספיק.

הייתי מבקש הדגמה לפני החלטה כלשהי.

פורסם
  • מחבר

ה-UMPC לטעמי לא נוח לעבודה, אבל אולי עבור אישתך יספיק.

הייתי מבקש הדגמה לפני החלטה כלשהי.

הדגמה ONLINE של ה-ASUS וסקירה יפה בעברית: http://www.pocket.co.il/cgi-bin/pocketil/viewnews.pl?id=EEyupEVyEZHcSJOknp&tmpl=pocket5&style=pocket5

כפי שניתן לראות בסקירה, לעבודה ממושכת אין בעיה לחבר את המחשב בבית למקלדת/עכבר/מסך סטנדרטיים ולעבוד בנוחות גמורה.

להצגת מצגות, מייל, גלישה מזדמנת ועבודת אופיס מזדמנת (תיקון מצגת/מסמך למשל) ה-UMPC נראה לי מספק בהחלט.

ברור שאם יש כוונה ממש לעבוד באופן נייד ולא בבית ה-UMPC לא נוח מספיק ועדיף נייד קטן סטנדרטי... משהו עם מסך 12' למשל כמו ה-MSI אבל הם שוקלים יותר מפי שניים (אך "חזקים" פי 3).

פורסם

לעבודה בסגנון UMPC אני מעדיף את ה-Tablet.

בכל מקרה, אני ממש לא חסיד של MSI בניידים, אבל לאור התקציב שלך ממש אין לי מה לתרום מעבר. :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

מחשבי ה-TABLET קטנים מאוד יקרים בהשוואה ל-UMPC לא? תתעלם משיקולי ביצועים כרגע...

ובסביבות המחיר של UMPC יש ניידים קטנים מומלצים (5-6K)?

פורסם

יקרים, כן.

לא מכיר ניידים אחרים קטנים במחירים כאלה. אולי ל-LG יש משהו.

פורסם
  • מחבר

NEMESIS תודה רבה... אם יצוץ לך רעיון - אשמח להמלצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים