עבור לתוכן

מחפש חוות דעת מאנשים עם E4300/E4400, לגבי מכפלה ובאס.

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות 4300, אבל אני רוצה להוריד לו את המכפלה ל8, הדבר אפשרי בכלל בלוח 965 כמו הגיגה בייט DS3?

שנית, הבנתי שיש עם המעבדים האלה בעיה של באס, בגלל הסטראפים.

האם לדעתכם, בעולם מושלם, אמורה להיות בעיה לעבוד עם המעבד הזה על 3.2 בבאס 400?

כמובן שהקירור והזכרונות מתאימים לעניין.

תודה ענקית לעוזרים

פורסם

אפשרי לעבוד ב X8 עם הגיגבייט.

לא ממש בדקתי בבאס 400, העדפתי לעבוד בפחות ולהדק את התזמונים, כמו גם לשמור על הציפסט שיתחמם כמה שפחות. אבל, אני מרכיב עוד אחד כשיהיה לי זמן, אז אוכל לבדוק לך.

פורסם

הורדת מכפלה תעודד המהרה גבוהה יותר של ה-NB Core Clock, ובכך תגדיל את הלחץ עליו. קשה להגיד האם הוא יעמוד בכך, בייחוד לאור העובדה שלוחותיה של ג'יגהבייט מאפשרים בסה"כ תוספת של 0.3V למתח הגשר הצפוני.

אינטגרל - למיטב ידיעתי לא ניתן להוריד מכפלה דרך הביוס למעבד שהוא אינו ES בלוחותיה של ג'יגהבייט. יש צורך בשימוש בתוכנה.

פורסם

בינתיים הרכבתי שניים, את שניהם מסרתי על 3 גיגה. אחד עם ה DS3 ואחד עם ה DS3P ולמיטב זכרוני אפשר היה להוריד את המכפלה. שניהם כבר לא פה. אני אבדוק את זה שוב (יש לי פה עוד 4300 עם DS3 להרכבה, רק שממש אין לי כח לעשות את זה היום, אולי אצליח להגיע לזה מחר אחה"צ).

לגבי ה NB, בדיוק בגלל זה אני מעדיף להשאיר על 333 ולא לעלות. הציפסטים של ה 965 רותחים וללא קרור טוב אתה מסכן את חיי הלוח.

רגע :kopfpatsch:, בעצם את הלוח שלי החלפתי ל DS3P (התאדה לי הביוס של הקודם :)) אז תכף נבדוק עם ה 6300 שלי.

עריכה:

בבקשה X6 (זה מה יש :))

עריכה2:

כשאוכל אבדוק שוב על ה DS3 הרגיל.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

לגבי קירור הציפ סט, יהיה לי מארז צקראה כך שיכוון ישירות עליו מאוור של 250 מ"מ.

אם יהיה צורך בקירור נוסף אני אקנה אחד מתאים, אולי מניפה של זלמן...

עם 6320,באס 400 יותר קל להשגה?

פורסם

הצאקרות שיש כרגע בארץ באות בלי ה 250 (אני מדבר על המיד). למיטב ידיעתי יש משלוח בדרך של מיד עם 250 מ"מ בצד. הטאוור שבא עם 250 בדלת למיטב ידיעתי אזל מהמלאי אצל היבואן.

יתכן שיהיה לך קל יותר להגיע ל 400 עם ה 6320, אבל לא חבל על הכסף :smile1:? ההבדל זניח. בכל מקרה אבדוק מה קורה עם באס 400 וכל עניין הסטראפים כשארכיב את הבא.

פורסם
  • מחבר

לפי מיטב ידיעתי יש בינתיים.

בכל מקרה גם אם אין, יהיה אז מאוור 120 מכוון לכל האיזור של הלוח.

אצל חבר שלי, אמנם עם DS4 ו 6300, לא היתה בעיה. וזה עוד עם ה REV2.0. אצלי זה 3.3.

400 זה כזה גבוהה ל4300? כי ל קונרו זה לא גבוהה בכלל (63/400)

פורסם

אינטגרל - לא התנסיתי עם ה-DS3P. אני מניח שאו שמדובר בעדכון ביוס שמאפשר זאת, או שזה פיצ'ר נוסף של הלוח. אשמח אם תעדכן.

shibby - מה ההתעקשות להגיע לבאס 400? בסופו של דבר תדר המעבד נותן את האפקט הגבוה ביותר בביצועים

פורסם

לפי מיטב ידיעתי יש בינתיים.

אולי בחנויות

בכל מקרה גם אם אין, יהיה אז מאוור 120 מכוון לכל האיזור של הלוח.

אצל חבר שלי, אמנם עם DS4 ו 6300, לא היתה בעיה. וזה עוד עם ה REV2.0. אצלי זה 3.3.

לא היתה בעיה במה?

400 זה כזה גבוהה ל4300? כי ל קונרו זה לא גבוהה בכלל (63/400)

4300 מתחיל מבאס 200, ה 6300 מתחיל מ 266. אבל זה לא עניין עם גובה הבאס אלא עם היכולת לעשות 400.

אינטגרל - לא התנסיתי עם ה-DS3P. אני מניח שאו שמדובר בעדכון ביוס שמאפשר זאת, או שזה פיצ'ר נוסף של הלוח. אשמח אם תעדכן.

האפשרות לשנות את המכפלה קיימת בביוס ועובדת

פורסם

shibby - אתה צריך לקחת בחשבון את המכפלה. 400 באס לE4300 יביא אותו ל3.6 ג'יגה, בעוד שה-E6320 יעמוד על 2.8 ג'יגה בסה"כ.

אינטגרל - לא הבנת אותי. לא משנה. אם וכאשר תנסה על DS3 - אשמח לשמוע אם זה עובד או לא.

פורסם
  • מחבר

כבר אמרתי שאני רוצה לעבוד במכפלה של 8. לומר 3.2 או אם יהיה קושי אז אפילו 2.8...

רוחב הפס של הזיכרון נראה לי משהו שדיי חשוב, והוא נקבע ע"פ מהירות 1:1.

מה שגם, כאוברקלוקר, הצפתי לי מטרות ואם אני לא מנצל ת מה שקניתי אני ארגיש כמו קקי :)

במחשב הקיים ובקרוב הקודם, הצבתי לי FSB של 200 וקיימתי, זה היה לפני 4 או 5 שנים אני כבר לא זוכר...

פורסם

אני לא מבין את המגמה שלך. אתה נעול על מספרים שפשוט יתנו לך ביצועים פחות טובים.

הורדת מכפלה מעודדת אוברקלוק משמעותי יותר לNBCC, כפי שכבר ציינתי. אי אפשר לדעת אם אכן הלוח יעמוד בזה או לא. אם אתה לא רוצה לקחת סיכון ולא איכפת לך לאבד ביצועים - לך על הE6320.

פורסם
  • מחבר

אתה רוצה להגיד לי שלדוגמא 356 על מכפלה טבעית של 9, יתן ביצועים זהים/יותר טובים מאשר 400 על 8?

הקירור שלי למעבד מטעמי תקציב נטו, זה הזלמן 9500. קירור טוב אבל לא הכי טוב. ככה שהרבה יותר OC למעבד אני כבר לא אלך, בכל זאת מטרה למארז כמה שיותר שקט.

פורסם

יותר טובים כמובן שלא, אבל ההבדל יהיה זניח יחסית

לעומת זאת, באס 400 עם E6320 יניב לך 2.8 ג'יגה. במקרה זה אתה תראה הבדל משמעותי בביצועים בינו לבין ה-E4300 בקונפיגורציה של 356x9(3200), שיהיה חזק יותר.

האם כבר קנית את הזלמן? באותו מחיר ניתן למצוא קירורים עדיפים בהרבה. אם זה קירור שכבר נמצא ברשותך, אז כמובן שהוא טוב וחבל להשקיע באחר.

אל תשכח גם שבקניית הE4300 אתה חוסך קצת כסף.

פורסם

אני ממליץ בחום ללכת על קרור חזק יותר.

אני אבדוק על ה DS3, אבל לא נראה לי שאגיע לזה היום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים