עבור לתוכן

מפרט לגיימר בינוני עד 3500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

עכשיו תור אחי...

התקציב הוא עד 3500 ש"ח כולל צורב DVD ומקלדת+עכבר (לא אלחוטיים), לא כולל מסך, רמקולים וכו'.

הייתי מגדיר אותו כגיימר בינוני, ז"א היום הוא משחק עם משחקים די חלשים כי זה מה שהמחשב שיש מאפשר.

המטרה היא מחשב לכמה שנים, עם כרטיס מסך שיריץ את כל המשחקים החדשים, לא צריך איזה מפלצת כי הוא לא כזה גיימר,

מצד שני שלא יהיה בלתי שמיש עוד שנה-שנתיים.

לא יהיה OC לכן אני מאמין שAMD מספיק.

אצלי במחשב יהיה כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX GeForce 7600GS SONIC 256MB DDR3 128 BIT TV/O DVI - RETAIL ₪559

ברור לי שכרטיס זה יריץ את כל המשחקים החדשים, השאלה אם הוא לא יהיה חלש מדי עוד שנה-שנתיים.

כדאי אולי במקרה שלו לרדת במעבד מ4800 ל4200 וללכת על כרטיס מסך נגיד כמו זה:

כרטיס מסך:

SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1950PRO 256MB DDR3 DUAL DVI TV/O - RETAIL ₪1031

מצד שני שהמעבד לא יהיה חלש מדי כי המחשב ישמש לא רק למשחקים.

זיכרון שיהיה 2 ג'יגה.

תודה :xyxthumbs:

פורסם

AMD ATHLON 64 X2 DUAL CORE AM2 4600+ FSB 2000MHZ HT 2000MT/s BOX 618.00

GIGABYTE GA-M51GM-S2G (AM2) VGA SOUND GBL DDR2 800MHZ RETAIL 419.00

G.SKILL F2-5400PHU2-2GBNT DDR2 2GB (1GBx2) 667MHZ CL5 569.00

HITACHI/IBM 80GB SATA II 7200RPM 8MB BUFFER 239.00

DVDRW LG H42BK X18 DUAL LAYER BLACK 199.00

GIGABYTE GV-NX79G256DP-RH GEFORCE 7900GS 256MB DDR3 PCI-E 982.00

FOXCONN SILVER/BLACK TH-002 FAN 1x90MM CPU V- TUBE NO PSU 189.00

FSP350-60PN 350 Watt 20+4 PIN 120mm FAN NOISE KILLER PFC LOW N 185.00

¤ סה''כ 3400.00

פורסם
ברור לי שכרטיס זה יריץ את כל המשחקים החדשים, השאלה אם הוא לא יהיה חלש מדי עוד שנה-שנתיים.

אבל הוא יתבאס עוד שנה שאין לו תמיכה בDX10..

פורסם

אז שיגדיל ת'תקציב או שיחכה קצת לירידת מחירים

פורסם
  • מחבר

השאלה אם במחיר כזה יש כרטיס תומך DX10 שגם מספיק חזק, לא כזה שתומך בDX10 בתאוריה אבל במעשית הוא יהיה חלש.

המחשבה היא גם שאולי במקום להשקיע 1000+ על כרטיס חזק שיתמוך טוב בDX10, לקנות את מה שהצעתי ובעוד שנתיים

לרכוש כרטיס מידריינג' טוב שבטוח יהיה כבר טוב יותר מכרטיס של 1300 היום.

ד"א חשבתי גם על ה-7600GT גם כאופציה טובה.

פורסם
המחשבה היא גם שאולי במקום להשקיע 1000+ על כרטיס חזק שיתמוך טוב בDX10, לקנות את מה שהצעתי ובעוד שנתיים

לרכוש כרטיס מידריינג' טוב שבטוח יהיה כבר טוב יותר מכרטיס של 1300 היום.

אז יוצא שהיום אתה קונה כרטיס מסך ב550 600 וגם עוד שנתיים כרטיס ב600.. יוצא 1200.. יכלת לקנות כבר עכשיו כרטיס DX10 טוב ב1200 1300..

ולהנות ממנו כבר עכשיו..

פורסם

במקומך, אם הייתי יודע שאני הולך לשדרג בוודאות בעתיד, הייתי קונה היום 7300GT

וכש-DX10 יכנס יותר לעניינים ותהיה תשובה מצד ATI משדרג

פורסם

מעבד:

AMD ATHLON 64 4800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADO4800DDBOX- BOX ¤731

לוח אם:

GIGABYTE GA-M55S-S3 ¤469

כרטיס מסך:

LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8600GTS TDH 256MB GDDR3 TV/O DUAL DVI - RETAIL ¤1157

דיסק קשיח:

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤381

זיכרון:

G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT ¤576

מארז:

FOXCONN S-808 CPU VENTILATION TUBE + 300W PSU ¤191

מחיר סופי (כולל הרכבה): ¤3514

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

לדעתי עדיף אם אפשר להשקיע יותר ולרכוש 8800GTS 320 + ספק נורמלי ככה המחשב באמת יאריך ימים ואחיך יהנה מחווית משחק אדירה.

זאקו צודק באמת כדאי שתקנה משו זול אבל ממש זול כלומר כמה שיותר זול שיתאים למשחקים של היום שיריץ אותם ועוד כמה חודשים תקנה כ. מסך חזק.

פורסם

לדעתי דווקא זו טעות.. כי כמו שאמרתי הכרטיס שתקנה עכשיו ובעתיד יעלו כמו כרטיס DX10 טוב שתקנה היום.. אולי הכרטיס שתקנה בעתיד יהיה קצת יותר טוב..

אבל ככה אתה נהנה במשחקים על האיכויות הכי טובות מהיום.. וההבדל בין הכרטיס שתקנה בעתיד לכרטיס שיכלת לקנו תהיום יהיה די קטן..

פורסם

לדעתי דווקא זו טעות.. כי כמו שאמרתי הכרטיס שתקנה עכשיו ובעתיד יעלו כמו כרטיס DX10 טוב שתקנה היום.. אולי הכרטיס שתקנה בעתיד יהיה קצת יותר טוב..

אבל ככה אתה נהנה במשחקים על האיכויות הכי טובות מהיום.. וההבדל בין הכרטיס שתקנה בעתיד לכרטיס שיכלת לקנו תהיום יהיה די קטן..

אתה צודקת חלקית אבל.

מה שתקנה היום ב-1200 ש"ח יהיה שונה ב-100 דרגות מימה שתקנה עוד שנה שנתיים המחיר הזה, בדוק.

אין פה בכלל על מה להתווכח.

אבל מה שיש להגיד הוא שאם אתה כבר קונה מחשב חדש, למה לקנות מחשב כ"כ טוב נכון להיום מבלי שתוכל להנות מהביצועים הגבוהים שהוא נותן, שוב נכון להיום, אתם שוכחים שגם שאר החלקים במחשב חוץ מהכרטיס מסך נהיהים ישנים עם הזמן.

בקיצור אתה רוצה לקנות מחשב חדש היום - קנה את הכל ביחד היום (גם כרטיס מסך הכי טוב שיש)

אתה לא רוצה?, חכה עם כל המחשב עוד כמה חודשים או זמן שתצטרך וקנה את המחשב שאתה רוצה (ואז גם תוכל לשים מעבד הרבה יותר טוב וכו'..)

או שאתה קונה הכל עכשיו או שפשוט אל תקנה כלום.. לעשות מה שהמליצו לך עכשיו ולזרוק מלא כסף על כרטיס מסך שגם ככה לא תתלהב מהביצועים שלו ביחס למה שהמחשב שלך יכול באמת להפיק, זה לדעתי ממש ממש בזבוז..

פורסם
מה שתקנה היום ב-1200 ש"ח יהיה שונה ב-100 דרגות מימה שתקנה עוד שנה שנתיים המחיר הזה, בדוק.

הם הציעו לקנות בעתיד משהו ב600 שקל.. מה שבעתיד יעלה 600 לא יהיה בכזה הרבה יותר טוב מכרטיס של היום ב1200..

ומחזק את כל מה שאמרת!!!

פורסם
  • מחבר

אתה צודקת חלקית אבל.

אין פה בכלל על מה להתווכח.

אבל מה שיש להגיד הוא שאם אתה כבר קונה מחשב חדש, למה לקנות מחשב כ"כ טוב נכון להיום מבלי שתוכל להנות מהביצועים הגבוהים שהוא נותן, שוב נכון להיום, אתם שוכחים שגם שאר החלקים במחשב חוץ מהכרטיס מסך נהיהים ישנים עם הזמן.

בקיצור אתה רוצה לקנות מחשב חדש היום - קנה את הכל ביחד היום (גם כרטיס מסך הכי טוב שיש)

אתה לא רוצה?, חכה עם כל המחשב עוד כמה חודשים או זמן שתצטרך וקנה את המחשב שאתה רוצה (ואז גם תוכל לשים מעבד הרבה יותר טוב וכו'..)

או שאתה קונה הכל עכשיו או שפשוט אל תקנה כלום.. לעשות מה שהמליצו לך עכשיו ולזרוק מלא כסף על כרטיס מסך שגם ככה לא תתלהב מהביצועים שלו ביחס למה שהמחשב שלך יכול באמת להפיק, זה לדעתי ממש ממש בזבוז..

לפי הגישה שלך, לעולם לא נקנה מחשבים אלא אם נהיה עשירים, כי בעוד כמה חודשים ברור שאני אקנה באותו מחיר של היום מחשב טוב יותר

אבל גם ברור שיהיו גם עוד מחשבים וכרטיסי מסך הרבה יותר טובים מהיום.

אין לזה סוף.

אם מישהו הוא גיימר כבד וקונה את הכרטיס הכי טוב בשוק, לא ברור לו שהוא ישדרג תוך כמה חודשים? ברור, כי הוא הרי גיימר כבד

וזקוק לכרטיסים הכי חזקים שיש בשוק. אז הוא לא יקנה היום כי מחר יהיה חדש יותר?

עוד משהו, מי שאומר שעוד שנתיים כרטיס שיעלה 600 לא יהיה טוב הרבה יותר טוב מכרטיס שהיום עולה 1200, תסלחו לי אבל הוא לא יודע על מה הוא מדבר

אלא אם הטכנולוגיה תחליט להעצר.

תבדקו כרטיסים שעלו לפני שנתיים 1200 ש"ח מול כרטיסים שהיום עולים 600 ותראו שהכרטיסים של היום שמים את הכרטיסים היקרים של אז בכיס הקטן.

וזה לא רק בזה, גם במעבדים זה ככה באופן כללי, רק שבמקרה של משחקים סביר מאוד שהמעבד יהיה מספיק טוב גם בעוד שנתיים. אבל כרטיס המסך לא.

דבר נוסף, יש הבדל בין לקנות היום ב-600 ובעוד שנתיים ב-600 מאשר לקנות היום ב1200 וזה נקרא.. תקציב :)

מבחינת איכויות, אני מאמין שאתם צודקים, אבל שוב זה לא שאין סוף לתקציב וצריך להתפשר במשהו, המחשבה שלי אומרת שעדיף במקרה

של אח שלי שהוא לא גיימר כבד וצריך לזכור את זה, לקנות מעבד טוב יותר ולהתפשר קצת בכרטיס המסך ובעוד שנה-שנתיים אם וכאשר

כרטיס המסך יהיה חלש מדי, להחליף.

מאשר לקנות מעבד חלש יותר וכרטיס מסך חזק יותר כאשר בעוד שנתיים מעבר למעבד צריך לזכור שגם כרטיס המסך יהיה ישן.

ושוב, לזכור שהוא לא גיימר כבד.

פורסם
עוד משהו, מי שאומר שעוד שנתיים כרטיס שיעלה 600 לא יהיה טוב הרבה יותר טוב מכרטיס שהיום עולה 1200, תסלחו לי אבל הוא לא יודע על מה הוא מדבר

אלא אם הטכנולוגיה תחליט להעצר.

תבדקו כרטיסים שעלו לפני שנתיים 1200 ש"ח מול כרטיסים שהיום עולים 600 ותראו שהכרטיסים של היום שמים את הכרטיסים היקרים של אז בכיס הקטן.

אני דיברתי שהוא יקנה כרטיס עוד כמה זמן.. עוד כמה חודשים גג שנה..שאז הDX10 יהיה כבר בהרבה משחקים.. הם דיברו על שנתיים..

המחשבה שלי אומרת שעדיף במקרה

של אח שלי שהוא לא גיימר כבד וצריך לזכור את זה, לקנות מעבד טוב יותר ולהתפשר קצת בכרטיס המסך ובעוד שנה-שנתיים אם וכאשר

כרטיס המסך יהיה חלש מדי, להחליף.

מאשר לקנות מעבד חלש יותר וכרטיס מסך חזק יותר כאשר בעוד שנתיים מעבר למעבד צריך לזכור שגם כרטיס המסך יהיה ישן.

ושוב, לזכור שהוא לא גיימר כבד.

לא ציינת שזה בא על חשבון המעבד.. ברור שלא עדיף לרדת במעבד.. בגלל שכמו שאמרנו הוא לא גיימר כבד..

פורסם
  • מחבר

אני שמח שאנחנו מסכימים.

אכן, הייתי שמח לקנות לו איזה כרטיס מסך מפלצתי וכו'...

אבל בכורח הנסיבות והתקציב, אני חושב שעדיף להתפשר על 7600GT שיוכל לשרת אותו נאמנה כשנתיים ואז הוא יקנה חדש.

זה נראה לי עדיף על לקנות מפלצת כרגע, שהוא לא ינצל אותה בכלל ולהתפשר במעבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים