עבור לתוכן

קניית מחשב HTPC - מפרט והתלבטויות - סביבות 4000 שקל

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

החלטתי לרכוש HTPC לסלון שלנו, ויש לי כמה שאלות והתלבטויות לגבי המפרט שעשו לי

המפרט שבעקרון הכינו לי:

מארז Bach VB8001SNS עם ספק Thermaltake TR2 550w

מבוסס AMD 4200 עם 1GB זכרון

לוח אם של ASUS M2A-VM HDMI

וכמובן הארד דיסק גדול וצורב DVD.

יש לי כמה שאלות לגבי המפרט

1. קודם כל אם יש חלקים שכדאי שאני אדע עליהם/אחליף?

2. המטרה במחשב היא בעיקר סרטי משפחה ואלבומי תמונות של המשפחה, וכמובן סרטים רגילים. עצם המטרה אז גם ההורים שלי אמורים לתפעל את הדבר הזה, ורציתי לדעת אם תוכנות ה-HTPC נוחות לשימוש כך שגם ההורים שלי יוכלו להשמש בזה, והאם השלט שניתן להוסיף למארז הזה נוח מספיק למטרה הזאת, או שזה בכלל חסר פונקציונליות וחבל על הכסף? ואולי אם אני קונה את הכרטיס שבסעיף הבא, אולי השלט שלו מספיק טוב?

3. הציעו לי כרטיס PVR 150. השאלה שלי אם בכלל שווה להשקיע בדבר כזה כדי להקליט מהטלוויזיה או שהאיכות לא משהו גם ככה, כי אני דווקא אשמח מאוד להחליף את הווידאו בבית, ואולי יש כרטיסי לכידה קצת יותר טובים?

4. מה כדאי לעשות לגבי מקלדת/עכבר? בכלל שווה להשקיע במשהו אלחוטי, או שמסתדרים בלי?

5. יש לי בעייה פיזית לחבר את המחשב לטלוויזיה, כי לטלוויזיה יש רק חיבור DVI ולא HDMI, ואין סיכוי שזה עובר בתעלה שבקיר. ראיתי כבלים שצד אחד הוא HDMI וצד שני DVI, האם יש איבוד רציני של איכות בכבל כזה, או שזה בסדר? כי אותו אני אוכל להשחיל די בקלות אני מאמין

תודה !!

פורסם

אנא הוסף תקציב לכותרת בהתאם לחוקי הפורום או שהתרד ינעל.

פורסם

אני ייענה לך כמה שאני יכול, רק אל תסתמך על זה ב100 אחוז.

1.מומלץ שתברר על החברות של כל מוצר כמו למשל הזכרונות, ויש כאלה שממליצים 2 ג'יגה זיכרון , אם אפשרי במסגרת התקציב.

2מניסיון שלי עם המדיה סנטר של ויסטה היא מאוד נוחה ופשוטה, כל עוד הם לא משחקים בהגדרות זה עניין של למטה למעלה ולצדדים על השלט הייעודי לוויסטה.

3.לא מבין בזה.

4.תלוי בך. אם זה הולך לסלון ולא ייכתבו בו/יישחקו בו או אני לא יודע מה סביר להניח ששלט מספיק, כמו שאתה לא צריך מקלדת לממיר של יס.

5.גם אני התלבתי בקשר לזה כי יש לי במחשב DVI ובLCD רק HDMI במקרה שלי זה משיקול שלא תרש האיכות בHD רציתי להשיג את האיכות הכי טובה והבנתי שבמרחק קצר (כל עוד הטלוויזיה והמחשב קרובים) האיכות תהיה טובה שהרי שניהם דיגיטליים, רק שהDVI לא כולל יציאה של אודיו אז תצטרך חיבור נפרד.

מקווה שעזרתי.

פורסם
  • מחבר

תודה, עזרת מאוד במיוחד בנוגע לכבל, כי פחדתי לגבי הורדת האיכות, אבל אם זה לא קריטי אז מעולה

לגבי החברות הם בסדר גמור, לא פירטתי את זה כי זה פחות חשוב לי, מהציוד עצמו אני מרוצה

אני באמת חושב שאני אוותר על המקלדת והעכבר אם אתה אומר שהמדיה סנטר הוא די נח, אבל מזה שלט תואם Vista? השלט המדובר מהמארז של Bach נחשב תואם Vista?

אשמח לשמוע עוד רעיונות כי אני לא ממש מבין בנושא ולא מכיר את כל האפשרויות

במיוחד לגבי הכרטיס לכידה את זה פרקטי או לא, ואולי איזה תוכנה כדי לי להריץ כדי לנהל את כל הדבר הזה בפשטות? האם התוכנה שבאה עם המארז טובה?

תודה מראש

פורסם

אומנם לא יצא לי להשתמש ב-BACH עדיין, אבל מניסיון עם מאווררים של TT (שבד"כ לא עומדים בהצהרות שלהם מבחינת דיצבלים) והעובדה שהוא מתבסס על מאווררי 60MM לדעתי האיוורור בו פשוט גרוע.

אם אתה מתכוון להשאר עם לוח MATX כמו זה שבחרת אז לדעתי ה-ANTEC NSK2400 יהיה הרבה יותר מוצלח. כל הקונסטרקציה לוקחת את השקט והאיוורור בתור ערך עליון, כי העורך של SPCR ייעץ להם בעיצוב שלו. כולל ספק 380W של אנטק הוא עולה רק 655 ש"ח. מבחינתי החיסרון המרכזי שלו זה מקום לרק שני כונני 3.5" (לי אישית יש ב-HTPC שלי 4 כוננים קשיחים ובקרוב כנראה אצטרך לשדרג), וכמובן ההגבלה ללוחות MicroATX בלבד. ביקורת מקיפה עליו:

http://www.silentpcreview.com/article591-page1.html

באשר לכל הקונפיגרציה הזו, קח בחשבון שלהריץ סרטי High Definition צריך מעבד חזק או כרטיס ג'יפורס 8500/8600 GT.. מכיוון שגם מעבד Core2Duo E6600 אינו חזק מספיק בשביל תוכן כזה, ומעבד AMD 4200 חלש ממנו, אני חושב שמערכת כזו תדרוש אוברקלוק כדי לטפל בהם כמו שצריך (למרות שבעצם לא קראתי ביקורות על הלוח הזה עדיין, אני לא הכי מעודכן אחרי טיול בחו"ל, אז ההערה הזו בערבון מוגבל).

באשר ל-DVI VS HDMI - לא אמור להיות שום הבדל מבחינת איכות התמונה. היתרון של HDMI הוא כבל דק שגם מעבר אודיו דיגטלי מלבד תמונה.. וגם התמיכה בהצפנת HDCP, אבל זה גם DVI-HDMI מעביר כל עוד יש תמיכה בשני הצדדים למיטב ידעתי.

פורסם
  • מחבר

לגבי המארז אני עוד לא סגור עליו ואני אבדוק באמת את מה שאמרת

לגבי סרטי ה-HD אני לא רואה צורך בנתיים להשקיע יותר על מנת לקבל את היכולת הזאת, כי בנתיים המטרה היא סרטים משפחתיים / DVD

מה שכן כרגע מאוד מעניין אותי אם השלט שמגיע עם ה-Bach תואם ל-Windows Media Center או שהוא תואם רק לתוכנה שמגיעה עם המארז.. האם שווה להשקיע בשלט מקורי של Microsoft? כי ראיתי שהשלט שמגיע עם ה-PVR 150 למשל כן תואם, אבל לא בטוח שארצה לקנות את הכרטיס הזה..

לפי הסרטונים ב-Microsoft זה ממש נח שיש שלט תואם כזה

אשמח לשמוע ממשהו אם ניסיון בנושא או מישהו שראה שלטים כאלה בפעולה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים