עבור לתוכן

LiteOn LH-20A1S vs. LG GSA-H30N

Featured Replies

פורסם

מבין צורבי SATA שבמומלצים מתלבט בין השניים הללו.

האם ל-LG יש איזשהו יתרון? זהו צורב דור קודם. האם אין ל-LG צורבי SATA מתקדמים יותר?

אולי כדאי לרדת מה-SATA לטובת 42N ?

מבחינתי x18 לעומת x20 הוא בכלל לא שיקול.

מה שחשוב לי באמת זה האמינות וזמן החיים של העינית האופטית (חסינות מפני אבק).

נ.ב.

x-dude תודה על ההפניה.

אודה לדעתכם,

ilil

פורסם

אתה יכול לחכות אבל זה יהיה סתם בזבוז, בשנתיים האחרונות אין הרבה הבדלים בצורבים חדשים שיוצאים.

אני אישית הייתי הולך על הלייטאון (אם לעזאזל הייתי מוצא אותו בחיפה).

פורסם

יש את הגרסא הרגילה בKSP ובנועה.. האם הרעש כל כך בלתי נסבל?

פורסם

אתה יכול לחכות אבל זה יהיה סתם בזבוז, בשנתיים האחרונות אין הרבה הבדלים בצורבים חדשים שיוצאים.

אני אישית הייתי הולך על הלייטאון (אם לעזאזל הייתי מוצא אותו בחיפה).

מה הבעיה להשקיע במשלוח של 20 ש"ח מ לוט'יג פיסי ?

פורסם

סיבות אישיות.

פורסם

אני אשית, לאחר מחקר בימים האחרונים, הייתי הולך על צורב IDE כמו ה-H42N. ההרגשה שלי שבחיבור SATA המבחר דל למדי וניתן למצוא יותר צורבי IDE טובים. אני למשל מתכונן לקנות H42L מ-KSP ב-200 ש"ח:

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=4167

אם אתה חייב חיבור SATA בגלל שה-IDE כבר תפוס לך (בלוחות חדשים יש רק שני IDE) ניתן להשיג מתאם מ-IDE ל-SATA. ב-eBay ניתן להשיגם במחיר סביר, למשל http://cgi.ebay.com/SATA-to-IDE-100-133-Converter-Adapter-HDD-CDROM-DVD_W0QQitemZ120119725440QQihZ002QQcategoryZ74941QQrdZ1QQcmdZViewItem

המחיר של שניהם בערך 230 ש"ח, בערך כמו צורב SATA, אבל הגמישות בבחירה גדולה יותר.

דרך אגב, ניתן להשיג גם מתאמים הפוכים כלומר כרטיסון שנתקע ב-IDE על לוח האם ונותן אפשרות לחבר כונן SATA בלוח ישן. טוב במיוחד למי שמשדרג HD למחשב ישן אבל רוצה לשמור את האופציה לחבר את כונן SATA החדש גם בעתיד למחשב חדש. ניתן אפילו למצוא מתאמים דו כיוונייים שע"י מפסק ניתן לקבוע את כיוון ההמרה. כמובן שהם קצת יותר יקרים, $8.5-10.

פורסם

אין שום סיבה לחזור לכבלים המיושנים של IDE שאתה יכול לקנות SATA

פורסם

אם היית מסתכל בקישור היית רואה שהמתאם יושב על הכונן מאחורה וממנו ללוח האם יש חיבור SATA, כך שהכבלים בתוך המארז הם כבלי SATA.

הסיבה העיקרית היא עדיין מבחר גדול יותר של IDE ומחיר זול יותר. גם בסטיקי אין כונן LG בחיבור SATA מומלץ אך יש IDE. למי שחשוב כונן שקט הבעיה עוד יותר גדולה.

פורסם

זול יותר? 10 שקל אתה קורא זול יותר?

פורסם

אפשר לחבר כל IDE ל SATA בעזרת מתאם כזה?

פורסם

מניסיוני עם הליטאון הוא שקט מאוד ועושה עבודה מעולה. אין שום סיבה להכניס מתאמים (וכבלים) מיותרים למחשב.

פורסם

אפשר לחבר כל IDE ל SATA בעזרת מתאם כזה?

עקרונית כן. לפחות על פי הפרסום במספר מכרזים כאלו לא ראיתי הגבלה.

מניסיוני עם הליטאון הוא שקט מאוד ועושה עבודה מעולה. אין שום סיבה להכניס מתאמים (וכבלים) מיותרים למחשב.

הייתי שמח אם זו היתה דעה רווחת. מקריאה בסטיקי ובת'רדים אחרים הרבה משתמשים מתלוננים על הרעש שלו ולכן אני מעדיף את LG. אולי יש לך מזל ונפלת על אחד שקט.

זול יותר? 10 שקל אתה קורא זול יותר?

הבעיה זו לא המחיר. רק רציתי לציין שמחיר ה-IDE והמתאם בערך כמו צורב SATA. אתה אחראי על הסטיקי. מקריאה של כל 13 העמודים לא מצאתי צורב SATA שקט וטוב וזה פתרון לקניה של ה-LG, כמו פתרון לחיבור שני הדיסקים הישנים שלי לי לאחר השדרוג של לוח האם והמעבד. כיוון שיש לי רק שני IDE ומצד שני 4 חיבורי SATA המתאם הזה נותן לי פתרון גם לזה

פורסם

כן אבל אתה המלצת לבחור לוותר על צורב SATA וללכת על צורב PATA שזה שטות.

כל צורבי ה SATA שבמומלצים שקטים, גם הלייטאון, הגירסה הרועשת היא גירסת ה PATA.

פורסם

אני לא רואה את היתרון הגדול של צורב SATA מלבד הנוחות בכבלים, בניגוד לדיסקים קשיחים ששם המהירות כבר יותר משמעותית ולכן זו לא שטות ואין ל-SATA יתרון חד משמעי, זה רק שיקול של נוחות ומבחר (אשמח לראות השוואה בין שני צורבים זהים המוכיחה ש-SATA עדיף משמעותית. יתרון של מס' אחוזים בהעמסת המעבד בודאי אינו משמעותי).

למי שרוצה צורב טוב:

LiteON LH-20A1S

- לא רועש כמו גירסת ה PATA אבל עדיין רועש

- לא תומך LightScribe

קשה להשגה (אם לעזאזל הייתי מוצא אותו בחיפה)

Pioneer DVR-212

אם אכן זהה חומרתית ל- 112 אז אופציונלי אבל יקר יחסית, אין למעשה סקירה שמאששת את ההנחה הנ"ל

LG GSA-H30N

במילים שלך: אני הייתי מחכה למודלים יותר מתקדמים שעתידים להגיע מאוד מהר.

ASUS DRW-1814BLT

בעייתי במדיות מסויימות, איטי

בקיצור הרבה אופציות לצורב SATA אין. מי שמחפש צורב שקט, אמין ואולי גם תמיכה ב-LightScribe נאלץ בשלב זה לחזור ל-IDE. בשילוב המתאם לפחות אפשר להרוויח את יתרון הכבלים, אבל גם זה לא השיקול המכריע לפה או לפה.

פורסם

אתה שמעת שהוא רועש? מצחיק כי אני לא.

lightScribe זו שטות אין צורך בזה, לחכות 20-40 דקות לצריבת תמונה שקופה ע"ג דיסק... עדיף לגמור את הסיפור עם טוש ב 3 שניות.

פיוניר SATA אחלה צורב, זה שאין סקירות מקיפות לא עושים אותו לפחות טוב.

LG, עדיין צורב מעולה, יש כבר דגמים יותר מתקדמים אבל לא יצא לי לראות אותם אז אני נמנע מלהמליץ עליהם.

בשורה התחתונה הבנאדם שאל שאלה לגבי שני צורבי SATA ואתה אמרת לו ללכת על צורב PATA ללא שום סיבה מוצדקת.

נכון שאין יתרון משמעותי בצורבי SATA אבל יתרון הכבלים מספיק (btw גם הבדלים בין דיסקים קשיחים ATA-100 ל SATA לא מורגש).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים