עבור לתוכן

כש UDMA 133 יתמך ע"י רכיבי חומרה רבים יותר, האם נראה שינוי משמעותי בביצועים?

Featured Replies

פורסם

בהשוואה ל 100ATA.

תודה.

פורסם

אם אתה פרפקציוניסט שישים לב לדברים הבינוניים עד הקטנים ביותר, אז כן. זה יבלוט מעט במהירויות העברה בצורות שונות של קבצים בין שני הארדיסקים, בין הארדיסק לצורב (צריבה, בצורה הפשוטה יותר), בין הארדיסק ולפלופי ובין הארדיסק לזיפ וכל שטח אחסון המתחבר למחשב בחיבור הUSB הידוע לשמצה. בל נא נשכח כי זה עדיין לא יבלוט בצורה ממש משמעותית ועדיין קיימים צווארי בקבוקים.

פורסם

אם אתה פרפקציוניסט שישים לב לדברים הבינוניים עד הקטנים ביותר, אז כן.

ממש ממש לא

אין בכלל הבדל

אתה בחיים לא תשים לב להבל ביניהם וממש לא בינוני...

ד"א

באתר יש בדיקה על כוננים חדשים של 8 מגהבייט קאצ'

של מקסטור (החדש) ווסטרן דיגיטל..

של המקסטור היה גם 100ATA וגם 133ATA

ודווקא ה-100 ATA היה המהיר ביותר!

http://www.hwzone.co.il/#newsitem1044013331,65449,

לכתובת תעשו

COPY AND PAST

פורסם

לא, לא יהיה שום הבדל , עד שהכוננים יגיעו למהירויות האלה (יש עוד הרבה זמן) יצאו כבר תקנים יותר מהירים מUDMA 133.

וחצי מהתשובה נמצאת בגוף השאלה : למה אתה חושב שרוב החברות בכלל לא אימצו את התקן הזה אחרי כלכך הרבה זמן שהוא קיים ?? זאת הסיבה - הוא פשוט לא נותן כלום ,אפילו UDMA100 נותן שיפור קטן מאוד לעומת UDMA66.

פורסם

תוכיחו לי שצריבה, למשל, לא תהיה יותר מהירה בכמה שניות.

פורסם

להוכיח שלילה בעתיד ?? ;D

ידידי - נראה לי שלא הבנת מה זה UDMA 133 , ותאמת זה בכלל לא קשור לצורבים אלא נוגע יותר להארדיסקים,

צורבים משתמשים בתקן UDMA 33 בגלל שזה עד כדי כך לא קשור אליהם,

בוא תסביר לי מה אתה יודע שזה UDMA 133 ואני יסביר לך איפה היתבלבלת.....

פורסם
  • מחבר

אם אתה פרפקציוניסט שישים לב לדברים הבינוניים עד הקטנים ביותר, אז כן.

ממש ממש לא

אין בכלל הבדל

אתה בחיים לא תשים לב להבל ביניהם וממש לא בינוני...

ד"א

באתר יש בדיקה על כוננים חדשים של 8 מגהבייט קאצ'

של מקסטור (החדש) ווסטרן דיגיטל..

של המקסטור היה גם 100ATA וגם 133ATA

ודווקא ה-100 ATA היה המהיר ביותר!

http://www.hwzone.co.il/#newsitem1044013331,65449,

לכתובת תעשו

COPY AND PAST

קראתי.

וזה לא קשור להרבה חוץ מגרסאת הקושחה.

פורסם

הכוונה היא לATA133, לא? אני בכל אופן יודע שאם יש לך הארדיסק איטי ביותר וצורב מהיר (אני לא אכנס לפרטים וארביץ פה דוגמאות), אז מן הסתם שהצריבה לא תהיה בשיאה. ההארדיסק יהווה מעין צוואר לבקבוק (אם הבנתי נכון את המושג) ויאט את כל תהליך הצריבה.

והתכוונתי לומר "הוכח לי שצריבה, למשל לא תהיה מהירה יותר בכמה שניות". אז סליחה, אני לא היחיד שטועה. אבל סבבה, טוב לדעת שהיה טעם לתקן אותי בכלל, אנשים פה עושים טעויות על ימין ועל שמאל שאין טעם להתחיל בכלל לתקן אותם ובכלל להסביר להם כל דבר.

פורסם

איזה צוואר בקבוק הכונן הקשיח יכול להוות אם הצורב עצמו בכלל עובד ב-ATA33? ::)

פורסם

חח, צודק. חשבתי על זה דיי באיחור, אבל אתה לא תאמין.

עוד שאלה.. איך זה שהמעבר מהארדיסק בATA66 לATA100 שיפר קיצונית את ביצועי הצריבות? (20min-40min)

לא שזה חשוב לי, אבל זה נותן לי הרגשה טובה לראות שצרבתי דיסק ב2 או 3דקות.

פורסם

" איך זה שהמעבר מהארדיסק בATA66 לATA100 שיפר קיצונית את ביצועי הצריבות? (20min-40min)"

מאיפה הבאת את הנתון המעורר גיחוך הזה ? :o;) או מה בדיוק ניסית להגיד ומאיפה הבאת את המידע.....

פורסם

הכוונה היא לATA133, לא? אני בכל אופן יודע שאם יש לך הארדיסק איטי ביותר וצורב מהיר (אני לא אכנס לפרטים וארביץ פה דוגמאות), אז מן הסתם שהצריבה לא תהיה בשיאה. ההארדיסק יהווה מעין צוואר לבקבוק (אם הבנתי נכון את המושג) ויאט את כל תהליך הצריבה.

והתכוונתי לומר "הוכח לי שצריבה, למשל לא תהיה מהירה יותר בכמה שניות". אז סליחה, אני לא היחיד שטועה. אבל סבבה, טוב לדעת שהיה טעם לתקן אותי בכלל, אנשים פה עושים טעויות על ימין ועל שמאל שאין טעם להתחיל בכלל לתקן אותם ובכלל להסביר להם כל דבר.

לא שמתי לב לפוסט הזה שלך, אז מה שדיברת עליו הוא שהצורב צריך שמידע תמיד יזרום אליו בקצב של הצריבה ללא הפסקות בשביל צריבה אופטימאלית. למשל ניקח מהירות 52 שזו מהירות הצריבה הגבוה ביותר בימינו - ז"א 7.8 מ"ב לשנייה , אם המחשב יהיה עסוק בדברים אחרים או ההארדיסק בדברים אחרים יש סכנה להפסקה בצריבה , וברור שאם ההארדיסק יהיה יותר מהיר יש יותר סיכוי שגם בעומס הצריבה תעבוד חלק , אבל זה לא בעייתי כי מדובר בפחות מ 8 מגה לשנייה שזה לא לוחץ על הארדיסק שקורא ב 20-45 מגה לשנייה שלא לדבר על באפר שיש בזכרון, זה לא קשור לתקן - התקן ATA133 בעצם מאפשר למעבר 133 מ"ב לשנייה באפיק שההארדיסק מחובר אליו - זה רחוק מאוד מ ה8 מ"ב שהצורב צריך ככה ששום תקן לא מגביל את הצורב וההארדיסקים בעצמם לא מסוגלים לקרוא אפילו 100 מ"ב בשנייה ואפילו חצי מכך לכן ATA133 מיותר - ובהחלט לא יראה שום שיפור (חוץ מאשר במבחן תאורטי שבודק את המידע שעובר באפיק - אבל זה לא בדיוק בדיקה של ההארדיסק).

ברור עכשיו ?

פורסם

תודה רבה. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים