עבור לתוכן

T60 - איך עובדים עם רזולוציה אחת לנייד ואחרת למסך LCD שהנייד מחובר אליו?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

הנה שאלה בנוגע לThinkPad T60, אבל היא בטח רלוונטית גם לשאר הניידים.

הרזולוציה של הנייד היא 1024X768, והיא נהדרת כשמשתמשים בו ללא מסך (לדוגמה כשאני עובד בבית).

אבל... כשמחברים את הנייד למסך LCD 17 דרך ה-docking station (בעבודה), אז התמונה נראית נורא (לא חדה וכו').

האם יש דרך להגדיר שהמסך של הנייד יעבוד ברזולוציה של 1024X768, והמסך דרך ה-DOCKING יעבוד ברזולוציה אחרת (1280x1024 או 1152×864)?

האם יש למישהו פתרון אחר? (ועדיף לא הפתרון של שינוי רזולוציה כשמגיעים לעבודה ואז שוב כשחוזרים הביתה...)

[יש אפשרות לשנות רזולוציה בנייד ל-1280X1024 ואז הLCD נראה סבבה אבל המסך בנייד גדול מדי ולא רואים את כולו]

אהה, כרטיס המסך ב-T60 הוא ATI Mobility Radeon X1300

תודה

פורסם

באופן עקרוני לא צריכה להיות בעיה להגדיר רזולוציה שונה לכל מסך.

הבעיה שאין לי דרייבר של ATI מולי כך שאני אוכל להדריך אותך בדיוק.

הכנס למאפיינים המתקדמים של התצוגה, ובלוח הבקרה של הדרייבר אתה אמור להיות מסוגל להגדיר רזולוציה שונה לכל מסך.

כמובן, בהנחה שאתה עובד עם Extended Desktop ולא במצב של Clone.

במצב Clone לא ניתן לעשות את מה שאתה רוצה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה הזריזה.

השכלתי לגבי ההבדל בין cloned לבין extended, עם extended באמת אפשר לקבוע רזולוציות שונות.

הבעיה היא, שכשאני מנתק את הנייד מה-DOCKING ואח"כ מחזיר אותו לשם אז המסך חוזר לרזולוציה של הנייד (1024X768) ומבלגן את כל האייקונים בשולחן העבודה.

רעיונות?

צירפתי צילום מסך של הדרייבר של ATI לצרכי reference

[attachment deleted by admin]

פורסם

לא הבנתי, כלומר כשהנייד בתחנת עגינה אתה קובע את הרזולוציות.

אחר כך אתה מוציא אותו, המסך החיצוני צריך להכבות, והמסך של הנייד להשאר כמו שהוא.

כשאתה מחזיר, המסך הגדול אמור לקבל את הרזולוציה הנכונה.

פורסם
  • מחבר

אני אסביר:

המסך החיצוני משמש כמסך הראשי (זה שיש בו את ה-taskbar והאייקונים של שולחן העבודה) והנייד כמסך המשני.

כשהנייד בתחנת העגינה אני יכול לקבוע את הרזולוציות כרצוני.

אח"כ, כשאני מוציא אותו הוא נשאר באותה רזולוציה ואני מקבל בו את כל החלונות שהיו פתוחים במסך החיצוני (שבנתיים נכבה).

הבעיה מתחילה ברגע שאני מחזיר את הנייד לתחנת העגינה, הוא הופך להיות המסך הראשי, והסך החיצוני מקבל את הרזולוציה של הנייד, ולא את מה שהיה בו קודם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים