עבור לתוכן

מישהו מכיר אתר שמאפשר לבדוק תאימות של רכיבים?

Featured Replies

פורסם

הכוונה היא שאני אכניס מספר פריטים כמו מעבד לוח זכרונות

והוא יאמר לי האם המפרט שיצרתי תקין

פורסם

תקין ז"א מקולקל או לא? לא קיים..

תקין ז"א הלוח מתאים למעבד ולזכרונות? גם כן לא קיים. אבל בישביל זה אנחנו נמצאים פה לא? ציין באיזה לוח/מעבד/זכרונות מדובר ונגיד לך.

כעיקרון העניין לא יותר מדי מסובך,אתה פשוט בוחר לוח ואז מגלגל אותו (מלשון גוגל = מחפש בגוגל עליו) ושם בקלות אתה מוצא פרטים כמו באיזה מעבדים הוא תומך,אילו זכרונות ובאיזה נפח ומהירות,האם הוא AGP או PCIE וכו'

פורסם

כמו ש Xtract כתב - הכי טוב שתשאל פה לפני שאתה קונה.

אם אתה רוצה לדעת אם רכיב מסויים מתאים לרכיב אחר, הדבר הראשון שאתה צריך לבדוק הוא האם יש תאימות חומרתית - האם הרכיב הראשון בכלל ייכנס לתוך הרכיב השני? אם מדובר על מעבד, אתה צריך לוודא שגם המעבד וגם הלוח תומכים באותו הסוקט בדיוק (775 או AM2 הם הסוקטים הנפוצים ביותר היום). אם מדובר על זיכרון - אתה צריך לוודא שהלוח תומך בסוג הזיכרון - לוח שתומך בזיכרון DDR בלבד, לא יאפשר התקנת זיכרון מסוג DDR2. כנ"ל לגבי התקני SATA, כרטיסי הרחבה שונים וכד'. אני מניח שהבנת את העיקרון - תבדוק את סוג הרכיב הראשון מול הרכיב השני (בד"כ הלוח).

לאחר שווידאת שחומרתית הרכיבים תואמים, יש לבדוק שהם תואמים לוגית - זה שהתקע נכנס לשקע זה לא אומר שהעסק יעבוד. כאן צריך בדיקה מעמיקה יותר, כלומר - לבדוק את התיעוד של כל הרכיבים. לדוגמא - יש לוחות למעבדים בסוקט 775 שפיזית יתאימו למעבדי ה C2D של אינטל, אבל הם פשוט לא יסכימו לעבוד איתם. דבר דומה קיים גם עם זיכרונות - יש זיכרונות שפשוט לא מסתדרים עם לוח מסויים (למרות שזה נדיר יותר), או שהלוח תומך בזיכרון עד נפח מסויים.

החלק הראשון יותר קל - פשוט מסתכלים באופן כללי על תיאור הרכיב כדי לוודא תאימות פיזית. החלק השני קצת יותר מסובך, ומצריך בדיקה ברשימת התאימות (או האי-תאימות) של הרכיבים. בכל מקרה - אם יש לך ספק, פשוט תשאל כאן ואנשים יעזרו לך.

אם אתה מעוניין בתקינות הרכיב - אתה צריך לקנות אותו קודם, ואז להריץ בדיקות מאמץ שונים כדי לראות אם הרכיב יוצר שגיאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים