עבור לתוכן

שידרוג ה-HTPC בשביל לנגן תכני HD בצורה חלקה עם מעבד E4300 ו-OC

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה.. ;)

התקציב לא ממש עקרוני, אבל לא מתכוון להתפרע, אלא לעשות קניה חכמה.

כמו שניתן לראות במפרט כרגע יש לי מעבד סמפרון עם לוח 6150 וזיכרון Corsair TWIN2X1024-5400C4 בתור HTPC - הם נחנקים ולא מסוגלים לעמוד ב-HD כמו שצריך.

ישנה האופציה כמובן לקנות כרטיס 8500GT של ג'יגהבייט ובכך לפתור את הבעיה לפחות עם פורמט H264.

אבל אני מעדיף למצוא פתרון כולל לבעיה ולהתמודד עם כל הסוגים בעזרת מעבד חזק.

המחשבה שלי היא ללכת על מעבד E4300, לשמור את הזיכרון מהמערכת הנוכחית, בשילוב עם לוח שיהיה מסוגל להמהיר אותו לבאס 333 - הווה אומר 3Ghz. זה אמור להתמודד עם תכני HD ללא בעיה גם עם כרטיס מסך מובנה.

לבינתיים אין לי צורך בכרטיס טלוויזיה או לכידה, האיכות של השידורים כרגע בארץ מבחינתי לא מצדיקה אפילו מנוי לכבלים/לווין.

מבחינת לוח הדרישות שלי הן כאלו:

יציאה דיגיטלית של סאונד.

כמה שיותר חיבורי SATA כי תכני HD לוקחים המון מקום.

כרטיס מסך מובנה עם HDMI ו-HDCP זה יתרון.

שיהיה מסוגל להגיע ב-OC לבאס 333mhz.

קירור פאסיבי לא רותח.

הלוח שקופץ לראש הוא ה-Abit F-I90HD, שכמעט נבנה אך ורק למטרה זו.. החסרונות שלו מבחינתי:

רק 4 חיבורי SATA - אני בטוח אצטרך יותר, אני כבר משתמש בכל ה-4 בנוכחי.

רק PCI בודד אחד - שכנראה אשתמש בו בשביל הרחבת ה-SATA עם כרטיס שכבר יש לי.

מבחינת אוברקלוק נראה שהגבול של אנשים בנט הוא באיזור ה-340-370 מה שאומר שהוא לא חזק במיוחד בתחום, אבל אמור לענות על דרישותי.

אופציה אחרת היא ללכת על לוח Albatron 965P Rev2 בשילוב עם ה-8500GT של Gigabyte.

יש לו 6 חיבורי SATA שזה יתרון, כנראה יהיה יותר מוצלח ב-OC, אבל הוא ATX מלא שיותר מגביל מבחינת אופציות של מארז תואם.

הג'יגהבייט התואם פחות מעניין אותי כי שמעתי על בעיות עם הסאונד הדיגיטלי בלוח זה.

האופציה הזו פחות קוסמת לי כרגע.

מלבד זאת אני צריך להחליף את המארז הלא מאוורר שלי (60 מ"מ אחורי גלמוד) והספק כח המיושן.

במארז, למרות שאני מאוד אוהב את התכנון של האנטק של SPCR עם המאווררי 120 מ"מ שלו, הוא תומך בשני כונני קשיחים בלבד ולכן אינו אופציה בשבילי.

המארז היחידי שנתקלתי בו שמאוורר כמו שצריך ומכיל יותר מ-4 כוננים קשיחים הוא ה-SilverStone LC17.

אומנם לא מאווררי 120 מ"מ, אבל 80 ו-92 עדיף על פני כל ה-60 מ"מ שרואים ביותר מדי מארזים אחרים. מלבד זאת המבנה ההפוך שלו מאפשר להתאים קירור רציני למעבד (שכנראה אני אקח Glacialtech Igloo 5700MC). גם תומך ב-ATX שאולי עוד יהיה שימושי בעתיד.

המחיר שלו קצת מבאס (האנטק יותר זול ועוד מגיע עם ספק נורמלי בחבילה..) אבל נראה שאין לי הרבה אופציות אחרות - אלא אם כן למישהו יש הצעה טובה יותר.

מבחינת ספק הכח, אני כנראה אלך על Enermax Liberty 400W או Enermax Noisetaker-II 420W, איזה מהם עדיף מבחינת התמודדות עם הרבה כוננים קשיחים (בהנחה שבסופו של דבר יהיו לי 6 כוננים) ומבחינת השקט?

אז בעצם רציתי לשמוע חוות דעת, או לקבל אישור או המלצות אחרות אם יש לכם, סה"כ נעדרתי בתקופה האחרונה אז אני לא הכי מעודכן שיש.. 8)

כמו כן מה המתח שידרש בשביל אוברקלוק כזה, ולאיזו טמפ' עלי לצפות במאמץ עם מערכת שקטה יחסית?

תודה מראש! :xyxthumbs:

פורסם

לפחות מבדיקה ראשונית, האלבאטרון לא נותן יחס של 1:1 עם הזכרונות. ככה שבשביל לעלות ל 2.7 תצטרך זכרונות 800. עוד יום יומיים אעשה בדיקה יותר רציניח.

הגיגבייט יעשה את זה בקלות. אני לא בטוח עד כמה הבעיות של ה SPDIF נובעות מבעיה בלוח או מבעיה של המשתמשים :)

בכל מקרה לגבי הגיגבייט, יש וורסיה עם עוד שני חיבורי SATA (סה"כ 8) ו FW:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=1055

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_ComparisonSheet.aspx?ProductID=2456,2455

אני חושב שהגיגבייט עדיף, אבל אם תוכל לקחת אחד לבדיקה כדי לבדוק את עניין ה AC3 זה יפתור לך הרבה בעיות.

פורסם

אפשר לדעת בבקשה איזה בעיות יש כביכול עם יציאת ה-SPDIF בלוחות של GIGABYTE ?

תודה.

פורסם
  • מחבר

אני צריך לקרוא יותר על ה-ABIT ויכולות ה-OC שלו מבחינת יחסי זיכרון, בערב כשיהיה לי זמן.. בכל מקרה אין לי בעיה להרחיב את ה-SATA בעוד 4 התקנים עם הכרטיס הרחבה שכבר יש לי. לקנות לוח ATX + כרטיס מסך סתם יוסיף לי הוצאה נכבדת ומיותרת (בהנחה שאקח את הג'יגהבייט זה יוסיף לי בערך 700 ש"ח).

אינטי מה אתה אומר מבחינת הספק כח והמתח למעבד?

בעיקרון אם הליברטי מספיק שקט אין לי בעיה לקחת אותו גם למערכת הראשית שלי ולשים את ה-Seasonic 500W ב-HTPC.

אגב האם כל E4300 אמור לעמוד בבאס 333?

יש אולי עוד מארז שלא חשבתי עליו?

פורסם

הליברטי 400 אמור להחזיק הכל. לטעמי הוא פחות שקט מה NOISE TAKER ואין אפשרות לשלוט על מהירות המאוורר. הסיסוניק בטח שקט יותר.

אני לא יודע כמה מגיעים ל 3 גיגה. אני מעריך שהרוב אם לא כולם. עד עכשיו בדקתי רק אחד שהגיע לשם בקלילות רבה. וכמובן שיש את זה שגיא בדק שהגיע ל 3.7 .

http://hwzone.co.il/reviews/e4300/

בימים הקרובים אבדוק עוד שניים.

ואם הוא יגיע רק ל 2.7-2.8? בכל מקרה לדעתי זה יספיק, במיוחד לאור המחיר האטרקטיבי.

פורסם
הליברטי 400 אמור להחזיק הכל.

מחזק.. גם כרטיס GTX ביחד עם OC ל4 גיגה למעבד.. אז ככה שאין לך מה לדאוג.. ואין טעם ליותר..

וכמובן שיש את זה שגיא בדק שהגיע ל 3.7 .

וואי יפה.. זה הכי גבוה בפורום למעבד הזה/E6300?

איזה לוח היה לו?

פורסם
  • מחבר

מחזק.. גם כרטיס GTX ביחד עם OC ל4 גיגה למעבד..

כן אבל אני מדבר על מערכת עם 6-7 כוננים קשיחים, רק רוצה להיות בטוח ש-400W מכסה את זה.

בכל מקרה מבחינת שליטה על מהירות המאוורר ב-Noisetaker זה דיי שטויות. מה היתרון של הליברטי מעבר לכבלים אם כך?

איזה לוח היה לו?

אינטי לא סתם נתן לינק לביקורת, יש לך שם את כל המידע.

ואם הוא יגיע רק ל 2.7-2.8? בכל מקרה לדעתי זה יספיק, במיוחד לאור המחיר האטרקטיבי.

צודק, גם 2.5Ghz מספיק אם אני לא טועה.

פורסם
מה היתרון של הליברטי מעבר לכבלים אם כך?

ההגבלה של מסילות ה12V שלו היא 30A.. שזה הרבה!

אינטי לא סתם נתן לינק לביקורת, יש לך שם את כל המידע.

צודק.. לא שמתי לב..

צודק, גם 2.5Ghz מספיק אם אני לא טועה.

אני בטוח שתגיע להרבה יותר מיזה..

פורסם

כן אבל אני מדבר על מערכת עם 6-7 כוננים קשיחים, רק רוצה להיות בטוח ש-400W מכסה את זה.

בכל מקרה מבחינת שליטה על מהירות המאוורר ב-Noisetaker זה דיי שטויות. מה היתרון של הליברטי מעבר לכבלים אם כך?

יעילות ו APFC

אתה גם יכול לשקול את זה

http://www.enermax.com/english/product_Display1.asp?PrID=54

http://www.driverheaven.net/reviews/enermax535/unit.htm

שעולה באמצע בין הליברטי 400 לליברטי 500. רק שהוא כמובן לא מודולרי

יש מספיק מחברים בשני הספקים אם אתה לוקח בחשבון שאפשר לחבר לסאטא גם מולקס אם כי בליברטי יש יותר חיבורי סאטא נאטיביים.

פורסם
  • מחבר

קצת בעיה שליבואן אין כרגע Liberty 400W וגם לא Noisetaker, כנראה רק עוד שבועיים.. יש לו את ה-Noisetaker 495.. אבל אני תוהה אם אני צריך את זה. אני אוכל להסתדר גם עם הספק הקיים בינתיים, כנראה שאקח רק את הלוח והמעבד בינתיים ואברר איפה אפשר למצוא את המארז הזה במלאי אם בכלל.

פורסם

רציתי להציע לך רעיון קצת אחר שאני עושה בימים אלו.

את המחשב הנוכחי עם 4 HD + מארז COMPUCASE אני מעביר לחדר מקביל.

קניתי את הלוח של ABIT +המארז של ANTEC + הרדיסק נוסף של 250GB.

המחשב הזה ישב מתחת לטלווויזיה, יפה קטן ומעוצב, ויחובר ברשת למחשב הקודם שישמש כשרת קבצים.

כך אתה מרוויח מחשב שאתה רוצה, עם נפח אחסון בלתי מוגבל.

פורסם
  • מחבר

לנגן xvid זה אולי טוב ויפה (וכך גם עשיתי בעצמי לפני עידן המקרן), אבל ברגע שאתה מתחיל לנגן קבצי High Definition של כמה ג'יגות, אתה לא יכול להסתמך על תעבורה ברשת.

בכל מקרה לקחתי את האביט עם ה-E4300 וספק אנרמקס EG-495AX.. מארז עוד לא הזמנתי (גם ככה לא יודע אם הוא במלאי איפשהו).. לבינתיים אני מריץ בדיקות Memtest.

אגב הקירור של הצ'יספט רותח.. גם בלי העלאת מתחים או אוברקלוק, לבינתיים כיוונתי אליו מאוורר 120 מ"מ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים