עבור לתוכן

בונה מחשב חדש כמה שאלות..

Featured Replies

פורסם

עכשיו לשאלות..

1. אני מתכנן לעשות אובר-קלוק.. בשביל האתגר והכיף שבעניין.. בשביל לפתוח את המעבד ניסיתי להשיג את החומר שהיה בכתבה של טום, אבל אפשר בארץ רק בחבילות של 500 גרם או משהו כזה וזה עולה בערך 450 יורו..

המלצות לחומר אחר במתקונת קטנה יותר יתקבלו בברכה.

על איזה חומר אתה מדבר על הדבק שלוש שניות? או על החומר הסילבר ההוא שנראה כמו טיפקס?

אתה יכול להשתמש בArtic Silver Adhensive, כי גם לו יש מוליכות במקום החומר הזה(לא במקום דבר שלוש השניות. אתה יכול להשתמש גם בעט זהב/כסף כמו שיש לבנות יפות הנפש בכיתה שלך, שמעתי שגם זה עובד.

לגבי הארטיק סילבר, ההצעה שלי לחבר כך את הברידג'ים היא עתיקת יומין, רק לא יצא לי אף פעם לנסות אותה, למרות שהיא אמור לעבוד, כי ארטיק סילבר הוא חומר מוליך. אתה צריך את הדבק כדי שהוא ישאר באותו מקום.

בכדי לחבר את הברידג'ים, אחרי שמילאתם את החורים, אתה יכול לעשות גם שימוש בחומר לתיקון מפשיר האדים בחלק האחרוי של האותו, זה דבר קבוע, אתה רק צריך להזהר כשאתה שם אותו לא לעשות את זה לא נכון ולא לסטות במ"מ.

2. מישהו מבין במודים של לוחות-אם? הבנתי שהרבה עושים את זה ללוחות של abit ושל epox כדי לסחוט מהם עוד וולטים בשביל O/C יותר יציב ויותר טוב. הייתי רוצה לדעת מה בדיוק אני אמור לעשות כדי לפתוח את ה-Vcore, Vmem ו-VIO.

הנה פורום שמסביר על זה, אבל אני לא הכי הבנתי:

http://www.icronticforums.com/showthread.php?s=&threadid=16942

אתה לא צריך לעשות כלום כדי לפתוח אותם, אתה יכול לשלוט עליהם עד מהירות מסויימת, לגבי הVCORE, עוצמת החשמל שנתנת למעבד, אתה יכול לתת למעבד עד 1.85V, שזה מספיק ויותר לאוברקלוק די רצחני.

אם אתה רוצה כל דבר מעבר לכך אתה צריך לעשות מוד ללוח שיאפשר לך לתת מעלה 1.90 עד 1.95, אם עדיין לא קנית את הלוח אתה יכול להזמין מחו"ל לוחות שכבר עשו להם את המוד הזה. מה שאמרתי תקף גם לגבי הVIO והVMEM, בלוח שיש לי של ABIT אני יכול להגיע עם VIO עד 3.75 ואם אני רוצה יותר אני צריך לעשות מוד ללוח.

בד"כ עושים את המוד אחרי שרואים שהדבר שמגביל את המעבד שלך מלעבור מהירות מסויימות באוברקולק זה החשמל שהוא לא מספיק, ולא בעיות אחרות(התחממות של המעבד/זכרון, חלקים שלא עומדים בעומס, צ'יפסט שלא עומד בעומס של הבאס וכו').

3. כמו כן שמתי לב שרוב האנשים שעושים את המודים האלה משתמשים בדר"כ בזכרונות PC2400 CAS 2, של חברות כמו Crucial/Crossair/Kingmax.. הבנתי שהם יותר טובים לאוברקלוק מאלה שלי כי הם יכולים לעבוד בסביבות ה-170+ בהגדרות המקסימום שלהם בגלל ה-CAS 2.. אתם מאמינים שגם ה-OCZ CAS 2.5 יגיעו לאותו מצב?

אני מאמין שכן, אני הצלחתי להגיע ל150 עם זכרון מעפן של קינגסטון.(טפו טפו טפו חמסה חמסה שום בצל מלח מים מלח מים).

4. אני שוקל אם להעביר את הכרטיס סקזי שלי (Adaptec 21960) ואת הארד דיסק המהיר שלי איתו, אני מעדיף שיהיו כמה שפחות כרטיסים על הלוח אם, כי הם בטח רק יפריעו לאוברקלוק, מה אתם אומרים?

הבקר הסקזי יעמוד בלחץ, כשאתה עושה אוברקלוק לבאס מה שגורם לכרטיסים לא להיות יציבים זה מהירות אפיק הPCI שמתחילה לעלות מעל ל37 מגה"צ(ברירת המחדל היא 33), אבל לוחות של ABIT וEPOX הם בעלי Deviderים יותר טובים לPCI שמאפשרים לך לשמור על מהירות PCI של 33-38 גם במהירויות באס גבוהות מאוד. אני יודע שהבקר הסקזי שיש לי(2940U2W) החזיק גם ב45 מגה"צ PCI, בלי שום בעיה.

5. אני הולך לחבר את שלישיית המקסטור ב-Raid 0, יש לי כבלים עגולים ATA100, הם מספיק טובים בשביל ATA133, או שכדאי להשתמש בכבלים שהגיעו עם הלוח אם?

תראה, אם הם קבלים ATA100 כאלה צפופים רגילים אתה יכול להשתמש בעגולים.

האבורקלוק שאני מצפה להגיע אליו זה משהו כמו 166x11..  ;D

תודה מראש לכל מי שיציע את עזרתו.

תמיד תתן עדיפות לבאס גבוהה על מכפלה גבוה. כלומר תוריד את המכפלה אם יש צורך, בכדי להעלות את הבאס.

עדיפה אותה מהירות מעבד עם באס גבוה יותר, מאשר מכפלה גבוה יותר.

פורסם
  • מחבר

התכוונתי לחומר הכסוף, הזכרתי את השם שלו איפשהו בת'רד הזה.

Silver Adhensive הוא לא מוליך? כי אסור להשתמש בחומרים מוליכים כדי למלות את החתכי לייזר, זה יכול לקצר את המעבד. בכל מקרה למלות אותם זה לא בעיה, אפשר להשתמש בלכה או בדבק מגע.

בלפתוח את הוולטים התכוונתי בעזרת מוד למשהו מעל הערכים הגבוהים שכבר ניתן להגיע איתם..

וכבר יש לי את הלוח כבר כמו שציינתי.

יש לך מושג מה המוד שצריך לעשות?

עדיין יש הבדל גדול בין 150 ל-170.. 170 אני בטוח אגיע, ואני מאמין שאפילו יותר, השאלה אם זה יהיה עם ההגדרות המקסימליות של הזיכרון...

שאלתי בקשר לסקזי כי כבר ניסיתי לעשות אוברקלוק למחשב שיש לי עכשיו.. p4.. העלתי את הבאס רק ב-10mhz עלובים וכל המחשב השתגע, לאחר פירמוט וסידור הצורב סקזי עדיין היה דפוק קצת, משום מה צורב 12 חשב שהוא יכול לצרוב ב-60....

אני מודע לdividers, אם אני לא טועה ללוח הזה יש divider של 5.

ובקשר לעדיפות באס על פני מכפלה.. Duh כאילו כזה.. :)

אם פשוט הייתי רוצה 1830 בלי קשר לבאס הייתי יכול לשים על מכפלה של 13 וקצת ולהישאר עם fsb של 133.. אבל לא - אני רוצה את ה-fsb הכי גבוהה שאני מסוגל להגיע אליו בהגדרות זיכרון הכי טובות.

פורסם

התכוונתי לחומר הכסוף, הזכרתי את השם שלו איפשהו בת'רד הזה.

Silver Adhensive הוא לא מוליך? כי אסור להשתמש בחומרים מוליכים כדי למלות את החתכי לייזר, זה יכול לקצר את המעבד. בכל מקרה למלות אותם זה לא בעיה, אפשר להשתמש בלכה או בדבק מגע.

אני לא התכוונתי להשתמש בו כדי לסתום את החורים, אלא התכוונתי להשתמש בו כחומר מוליך אחרי שאתה סוגר את החורים עם דבק שלוש שניות. כלומר, להשתמש בו כתחליף לחומר הזה שהשתמשו בו בTom's Hardware, כי הוא מוליך החומר הזה כמו הArtic Silver 2 הרגיל, שצריך להזהר שלא יגע במקומות לא נכונים, לכן אפשר להשתמש בו לסגירת הL1 Bridges.

בלפתוח את הוולטים התכוונתי בעזרת מוד למשהו מעל הערכים הגבוהים שכבר ניתן להגיע איתם..

וכבר יש לי את הלוח כבר כמו שציינתי.

יש לך מושג מה המוד שצריך לעשות?

אני יודע למה התכוונת, אני אמרתי שקודם תגיע למגבלות של הלוח, המעבד והזכרון עם הלוח כמו שהוא, וכשתראה שאתה לא יכול לעשות אוברקלוק בגלל בעיות מתח, ולא התחממות או חלקים שלא עומדים בכך אז רק תעשה את המוד.

כן, אתה צריך להחליף נגדים ופאזות בלוח, וזה לא תמיד עובד במידה וקיבלת Voltage Regulator באיכות נמוכה על הלוח(וכל סדרה מקבלת אחד קצת שונה, חלק יכולים לעבור את זה וחלק לא).

עדיין יש הבדל גדול בין 150 ל-170.. 170 אני בטוח אגיע, ואני מאמין שאפילו יותר, השאלה אם זה יהיה עם ההגדרות המקסימליות של הזיכרון...

עדיין, יש הבדל גדול מאוד בין זכרון זול של Kingston KVR לבין זכרונות של OCZ, שהם הרבה יותר טובים, לכן תצפה מהם להרבה מאוד.

שאלתי בקשר לסקזי כי כבר ניסיתי לעשות אוברקלוק למחשב שיש לי עכשיו.. p4.. העלתי את הבאס רק ב-10mhz עלובים וכל המחשב השתגע, לאחר פירמוט וסידור הצורב סקזי עדיין היה דפוק קצת, משום מה צורב 12 חשב שהוא יכול לצרוב ב-60....

אני מודע לdividers, אם אני לא טועה ללוח הזה יש divider של 5.

באיזה מהירות עבד הPCI שהבקר התחרפן?

כי ללוחות של פנטיום 4 יש אפשרויות אוברקלוק עלובות מאוד, מבחינה מעשית(לא הילכתית).

פורסם
  • מחבר

בקיצר arctic silver 2 יפתח את המעבד או לא? :bash:

נראה לי שאנשים פשוט היו משתמשים בזה אם כן...

בקשר למוד, אני כבר יודע בערך מה המגבלות של הלוח, אני חושב שאני אעבוד באמת במקסימום בלי המוד כל עוד אני לא אדע בדיוק מה לעשות בו.. בטח 165x11.. אבל לא בטוח שעם הזכרונות הללו.

עבדתי על P4T של אסוס ורק העלתי את ה-FSB ל-110.. עם מעבד 1.7, זה אומר 1870 מגה-הרץ.

לא יודע מה ה-divider של הלוח הזה.. בכל מקרה זה היה אמור לרוץ...

פורסם

בקיצר arctic silver 2 יפתח את המעבד או לא?  :bash:

נראה לי שאנשים פשוט היו משתמשים בזה אם כן...

בקשר למוד, אני כבר יודע בערך מה המגבלות של הלוח, אני חושב שאני אעבוד באמת במקסימום בלי המוד כל עוד אני לא אדע בדיוק מה לעשות בו.. בטח 165x11.. אבל לא בטוח שעם הזכרונות הללו.

עבדתי על P4T של אסוס ורק העלתי את ה-FSB ל-110.. עם מעבד 1.7, זה אומר 1870 מגה-הרץ.

לא יודע מה ה-divider של הלוח הזה.. בכל מקרה זה היה אמור לרוץ...

לא AS2 לא יפתח לך את זה, כי זה חומר נוזלי. אתה צריך את הAdhensive שזה דבק טרמי(אותו דבר כמו ארטיק סילבר רק דביק!), שמעביר חום ונדבק!

אבל תשים אותו רק אחרי שאתה סותם את החורים עם דבק שלוש שניות, כי אסור לשים חומר מוליך בתוך החורים.

הצעתי לך גם להשתמש בעת כסף כמו של הבנות המפגרות מהבי"ס.

שום דבר לא היה אמור לרוץ, בשום מקרה אין התחייבות למהירות מסויימת באוברקלוקינג, כי לא כל החלקים נוצרים שווים. זה חלק מהעובודת ש"אינן צריכות ראיה", מהכרזת העצמאות של ארה"ב. :):D

פורסם

looollllllllllll ת'רד משעשע יש לומר ביודום :lol: אוקיי אודות להיותי בור מוחלט בענייני אוברקלוק ומודים

אני יפנה אותך ללינק שנתן פעם WINDAX בפי סי פרו מקווה שזה יתרום במשהו הלינק הוא על מוד למארז וצביעה למרות שעושקים ברובו בצביעה אולי הוא נותן הסבר כל שהוא גם על המוד ... הנה הלינק !

HTH

פורסם

אויש ! חברים מצטערררררררררררררררר האתר היה פתוח לי פעמיים בשני ת'רדים ורשמתי תגובה לת'רד אחר כאן

לא להתיחס

פורסם
  • מחבר

athlon אתה בטוח בקשר לדבק הטרמי? כאילו שהוא מוליך...

ואיזה ביה"ס? צבא כבר שנתיים וחצי עוד מעט, אוגוסט 9 כבוד!!! ;D

פורסם

אתה בצבא וההורים שלך ממנים אותך כך? קונים לך מחשבים?

אתה אחרי גיל 20 קיבינימאט!

אני מגיל 15 וחצי עובד בשביל המותרות שלי(מחשבים בילויים וכו').

ואתה בטח גם מקבל איזה קל"ב או משהו שאתה יכול להתחבר כך לאינטרנט.

אני לא מבין את הצבא המחורבן הזה, אני מהאנשים שצריכים לעבוד כדי להשיג לעצמי דברים ועדיין שוקלים לגייס אותי. כנראה צבא זה באמת לאליטות שיכולות לממן לעצמן הכל.

בכל מקרה, כן זה יעבוד כל החומרים של AS הם מוליכים כי הם על בסיס של כסף. אמרתי לך, אתה יכול להכנס לחנות של מכשירי כתיבה ולבקש עט כסף, זה חומר דומה לזה שהתמשו בו בtoms' hardware, אתה גם יכול להשתמש בטריק של העפרון אחרי שאתה סותם את החורים שAMD קדחו.

פורסם
  • מחבר

קראתי שאי אפשר להשתמש בתעלול העיפרון אחרי הסתימה..

בקשר לצבא.. הייתי קרבי שנה וחצי בתותחנים, הורידו לי פרופיל רפואי על יתר לחץ דם, נשארתי לשרת במדבר עד שנמאס לי והרדתי נפשי 45, ועכשיו אני קל"ב בצריפין.

עדיין חרא... אבל מה אני אצא 7 חודשים לפני הסוף? נגמור עם זה כבר.. הייתי צריך לצאת על ההתחלה והייתי חוסך לעצמי הרבה קריעת תחת, הרבה סינג'ורים והרבה זיוני שכל של פרוטקולים ודרכי משמעת.

זה שייך לדיון הכללי שלכם, אבל לדעתי מי שלא רוצה שלא יעשה, יש מספיק אנשים מתלהבים שישמחו לתרום בצבא, מי שרוצה שיתרום בדרך אחרת או שינסה למצוא לעצמו מקום אחר.

צבא לא מתאים לכולם. היה לי בסוללה מישהו שהתאבד, אני ידעתי שהוא דפוק בראש ולא צריך לשרת בכלל, אבל למישהו איכפת?? כל עוד הוא עושה את העבודה שלו וממלא להם את התקן לאף אחד לא אכפת מכלום, אפילו השאירו אותו מלא עונשים והכל מפני שהוא היה כל כך בלאי.

החיילת שכתוב עליה בעיתונים שנאנסה ברכבת בת"א, היא גם מהבסיס הישן שלי והכרתי אותה, אחד האנשים היותר נחמדים שהכרתי שאני לא מאמין שהיא כל כך שרוטה כדי לבדות כזה דבר, ואני שרוט מספיק כדי לזהות שרוטים אחרים, אבל לא, לצבא לא איכפת. חושב שכולם רק מנסים להוציא גימילים ולברוח.

>:(

פורסם

נכון, נכון, נכון.

הצבא זה מערכת דפוקה, ולכן אני לא רוצה לשרת בי. היא לא מוכנה להקשיב לי בכלל, בדבר הזה אני מסכים איתך.

מה שאני לא מבין זה למה לא שברת למישהוא שם כיסא על הראש כדי שיוציאו אותך ברגע ששמו אותך לקרבי.

אני לא מבין למה החולירות האלה בכלל הסכימו לגייס אותי אחראי השיחות שהיו לי עם הקבן.

הם סתם רוצים אנשים שימלאו להם את החורים שיש להם במחסור בכח אדם. אם יעשו לי את הדבר הכי קטן(מפקד יתעלל בו או יטפל אלי) אני אתקע בו צרור ואחרי זה אתקע בעצמי צרור אם אני בכלל אתגייס, כי במדינתנו ה"לא פאשיסטית" מי שמתחרר מהצבא נחשב מוקצה

פורסם
  • מחבר

זה בולשיט כל ה-21 והמיתולוגיות שמסביב.. אתה יכול לצאת חופשי ולא יעשו לך כלום.

אם יש לך שכל אתה יכול להגיע רחוק.

ויעצבנו אותך בצבא, בטוח.. בדוק.. אתה מודע לזה כמו כל אחד.

למה לא שברתי כיסא למישהו על הראש? כי העדפתי לשבור רדיוטייפים וטלוויזיות שלא עבדו.

זה היה מאוד מטהר.. במיוחד עם המוזיקה של לימפ ביזקיט Break Stuff עוברת לי בראש.. :)

הכי רציתי לשבור את המקניטושים המסריחים והישנים האלו שהיו לי בכיתות כשהייתי ג'ובניק בבסיס שם במדבר.. וואי איך רציתי.. אבל העדפתי לצאת הבייתה בסופי שבוע שלי ולא לבלות אותם בכלא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים