עבור לתוכן

צריך מפרט מחשב לצרכים בסיסיים ביותר ( תקציב- מקסימום 2500 )

Featured Replies

פורסם

TMPUSR

יש פה לידי קומפיוקייס מיקרו. מארז רועש ביותר. אפילו אחרי מוד 7 וולט לכל מה שרק אפשר.

אני מציע שיקח את מארז המיקרו הבא שיהיה הרבה יותר שקט

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2738

וגם קרור שקט למעבד כדוגמת:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=1369

האמור להסתדר גם עם ה AM2.

עריכה:

ולפותח הטרד, כדאי מאוד שלא תתעלם מהבקשה הזאת כי הטרד בדרך להינעל:

אני מבקש שבכל זאת תכלול תקציב מקסימלי בכותרת, או שהתרד ינעל. כלומר - מה הסכום שמעבר לו, לא תוכל לחרוג באגורה.

פורסם

מסכים לגבי הקומפיוקייס... גם לי יש חוויות לא משהו איתו בעניין ולכן המלצתי לשפר מארז עם הכסף שהוא חוסך.

עם הרכיבים שהצעת אין לי ניסיון אבל ה-CM 532 יכול להיות פיתרון.

פורסם

לתקציב נמוך פתרון מצויין. ספק עם מאוורר 120, מארז מגיע עם 120 שקט מאחורה.

עריכה:

עריכה:

ולפותח הטרד, כדאי מאוד שלא תתעלם מהבקשה הזאת כי הטרד בדרך להינעל:

פורסם
  • מחבר

אני רוצה להוסיף שהכרטיס שאני מתכוון לשים לאחותי הוא x300se extreme ( תקוע לי כבר הרבה זמן בבית ). אני מניח שהוא יעשה את העבודה, נכון?

בקשר לכסף שנחסך, אני מתלבט בין ספק ומארז לבין זכרון.

עד כמה צריך זכרון? אני מניח שאולי בהמשך יהיה לאחותי vista ( בעתיד הקרוב ), אבל עד כמה צריך בשביל זה 2GB ולמה?

ואולי יש סט של 2GB ( כלומר, לא דווקא 1GB X 2 ) במחיר זול יותר משני סטים של 1?

והספק שהמלצת לא יעשה את העבדוה כמו שצריך? אולי עדיף להזמין מחנות אחרת ספק זול של FSP?

האם הקירור סטוק של המעבד שהמלצת לא שקט?

בקשר ללמה אני רוצה מעבד ינטל כפול ליבה, זה כבר אבא שלי... אני אשאל אותו היום בהמשך...

אני גם רוצה להראות לכם את המפרט שהציעו לאבא שלי:

לוח ASUS PGGZ-MX M

מעבד INTEL CONROE E4300

דיסק קשיח S-ATA 160 GB

צורב D.L LITEON X1 DVD

זכרון DDR2 667 1GB ( אני לא בטוח אם ג'גיה או חצי, אבל אני מאמין שג'יגה ).

מארז "מהודר עם ידית" X400, אני לא יודע איזה מארז זה, אבל אבא שלי אמר לי שהוא טוב... אז נגיד שהוא בסדר.

ספק לא ידוע, כלומר ג'נרי.

ומקלדת ועכבר פשוטים.

כל זה ב-2,598 ש"ח.

מה אתם אומרים? ( אל תתיחסו למלקת ועכבר ). מה שטוב גם שאפשר לקנות אצלם אפילו ב-25 תשלומים בלי ריבית ( מוזר אבל אם אפשר אז למה לא :smile1: ).

החנות גם די קרובה שזה חשוב..

פורסם
עד כמה צריך זכרון? אני מניח שאולי בהמשך יהיה לאחותי vista ( בעתיד הקרוב ), אבל עד כמה צריך בשביל זה 2GB ולמה?

לי יש ויסטה.. ומשהו שמראה בכמה זיכרון הוא משתמש.. בדרך כלל הוא כמעט אפעם לא עובר את ה1G כשהוא עובר אז זה רק ל1.2G ככה..

רק פעם אחת הוא הגיע ל1.4G..

פורסם
  • מחבר

מה????

זה מלא! לא?

כאילו אני לא מתכוון לקנות משהו שיחזיק לה בקושי, גם ככה היא לא צריכה הרבה...

אתם יודעים מה, תגידו לי אתם אם היא צריכה להגדיל ל- 2GB או 1.5 או להישאר עם 1GB במקרה שיהיה לה VISTA, אם כן אז זה לא יחשב לתקציב כי את התקציב אבא שלי קבע לפי המפרט שהביאו לו שהראתי לכם ושם הביאו לה 1GB.

פורסם

במקרה שיהיה לה ויסטה יהיה מומלץ להגדיל לפחות ל1.5.. שגם במקרים שזה עובר את ה1G המחשב לא יתחיל לזוז איטי בטירוף..

כרגע פתוח לי 9 אתרים המדייה פלייר והאייסי וזה על 1.2

פורסם
  • מחבר

קודם כל, אני ירדתי מהענין של ויסטה אם זה דורש עןד זיכרון פנימי.. בנוסף ניתן לה להשתפשף עוד שנה שנתיים שיתוקנו כל הבגים של VISTA.

בקשר ללמה אני רוצה מעבד כפול ליבה של אינטל אז זה בגלל שיש לי 3 מחשבים עם מעבדים של אינטל ושניהם מהם מאוד "ותיקים" ועד היום הם לא עשו לי בעיות, לכן האמינות של אינטל לא מוטלת אצלנו בספק, וזה דבר מאוד חשוב.

אז מדוע המעבד הספציפי הזה של AMD ולא של INTEL?

והמעבד הזה של AMD הוא כפול ליבה ולכל ליבה יש בס משלו?

ואיזה משני המעבדים הם קרים יותר ומרעישים פחות?

ומי יתן ביצועים טובים יותר בדברים הבסיסיים?

דבר נוסף הוא שהמעבד של אינטל בנוי על 65nm לעומת ה-AMD שבנוי לפי מה שאני יודע על 90nm, כך שזה נותן יתרון של צריכת חשמל, פחות חום ורעש לאינטל.

פורסם

במקרה שיהיה לה ויסטה יהיה מומלץ להגדיל לפחות ל1.5.. שגם במקרים שזה עובר את ה1G המחשב לא יתחיל לזוז איטי בטירוף..

כרגע פתוח לי 9 אתרים המדייה פלייר והאייסי וזה על 1.2

זה לא מצב תקין! לשימושים כאלה 1GB אמור להספיק מעל ומעבר.

בדוק וירוסים/רוגלות ונסה לגלות מי שותה לך זיכרון.[br]פורסם בתאריך: 9.05.2007 בשעה 18:50:13

קודם כל, אני ירדתי מהענין של ויסטה אם זה דורש עןד זיכרון פנימי.. בנוסף ניתן לה להשתפשף עוד שנה שנתיים שיתוקנו כל הבגים של VISTA.

לשימושים כאלה גם 1GB יספיק. מקסימום תבטל AERO. בכל מקרה השיקול שלך נכון וכדאי לחכות לפחות ל-SP1 לויסטה.

בקשר ללמה אני רוצה מעבד כפול ליבה של אינטל אז זה בגלל שיש לי 3 מחשבים עם מעבדים של אינטל ושניהם מהם מאוד "ותיקים" ועד היום הם לא עשו לי בעיות, לכן האמינות של אינטל לא מוטלת אצלנו בספק, וזה דבר מאוד חשוב. אז מדוע המעבד הספציפי הזה של AMD ולא של INTEL?

זה ליין מעבדים מצויין, אמין ומוכח של AMD ואין לך מה לדאוג

והמעבד הזה של AMD הוא כפול ליבה ולכל ליבה יש בס משלו?

כפול ליבה עם קאש כפול - לאף אחד (כולל אינטל) אין באס נפרד לכל ליבה למיטב ידיעתי.

ואיזה משני המעבדים הם קרים יותר ומרעישים פחות?

ה-2X3800 הספציפי עובד ב-TDP של 65W ולכן הוא קריר וחסכוני. ה-E4300 אמנם חסכוניים יותר תחת עומס, אבל בעומס נמוך ה-AMD צורך כחצי מההספק של ה-E4300. מכיוון שמדובר בשימושים קלים, ה-AMD עדיף משמעותית כי רוב הזמן תעבוד בעומס נמוך.

ומי יתן ביצועים טובים יותר בדברים הבסיסיים?

תכלס- לא תרגיש כל הבדל. כל המעבדים מהשנתיים-שלוש האחרונות חזקים מספיק לשימושים בסיסיים. ההבדל מתבטא בקידוד, משחקים וכדומה.

לסיכום - לך על ה-AMD במקרה הזה, אין לך מה לחשוש.

פורסם

בדוק וירוסים/רוגלות ונסה לגלות מי שותה לך זיכרון.

עכשיו הוא משתמש לי רק ב640MB כשפתוח לי רק 2 חלונות אינטרנט.. זה גם יותר מדי? או שזה בסדר וכנראה הבעיה אולי באייסי או משהו אחר..?

ההבדל מתבטא בקידוד, משחקים

לא מסכים בנוגע למשחקים..

פורסם
  • מחבר

ובקידוד ומשחקים מי לוקח והאם בצורה משמעותית ( סתם בשביל לדעת )?

שים לב לעריכה שעשיתי: "דבר נוסף הוא שהמעבד של אינטל בנוי על 65nm לעומת ה-AMD שבנוי לפי מה שאני יודע על 90nm, כך שזה נותן יתרון של צריכת חשמל, פחות חום ורעש לאינטל."

הבדלים שראיתי בין המעבדים על הנייר הם שלאינטל יש 2mb לעומת 1mb של AMD, ולאינטל יש 1.8ghz ול-AMD 2.

איך ההבדלים האלה יבואו לידי ביטוי?

פורסם

PerGola - משהו אצלך לא בסדר (או שרצים עוד הרבה דברים ברקע)...

ובקידוד ומשחקים מי לוקח והאם בצורה משמעותית ( סתם בשביל לדעת )?

בקידוד ה-C2D עדיף משמעותית (20-30% בערך). במשחקים זה יותר עניין של כרטיס מסך.

שים לב לעריכה שעשיתי: "דבר נוסף הוא שהמעבד של אינטל בנוי על 65nm לעומת ה-AMD שבנוי לפי מה שאני יודע על 90nm, כך שזה נותן יתרון של צריכת חשמל, פחות חום ורעש לאינטל."

שמתי לב, והניתוח שלי נשאר בעינו!

הבדלים שראיתי בין המעבדים על הנייר הם שלאינטל יש 2mb לעומת 1mb של AMD, ולאינטל יש 1.8ghz ול-AMD 2.

איך ההבדלים האלה יבואו לידי ביטוי?

לשימושים שלך - 0 הבדל!!!

פורסם
  • מחבר

אם זה ככה אז אני מניח שעל מה שצריך להסתכל זה על הלוח אם, לא?

ומה עדיף מבניהם?

והלוח אם הזה http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7238 עדיף עך האסוס שהציעו לאבא שלי?

ובלי שום קשר לחנות, איזה ספק הכי עדיף במחיר של עד 300 שקל?

פורסם

בדוק וירוסים/רוגלות ונסה לגלות מי שותה לך זיכרון.[br]פורסם בתאריך: 9.05.2007 בשעה 18:50:13

לסיכום - לך על ה-AMD במקרה הזה, אין לך מה לחשוש.

חביבי ב IQPC כבר לא מוכרים את המעבד שאתה ממליץ עליו (3800 X2)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים