עבור לתוכן

האם יש קשר בין המהירות של המחשב לבין המהירות של האינטרנט ?

Featured Replies

פורסם

שלום. היה לי וויכוח עם חבר שלי.

הוא טוען שבגלל שיש לו ראם נמוך, ומחשב פחות טוב מחבר אחר שלו, אז אצלו יורד יותר לאט הקבצים. (ז''א הוא נתן לי דוגמה שאצלו הוא מוריד קובץ מסוים ב90 קילובייט מקסימום(750) ואצל חבר שלו שגם עם 750 זה על 100 כל הזמן כל קובץ אפילו).

עכשיו, אמרתי לו שזה קשור בהרבה דברים

במהירות האינטרנט, בשרת שממנו הם מורידים, אם הוא עמוס יותר או פחות עמוס, אם זה בתוכנת שיתוף קבצים עם זה מוריד מאותם מקורות וכמה מקורות, בספק אינטרנט, במודם(אם הוא ראוטר והוא חוסם פורטים) וכדומה.

עכשיו, הוא טוען שמדובר על אותו מודם, אותו ספק, אותו מהירות אינטרנט.

אז אמרתי אוקי, מה הולך פה בעצם?

אז יש לו בטח ספייאוורים ושאר דברים אחרים שמאיטים לו את ההורדה ב10 קילובייטים את ההורדות מחבר שלו. (למרות שהמהירות מקס' של 750 זה 93.75KBPS)

אז אמרתי לו אולי חבר שלו גם יותר קרוב למרכזייה, או משהו בסגנון ..

הוא שאל ככה:

"אם אני מוריד קובץ למשל ואז אני פותח הרבה תוכנות (שלא קשורות לאינטרנט) שיעמיסו על המחשב יש סיכוי זה יוריד לי מהמהירות של ההורדה בגלל שיש לי מחשב פחות טוב ?

אם אני מפעיל תוכנה כבדה ואז נכנס למשחק רשת יכול להיות שיהיו לי פינגים ? " ואני מוסיף פה דוגמה שנגיד הוא מפעיל סריקה של אנטי ווירוס, ונכנס תוך כדי למשחק רשת, הפינגים יהיו יותר נמוכים? בלי שהוא מריץ שום עידכון ומתחבר דרך התוכנה של האנטי ווירוס ומוריד את אותם עידכונים אוטמטיים מהשרת של אותו חברת אנטי ווירוס, סתם ככה מפעיל רק סריקת ווירוסים

הוא חושב שאם יש מחשב מעפן(פנטיום 2, ו128 ראם, ו20 ג'יגה הארדיסק עם 2 מגה בופאר על IDE, - סתם דוגמה) אז הקובץ שהוא יוריד במחשב הזה לא יוריד לו במאקס' של המהירות אינטרנט שיש לו. (נגיד סתם דוגמה, 2.5 ומגה, 2.5 מגה המהירות המירבית כאמור היא 312.5KBPS פחות או יותר, ונגיד הוא יוריד בשתי מחשבים שונים שעברו פורמט ורק יש להם אינטרנט בלי כלום ובלי ספייווואר, המחשב השני יהיה יותר חזק, דואל קור, 2 ג'יגה ראם, 80 ג'יגה סאטה 2. הסברתי לו שכן, הפנטיום 2 גם יוריד במאקס' של המהירות אינטרנט שיש לו, כל עוד מדובר על אותו מודם בין שתי המחשבים(ז''א אותו דגם), ואמרתי לו שאין שום קשר בין המהירות אינטרנט של הגלישה בדפים/הורדה ישירה/אמיול/ביטורנט/או כל תוכנה אחרת, קשורה לחומרה של המחשב. היא לא קשורה, לא ככה?

פשוט המחשב האיטי יותר(עם החומרה הנחותה) יעבוד לאט יותר ויתקע הרבה. אך זה לא אומר שהוא לא יוריד את אותו קובץ מאותו שרת, עם אותה מהירות אינטרנט, ספק ומודם, על 300 קילו בייט, נכון ? (סתם דוגמה...נגיד 2.5 מגה לשתי מחשבים כמו שאמרתי, אחד לפנטיום 2 עם 128 ראם והשני דואל קור ו2 ג'יגה ראם)

אני מקווה שהבנתם את הנקודה.

עכשיו, מי צודק? אני או הוא?

פורסם

אם המחשב חלש מדי כדי להפעיל טוב דפדפן אז כן מן הסתם תורגש איטיות בגלישה בגלל ביצועים גרועים בדפדפן.

פורסם

אין קשר היום בין מהירות עיבוד המחשב שלך (וטיב הרכיבים וכו') למהירות ההורדה שלך

אם אתה מנוי על 750, המהירות המירבית שבה תוכל להוריד היא 750 לחלק ל-8, שזה כמו שאמרת - 93.75 קב"ש

אם אתה רואה מהירות גדולה יותר מזו אצל אנשים אחרים שמחוברים על חבילת 750 זה רק בגלל שהתוכנות מזייפות

החישוב לא תמיד מדוייק ומתבסס לרוב על ממוצע לשניה, וזה מושפע מ CASHING , אני יכול להראות לך מהירות של 4000 קב"ש בחבילה של 750

בלי פוטשופ ובלי כלום

פשוט מוריד קובץ גדול ב IE למשל, ומבטל אותו לקראת הסוף, ואז מתחיל להוריד אותו שוב (לשמור באותו מיקום) ובגלל שרוב הקובץ כבר קיים ב CASH אצלך,

אתה תראה בהתחלה מהירות מטורפת, זה כי ה IE מחשב את המהירות לפי כמות לחלק לזמן. (שזה רק הגיוני)

אם תגדיל את מהירות האינטרנט שלך, תוריד קבצים במהירות גדולה יותר,

המגבלה היחידה היא זו של הדיסק הקשיח שלך וכמה מהר הוא מסוגל לכתוב את המידע.

וכמו שאמר קודמי, אם מדובר בגלישה (קצב התרעננות דף, או מעבר מעמוד לעמוד) ולא רק במהירות הורדה,

כאן כן נכנס קנה המידה של איכות ועצמת המחשב שלך

במחשבים פחות מהירים, הדפדפן יעבוד יותר לאט, כי בסה"כ זו תוכנה שמקבלת נתונים וצריכה להציג אותם - זה רינדור

אמנם לא חישובי תלת מימד מסובכים, אבל עדיין רינדור, שיכול להעיק על מחשב איטי.

פורסם

אם אני מוריד קובץ למשל ואז אני פותח הרבה תוכנות (שלא קשורות לאינטרנט) שיעמיסו על המחשב יש סיכוי זה יוריד לי מהמהירות של ההורדה בגלל שיש לי מחשב פחות טוב ?

אם אני מפעיל תוכנה כבדה ואז נכנס למשחק רשת יכול להיות שיהיו לי פינגים ?

טוב...אלה השאלות שיש לי ספק גדול לגביהם, אני חושב שזה דיי תלוי במהירות של המחשב. היו לי מלא פעמים שהורדתי נגיד סתם איזה קובץ וכאשר הפעלתי תוכנה כלשהי (שאיננה קשורה לאינטרנט) שגרמה למחשב להתקע כמעט לגמרי ומהירות הקובץ החלה לרדת עד כדי שנהייתה כמעט אפסית.

ועכשיו לגבי השאלה על המשחקי רשת, קרה לי מלא פעמים שעשיתי סתם איזה סריקה או עיבוד כלשהו בתוכנה אחרת (שוב, שלא קשורה לנט) שגרם לי לפינגים במשחקי רשת, ולא פינגים רק אצלי במחשב, אלא פינגים שהשפיעו על כל השחקנים שישבו איתי בשרת, וסתם כהוכחה הם התחילו להגיד שהם התחילו להיות עם פינגים כי בגללי יש להם עומס על הנט דרך השרת..

אין לי שום ספייוורים במחשב בוודאות.

איך אתם מסבירים את זה ?

פורסם

בעיקרון יש קשר בין מהירות המחשב לבין מהירות האינטרנט, אבל זה כבר לא קורה כמעט ממחשבי P3 ו P4 הכול צריך להיות בסדר גמור

אם נרד טיפה ממהירות המעבד וכמות הזיכרון והמחשב מועמס בהרבה תוכנות שרצות ברקע אני בטוח שהזמן שייקח לעיבוד המידע שמתקבל / נשלח מהמודם לכרטיס הרשת ומשם לחישוב הנתונים יהיה איטי יותר.

ספיוורים במחשב גם מאטים את מהירות הגלישה כי הוא משתמש במשאבים אלו לצרכים אחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים