עבור לתוכן

דיון טרגדיית החללית קולומביה ,מותם של צוות החללית ובפרט אילן רמון ז"ל

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תארו לעצמכם איך הרגישו האסטרונאוטים ? הם הרי לא טיפשים וכניראה הבינו את חומרת הבעיה ישר !

• תגובות 158
  • צפיות 20k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

מה היתה לך אפשרות אחרת? לאבד כל סכוי, או, שיהיה שבריר של סיכוי?

בואו נמתין לדו"ח הרשמי של נאס"א.

פורסם

דן, לפי מה שהבנתי הם כן יכלו להגיע לשם, פשוט לא היו חליפות חלל, והמעבורת לא יכלה לעגון שם.

עוד דבר, להכין את אטלנטיס לשיגור היה לוקח שבוע.

פורסם

אמת ... לא היו אמצעים לחבר את המעבורת לתחנת החלל .. .גם אם הם איכשהוא היו מדדים (כמו שכתבו בעיתון) אל התחנה ... , לא היו חליפות מתאימות כדי לבצע הליכת חלל על מנת לנסות לעשות עבודת ריצוף קלה על הכנף ... , האופציה היחידה הייתה לעבור למעין מצב חירום ולהזניק את האטלנטיס עם 2 אסטרונאוטים בתוכה - מפקד משימה וטייס + חליפות מתאימות למעבר בין מעבורת למעבורת ... וכן ... אפילו בפחות משבוע אם היו מתאמצים אפשר היה לטפל בעניין .. חבל ... היינו חוזים בקצת דרמה ושיחרור הירואי ...

:'( :-X :-[ :'( :'(

פורסם

הם פישלו, בענק, לדעתי כן אפשר היה להציל אותם!

הם פישלו בצ'לנג'ר והם פישלו עכשיו...

האמת עוד תצא לאור

פורסם

א) קולומביה לא יכלה להגיע ל ISS, היא שייטה במסלול של 39 מעלות מסביב לכדוה"א בעוד שתחנת החלל הייתה במסלול של 50 מעלות, זה נראה מעט אבל זה מרחק *עצום* שמעבורת חלל לא יכולה לעבור אלא אם היא משוגרת מלכתחילה למסלול שכזה, צריך פשוט יותר מדי דלק בשביל שינוי המסלול.

נוסף על כך, כאמור לא היו חליפות להליכה בחלל והמעבורת לא הייתה מותאמת לעגינה עם ה ISS.

ב) זה היה לוקח שבוע להכין מעבורת נוספת אם הם היו מוותרים על כל בדיקות ה pre-launch, וזה לקיחת סיכון עצום, כי אם מה שקרה לקולומביה קרה אחרי שהיא עברה את כל הבדיקות, אז הסיכוי שדבר דומה יקרה לאטלנטיס אם היא לא תעבור שום בדיקות גדול פי כמה מאות. אף אחד לא היה מסכן עד כדי כך מעבורת נוספת, שלא לדבר על צוות אסטרונאוטים נוסף.

ג) בנאס"א לא ידעו שהנזק שנגרם לכנף הוא כל כך נרחב, לכן כל ההצעות האלו הן חכמות רק בדיעבד.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה להזכיר שמייד אחרי האסון שהכתבים התחילו לחקור כצת פורסמה ידיעה בערוץ 2 שבה נאמר ששני עובדי נאס"א דיברו

ונאמר בשיחה משהו בסגנון של "אתה לא תאמין אבל החלטנו להתחיל בתאליך הנחיתה" אז יכול להיות שזה לא קשור אבל אולי כן ?

פורסם

אני רוצה להזכיר שמייד אחרי האסון שהכתבים התחילו לחקור קצת פורסמה ידיעה בערוץ 2 שבה נאמר ששני עובדי נאס"א דיברו

ונאמר בשיחה משהו בסגנון של "אתה לא תאמין אבל החלטנו להתחיל בתהליך הנחיתה" אז יכול להיות שזה לא קשור אבל אולי כן ?

אמממ אני חושב שהשיחה היתה בין מגדל הפיקוח לקולומביה...

פורסם

ראיתי אתמול בערוץ 1 שהראו, כביכול, תמונה live של המעבורת באחד מין הימים ורואים שם נזק רציני בכנף. עכשיו בנאס"א טוענים שזה יכול היה להיות תמונה ממשימה אחרת. בקיצור, גם נאס"א מתחילים לזייף.

פורסם

כולם מזייפים, אני נוטה להאמין לנאס"א. מה שכן יודעים, זה שהמעבורת התנפצה, וזה היה עלול להמנע.

פורסם

כולם מזייפים, אני נוטה להאמין לנאס"א. מה שכן יודעים, זה שהמעבורת התנפצה, וזה היה עלול להמנע.

מאיפה הביטחון המופרז והאמונה העיוורת הזו? אני מתחיל לפקפק באמינות שלהם ככל שמתגלים פרטים חדשים. עכשיו המצב הוא בעייתי וכולם מנסים לברוח

when the shit hits the fan' you'd better take cover.

פורסם

בעיתונות הציגו לפחות 4 ספורים שונים, אז זה דיי סותר אחד את השני, ונאס"א הם גוף ממשלתי, שגם אם הוא משקר, הוא יאלץ בסוף לחשוף את תוצאות הדו"ח.

פורסם

לא יודע למה לא כתבת בבירור שזו הצ'אלנג'ר ולא קולומביה.

הדליפה הזו נבעה מכשל באטם של המיכל וגרמה לפיצוץ בזמן השיגור.

הנה תמונת קרוב של מה שנראה התקלה הנוראית במעבורת

space_hh.jpg

פורסם
  • מחבר

לא יודע למה לא כתבת בבירור שזו הצ'אלנג'ר ולא קולומביה.

הדליפה הזו נבעה מכשל באטם של המיכל וגרמה לפיצוץ בזמן השיגור.

הנה תמונת קרוב של מה שנראה התקלה הנוראית במעבורת

space_hh.jpg

באמת שלא ידעתי לקחתי את התמונה מ Ynet והכתבה היתה מיוחסת למעבורת קולומביה

פורסם

אני די בטוח שאני לא טועה.

יש לך לינק לכתבה עצמה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים