עבור לתוכן

מפרט חצי סגור, תקציב "בינוני" (כ 1300 ש"ח ללוח אם,מארז, ספק, וקירור)

Featured Replies

פורסם

הי,

אני מתכונן לשדרג את המחשב , על רוב הרכיבים אני סגור, בחלקם אני צריך עזרה, ויש לי גם קצת שאלות.

המחשב מיועד לעבודה משרדית, אינטרנט, פיתוח תוכנה, סרטים, וגם משחקים (שיהיה מסוגל להריץ משחקים עדכניים בצורה סבירה, לא יותר).

אני מתכוון לעשות קצת overclocking (אין לי נסיון בזה אבל זה לא נשמע יותר מדי קשה).

מבחינת תקציב- אני לא מוגבל מתקציב גלובלי, לכל רכיב יש תקציב משלו. הכסף פחות מדאיג אותי, אבל אני לא רוצה לבזבז כסף על חומרה מיותרת ואין לי דרישות מטורפות.

הרכיבים שאני סגור עליהם:

מעבד: Inter Core2 Duo E4300 Box

זכרון: DDR2 , שני סטיקים של 1G, 667mhz.

שני כוננים קשיחים, הראשון Western Digital WD5000KS (חדש, SATA2) והשני הכונן הקשיח הישן שלי, עם ממשק ATA.

מקלדת, עכבר, מסך, רמקולים, CDROM, צורב DVD, כונן דיסקטים, כרטיס טלויזיה אני מעביר מהמחשב הישן.

כרטיס קול, כרטיס רשת- מה שבא עם ה motherboard.

כרטיס מסך- עוד לא בדקתי את הנושא לעומק, אני רוצה משהו סביר (כ 500 ש"ח), אבל זה לא כזה משנה לי, אני כבר יבחר משהו אחרי שכל השאר יהיה סגור.

הרכיבים שאני צריך עזרה איתם:

1. Motherboard- איזה לוח עזרה ינצל בצורה מקסימלית את החומרה שבחרתי, וגם יתאים לרכיבים הישנים יותר? תקציב ללוח אם: 500-700 גמיש.

2. מארז וספק כח- שיהיה שקט, נוח, ויספק צרכים של overclock בסיסי. תקציב לשניהם ביחד: 500 שקל גמיש.

3. גוף קירור למעבד- מה שצריך כדי שזה יפעל... אמור לעלות בערך 200 שקל לכל היותר?

חשוב לי שהמחשב יהיה שקט (זה בחדר שינה שלי), לא צריך שהמארז יהיה "יפה".

וקצת שאלות על הרכבה:

4. אני מתכוון לקנות כל אחד מהרכיבים במקום הכי זול, להביא את כולם בסוף לחנות שבא אני קונה את המארז, ולשלם להם על הרכבה. נשמע תוכנית טובה? אתם יודעים אם יש לחנויות בעיה עם הרכבה של המון רכיבים ממגוון מקומות, ובפרט הרכיבים מהמחשב הישן שלי?

5. איזה רכיבים כדאי לקנות ביחד? לדוגמה מארז וספק? מה לגבי קנייה של גוף קירור למעבד, כדאי לקנות ביחד עם המעבד או המארז או שאין קשר?

תודה,

דניאל

פורסם

תקציב "בינוני" לא ממש עונה על חוקי הפורום.

לכן יש צורך להוסיף תקציב עם ערך מספרי כלשהו.

פורסם
  • מחבר

תקציב "בינוני" לא ממש עונה על חוקי הפורום.

לכן יש צורך להוסיף תקציב עם ערך מספרי כלשהו.

שיניתי לבקשתך.

עדיין, אני בפירוש חושב שתקציב "בינוני" מתאר בצורה הרבה יותר מדויקת את מה שאני מחפש מאשר כל מספר.

יש low end, למי שרוצה לחסוך, יש high end למי שבאמת חשובים לו ביצועים, ויש "בינוני" שזה המחיר הממוצע בשוק, שהוא לפי רוב גם הכי משתלם, שזה מה שאני רוצה.

פורסם

מצטער, לא אני כתבתי את החוקים האלו.

בכל מקרה אני לא מבין דבר אחד:

1300 ש"ח הם ללוח אם מארז וספק?

האם יש ברשותך את הרכיבים החסרים?

מה התקציב לכל המחשב?

פורסם
  • מחבר

מצטער, לא אני כתבתי את החוקים האלו.

בחוקים לא כתוב שהתקציב חייב להיות מספרי.

בכל מקרה אני לא מבין דבר אחד:

1300 ש"ח הם ללוח אם מארז וספק?

האם יש ברשותך את הרכיבים החסרים?

מה התקציב לכל המחשב?

חלק מהרכיבים כבר בחרתי באופן סופי כך שאין טעם לדבר על תקציב עבורם, ועוד חלק מהרכיבים אני בכלל מעביר ממחשב קיים.

גם עבור הרכיבים ששאלתי עליהם, אין תקציב אחד כולל אלא תקציב לכל רכיב (שהוא פחות או יותר הממוצע של המחירים ב zap).

זה לא שאני יגיד "אם אני יחסוך 300 ש"ח בלוח אם, יהיה לי עוד 300 ש"ח להשקיע בכרטיס מסך"- אלא אני יבחר לוח אם טוב, ויבחר כרטיס מסך טוב בלי קשר, אבל חשוב לי לוודא שהמפרט כולו "עקבי" כך שלא יהיה בזבוז.

תודה,

דניאל

פורסם

בקשר ללוח יש לך את הDS3 של GB.

אם אתה רוצה ספק איכותי הLIBERTY 400W יהיה פיתרון מצויין.

מארז אתה יכול לבחור בעצמך אם לא חשוב לך כל כך השקט וגם לא המראה תוכל להסתפק באחד כזה של COMPUCASE.

אם כן חשוב לך השקט תצטרך לשלם עבורו.

עוד משהו שלא כיסינו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים