עבור לתוכן

בעיית גישה לשרתים מסוימים

Featured Replies

פורסם

שלום,

משהו אצלי בחיבור לאינטרנט מתנהג מוזר. פשוט אין לי גישה לאתרים מסוימים (ובאופן כללי לשרתים מסוימים). מה ששמתי לב עד כה זה שאין לי גישה לשום אתר שמתארח אצל אינטרנט זהב (כולל שרת הדואר שלהם), וגם לא לוואלה, למשל (הוא גם על אינטרנט זהב?). כשאני עושה Ping הוא אמנם מזהה את כתובת ה-IP של האתרים, אבל לא מתקבלת שום תגובה מהשרת.

יש לי ראוטר D-Link DI 524, והמחשב הזה מחובר אליו ישירות (לא אלחוטית). לא נראה לי שזה קשור אליו, מפני שמחשבים אחרים ברשת שמחוברים אלחוטית כן מסוגלים להתחבר לשרתים הנ"ל. חוץ מזה, הכל עבד טוב עד היום, לא שיניתי שום דבר באפשרויות של הראוטר, ואפילו עשיתי לראוטר reset to factory defaults וזה לא עזר. מה שכן, אחרי ניסיון להתחבר לשרתים הנ"ל, בלוג של הראוטר מופיעים כיתובים כגון:

Tuesday May 29, 2007 14:31:07 Unrecognized attempt blocked from 84.229.150.210:2924 to 80.178.84.133 UDP:50543

Tuesday May 29, 2007 14:31:09 Unrecognized attempt blocked from 84.229.150.210:2924 to 80.178.84.133 UDP:50543

Tuesday May 29, 2007 14:31:13 Unrecognized attempt blocked from 84.229.150.210:2924 to 80.178.84.133 UDP:50543

Tuesday May 29, 2007 14:31:18 Unrecognized attempt blocked from 81.36.207.143:58679 to 80.178.84.133 UDP:24458

(זה אחרי שניסיתי להתחבר לוואלה, למשל). הכיתובים האלה לא מופיעים בזמן אחר.

אין שום אופציה בממשק של הראוטר שאמורה לחסום כתובת ip כלשהי. הפיירוול שלו על disabled.

מן הסתם, כבר ניסיתי לצאת מהפיירוול (outpost), מהאנטיוירוס (NOD), ומכל תוכנה אחרת שאולי מפריעה, לחקור את ה-settings השונים ב-xp, לעשות repair לכרטיס רשת, לשנות כתובת IP וכתובות DNS - שום דבר לא עוזר. אני ב-012. אבל שוב, לא נראה לי שהבעיה היא חיצונית מכיוון שבמחשבים אחרים שחולקים את החיבור הזה, הכל עובד כמו שצריך.

אשמח ואודה מאד על כל עזרה.

יובל

פורסם

האם 80.178.84.133 הוא ה- IP של הנתב שלך? האם 84.229.150.210 הוא ה- IP שמופיע לך כשאתה עושה פינג לאתר שלא מגיב?

פתח חלון CMD והכנס את הפקודה telnet www.walla.co.il 80

אם החיבור תקין, החלון יתרוקן. אם זה קורה כתוב GET / HTTP/1.0 ?(אתה לא אמור לראות כלום כשאתה כותב) ולחץ כמה פעמים על Enter. קיבלת קוד HTML?

פורסם
  • מחבר

האם 80.178.84.133 הוא ה- IP של הנתב שלך? האם 84.229.150.210 הוא ה- IP שמופיע לך כשאתה עושה פינג לאתר שלא מגיב?

פתח חלון CMD והכנס את הפקודה telnet www.walla.co.il 80

אם החיבור תקין, החלון יתרוקן. אם זה קורה כתוב GET / HTTP/1.0 ?(אתה לא אמור לראות כלום כשאתה כותב) ולחץ כמה פעמים על Enter. קיבלת קוד HTML?

תודה על התגובה.

80.178.84.133 זה אכן ה-IP של הנתב.

הכתובת השנייה, לא יודע מה היא. הכיתוב הזה הופיע בלוג אחרי שניסיתי לעשות ping לוואלה, והכתובת שהופיעה הייתה בכלל 192.118.82.140.

כשאני מנסה לעשות telnet לוואלה זה לא מצליח להתחבר בכלל. זה כותב:

Connecting To www.walla.co.il...Could not open connection to the host, on port 80: Connect failed

פורסם

הממ, בגללך אני לא ארדם הלילה ;).

הכתובת השניה שייכת לאינטרנט זהב - נראה הגיוני, אם אתה מנסה להגיע לאתרים שמאוכסנים באינטרנט זהב. הכתובת הזו מגיבה הן בפורט 80 והן בפורט 8080, אולי זה פרוקסי? וודא שלא מוגדר פרוקסי בדפדפן שלך, גם לא automatically detect. לא ברור לי מה הסיפור של ה- UDP, השימוש העיקרי של UDP הוא ל- DNS (אבל לא בפורטים האלו ומאחר שאתה מקבל כתובת IP, זו לא בעיית DNS) או סטרימינג. בעצם, אולי זה סקייפ, ביטטורנט או משהו דומה? אם כן, כנראה שזה לא קשור לבעיית הגלישה.

כאמור זו לא נראית בעיית DNS. אם הפיירוול שלך מאפשר ל- telnet לצאת בפורט 80, הבעיה גם אינה בדפדפן (בדיקה פשוטה: נסה לגשת ב- telnet לפורט 80 בכתובת שכן מגיבה בדפדפן). זה משאיר את המחשב ואת הנתב. כתבת שמחשבים שמחוברים לאותו נתב בחיבור אלחוטי כן גולשים לאתרים באינטרנט זהב, האם אתה יכול לחבר גם את המחשב הבעייתי בחיבור אלחוטי ולבדוק? לחליפין, האם אתה יכול לחבר מחשב אחר לחיבור הקווי ולנסות לגלוש?

פורסם
  • מחבר

הממ, בגללך אני לא ארדם הלילה ;).

הכתובת השניה שייכת לאינטרנט זהב - נראה הגיוני, אם אתה מנסה להגיע לאתרים שמאוכסנים באינטרנט זהב. הכתובת הזו מגיבה הן בפורט 80 והן בפורט 8080, אולי זה פרוקסי? וודא שלא מוגדר פרוקסי בדפדפן שלך, גם לא automatically detect. לא ברור לי מה הסיפור של ה- UDP, השימוש העיקרי של UDP הוא ל- DNS (אבל לא בפורטים האלו ומאחר שאתה מקבל כתובת IP, זו לא בעיית DNS) או סטרימינג. בעצם, אולי זה סקייפ, ביטטורנט או משהו דומה? אם כן, כנראה שזה לא קשור לבעיית הגלישה.

כאמור זו לא נראית בעיית DNS. אם הפיירוול שלך מאפשר ל- telnet לצאת בפורט 80, הבעיה גם אינה בדפדפן (בדיקה פשוטה: נסה לגשת ב- telnet לפורט 80 בכתובת שכן מגיבה בדפדפן). זה משאיר את המחשב ואת הנתב. כתבת שמחשבים שמחוברים לאותו נתב בחיבור אלחוטי כן גולשים לאתרים באינטרנט זהב, האם אתה יכול לחבר גם את המחשב הבעייתי בחיבור אלחוטי ולבדוק? לחליפין, האם אתה יכול לחבר מחשב אחר לחיבור הקווי ולנסות לגלוש?

מתנצל על נדודי השינה...

- אין פרוקסי מוגדר בשום מקום.

- זה לא קשור לתוכנה כלשהי כי סגרתי את כל ישומיי האינטרנט למיניהם וזה עדיין מסרב לעבוד.

- הטלנט עובד עם אתרים אחרים.

- חיברתי לראוטר מחשב נייד שעד עכשיו היה מחובר אלחוטית, והכל עובד בסדר גמור. לגבי האופציה השנייה של לחבר את המחשב הבעייתי אלחוטית לראוטר - זה קצת בעיה כרגע.

פורסם

בסוף דווקא נרדמתי יופי.

תריץ ipconfig /all . אתה רואה שם IP כלשהו שלא מתחיל ב- 10 או 192.168 או 172 או 169.254?

יתכן שבטעות מוגדר במחשב IP מאחד מהטווחים של אינטרנט זהב ולכן הוא חושב שכל IP אחר באותו הטווח מחובר אליו ישירות ולא דרך הנתב.

פורסם
  • מחבר

בסוף דווקא נרדמתי יופי.

תריץ ipconfig /all . אתה רואה שם IP כלשהו שלא מתחיל ב- 10 או 192.168 או 172 או 169.254?

יתכן שבטעות מוגדר במחשב IP מאחד מהטווחים של אינטרנט זהב ולכן הוא חושב שכל IP אחר באותו הטווח מחובר אליו ישירות ולא דרך הנתב.

אין שום דבר כזה...

יש מצב שאינטרנט זהב חסמו אותי איכשהו מסיבה כלשהי?

פורסם

בלתי אפשרי, הם לא יכולים להבדיל בין מחשבים שונים ברשת שלך.

איך נראה trace לשרת?

פורסם
  • מחבר

בלתי אפשרי, הם לא יכולים להבדיל בין מחשבים שונים ברשת שלך.

איך נראה trace לשרת?

כמו כלום.

זה רק מזהה את ה-IP אבל השרת לא מגיב ל-packets שהוא שולח וכאן זה נגמר.

אגב, גם ב-safe mode זה אותו דבר.

תודה על הניסיון לעזור, מעריך את זה מאד.

עריכה: אוקיי, פתרתי את זה.

זה היה קשור ל-static ip שלי.

משהו טיפשי ביותר, כרגיל במצבים האלה :) עשיתי get ip automatically ואז שיניתי בחזרה.

שוב תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים