עבור לתוכן

שאלה קטנה, לעזרתם אודה

Featured Replies

פורסם

יש לי בבית 3 מחשבים, אחד חדש (שעובד נהדר עם הרשת), אחד אחר שמתופקד כרגע כמדייה סנטר בסלון עם VISTA ULTIMATE, ואחד בחדר המשפחה. הרדיוס של כל האזור הוא בערך 20 מטר רבוע, לא יותר.

עד אמש, היה לי ראוטר 6104 (קוי רגיל) של אדימקס, הנ"ל חיבר בשני כבלי רשת (אחד מוצלב, אחד רגיל) את המחשב החדש (בכבל רשת רגיל) ואת המחשב בחדר משפחה (בכבל רשת מוצלב).

כיון שאיני מעוניין בהעברת עוד כבל לסלון, קניתי אמש ראוטר אלחוטי, גם הוא של אדימקס (6204), בידיעה שהוא תומך WDS במטרה לחבר את המדייה סנטר בסלון בצורה אלחוטית.

את כבל הרשת המוצלב שהיה מחובר למחשב בחדר משפחה חיברתי ליציאת ה LAN של האלחוטי, שמשם בנוסף (ביציאת LAN אחרת) יוצא כבל רשת רגיל שאמור לחבר את המחשב בחדר משפחה. הצרה היא שלא הרשת האלחוטית ולא הרשת הרגילה הביתית לא עובדות!

מה לא עשיתי נכון?

פורסם

קודם כל, חיבור בין ראוטרים פרופר, צריך להעשות עם כבל ישר, אמנם בראוטרים מודרניים

לשוק הביתי זה ממש לא משנה.

לא הבנתי אבל מה הקשר WDS גם.

אם אתה רוצה לחבר את הראוטר החדש האלחוטי לראוטר הנוכחי בשביל שהוא יהיה Access point ,

פשוט תחבר אותו לאחת מהיציאות LAN ותגדיר אותו לקבל IP סטטי(תגדיר לו איזשהו IP מהטווח כתובות

שהDHCP של הראוטר הקווי מנפק).

ואם אתה רוצה להחליף את הראוטר הקווי באלחוטי, אז זה בכלל לא בעיה.

עכשיו אני רואה שבחרת בכל זאת באפשרות הראשוניה שציינתי.

מה שאני חושב שעשית לא נכון זה שחיברת ראוטר לראוטר באמצעות יציאת LAN

בעוד שהיית צריך לחבר את הראוטר האלחוטי מיציאת הWAN שלו ליציאת LAN של הראוטר הקווי.

פורסם

בעוד שהיית צריך לחבר את הראוטר האלחוטי מיציאת הWAN שלו ליציאת LAN של הראוטר הקווי.

מה זה יציאת WAN?

בכל אופן, כניסת הWAN בנתב האלחוטי צריכה להיות מנותקת.

בקשר לכבל המוצלב, לרוב הנתבים זה לא משנה כי הם יודעים לגלות כבל מוצלב ולהתנהג רגיל.

לאחר שאמרתי את זה, אני ממליץ להשתמש בכבל הישר לחיבור המחשב ולא המוצלב.

עצתי, badmama, תנתק את הנתב הקווי הישן ותגדיר את הנתב אלחוטי כנתב הראשי שיעשה את כל העבודה.

אם בכל זאת החלטת לחבר את הנתב האלחוטי כAP, תעשה כדלקמן:

א. תחבר את הנתב האלחוטי למחשב ע" מלהגדיר אותו.

ב. כנס לממשק, תבטל את הDHCP ותגדיר לנתב IP בתחום הכתובות של הנתב הקווי אבל מחוץ לטווח הDHCP של הנתב. זה חשוב ע"מ לבטל אפשרות להתנגשות כתובות בעתיד.

תגדיר את הגדרות הרשת האלחוטית (שם רשת, אבטחה וכו')

ג. תחבר את הנתב האלחוטי לנתב הקווי (יציאת LAN ליציאת LAN), תעשה זאת אם הכבל המוצלב (לא קריטי בגלל שהנתב ידע להפוך לבד, אבל עדיף).

ד. תתחבר עם המחשב באלחוטי לרשת ותראה שהוא מקבל כתובת IP תקינה (עם משהו לא מוגדר נכון קרוב לוודאי שלא תקבל כתובת תקינה).

WDS זה סטנדרט לחיבור התקנים התומכים בתקשורת אלחוטי, לא קשור לעניין פה.

אם משהו לא מובן עדיין:

http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

תסתכל תחת "הוספת יכולת אלחוטית לרשת קיימת על ידי חיבור נתב אלחוטי לנתב קווי".

פורסם
  • מחבר

תודה על ההענות,

כיצד אני מבטל את ה DHCP?

ובנוסף, איני רואה כי הראוטר הנוכחי (הקוי) מגדיר כתובת IP, שכן במאפייני החיבור הוא מציג שהוא מקבל IP אוטומטי מהמודם.

פורסם

כיצד אני מבטל את ה DHCP?

לא יודע, לא השתמשתי בנתב הזה מעולם, תסתכל בחוברת של הנתב.

ובנוסף, איני רואה כי הראוטר הנוכחי (הקוי) מגדיר כתובת IP, שכן במאפייני החיבור הוא מציג שהוא מקבל IP אוטומטי מהמודם.

אתה מדבר על מאפייני החיבור במחשב?

תעלה צילום מסך, אני לא בטוח שאני מבין למה אתה מתכוון.

פורסם

שנה בבקשה את הכותרת לפי חוקי הפורום למשהו שיתאר בתמצות את הנושא / בעיה

אחרת הת'רד יינעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים