עבור לתוכן

מעוניין בהמלצה למפרט ב-3500 ללא מסך\צורב\ציוד היקפי ...

Featured Replies

פורסם

אתה אוהב להתעלל בעצמך לפני הרכישה?

נשמע כמו כאב ראש גדול שבסופו תשלם הרבה יותר ממה שתיכננת ותקבל מחשב שונה לחלוטין.

המפרט נבנה לפי חלקים שנפוצים מאוד ברב החנויות הגדולות.

רמזת קודם לכן שאתה יכול לרכוש בIQPC אז תרכוש שם או בחנות גדולה אחרת ותחסוך לך את כל הבעיות המיותרות האלו.

פורסם
  • מחבר

Zuma,

אני לא ממהר לשום מקום, היום או מחר או שבוע הבא אני בטוח קונה, בינתיים צצו כמה דברים שאני רוצה לדעת עליהם לפני הרכישה למשל החלטתי ללכת על הלוח אם עם ה-P בסוף כי הוא כולל גם Firewire, החלטתי גם ללכת על כרטיס מסך של גיגבייט (בדיוק כמו שהמלצתם לי של לידטק) כי הוא מכיל קירור פאסיבי, הבנתי סופית שהקירור טוניק טאואר עדיף יותר מהזלמן שניסו לדחוף לי "בהנחה", שווה היה לברר את הדברים האלה והדבר היחיד שאני יכול להצטער עליו זה שלא ציינתי מלכתחילה שהתקציב עשוי לעלות קצת (כי באמת אלה עניינים בלתי צפויים) ואז אולי הייתם ממליצים לי על הדברים האלה מלכתחילה .

ואגב אני לקוח דיי קבוע בחנות המחשבים המסויימת באזורי והייתי רוצה לרכוש משם כמה דברים, הם כל הזמן עושים לי הנחות מטורפות ואנ כל הזמן משגע אותם עם המחירים הנמוכים באינטרנט ;D ... הם גם מרכיבים לי את כל המערכת, אחלה בשבילי, לא שאני לא יכול לבד אבל הם חוסכים לי את העבודה ;D .

אוקיי זה המפרט הסופי סופי שלי:

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4300) 800MHz/FSB 2MB - BOX ¤681

לוח אם:

GIGABYTE GA-965P-DS3P REV3.3 ¤733

כרטיס מסך:

GIGABYTE PCI-EX GeForce 8600GT 256MB GDDR3 128 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤810

דיסק קשיח:

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤381

זיכרון:

G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT ¤576

מארז:

COMPUCASE CI-6A19-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN ¤399

קרור למעבד:

SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm ¤254

מחיר סופי (כולל הרכבה): ¤3813

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

מושלם :xyxthumbs:

עריכה: או שלא.. אתה לא מתכנן OC..? כי שמת 667MHZ.. אם אתה לא מתכנן למה קנית מאוורר כזה? ולמה מעבד לOC..

פורסם
  • מחבר

PerGola, אתה מתכוון לזיכרון 667Mhz? זה מה שהמליצו כולם ... :P

פורסם

אם אתה עושה OC.. אל תיקח 667MHZ.. חח ואני לא המלצתי על ה667..

פורסם

4300 לא צריך יותר מזיכרונות 667 רגילים בכדי לטפס בOC לאיזור ה-2700-2800, זו כל הגדולה שלו.

פורסם

וגם ל3GHZ.. ואפילו ליותר עם OC קטן לזיכורנות..

אבל אני הנחתי שהוא יעשה OC גדול יותר.. אם זה עד 3GHZ זה כמובן יספיק..

פורסם
  • מחבר

3 גיגהרץ מספיקים ליבינתיים, זה מה שתיכננתי מלכתחילה :) .

אבל מחיפוש בזאפ אני רואה שאפשר לקנות זיכרון של טווינמוס 1 גיגה 800MHZ ללא HeatSinc ב-280 ש"ח (2 סטיקים 560 ש"ח), לא טוב?

זיכרון דומה (2X) של Gskil אפשר להשיג ב-660 ש"ח (תוספת של כמעט 100 ש"ח למפרט הסופי) .

על פי הכתבה שפורסמה על E4300 הצליחו להגיע ל-3750 מגהרץ במערכת יציבה ובתנאי מעבדה (באוורור מיוחד וללא מארז סגור), האם זיכרונות 800MHZ יעזרו לי להגיע בביטחה ל-3.5 גיגהרץ ללא בעיות מיוחדות להערכתכם? שווה להשקיע בהפרש המהירות שזה עשוי לתת לי? (זכרו שזה לא יהיה בתנאי מעבדה כמו בכתבה שפורסמה).

* אין לי בעייה להשקיע עוד טיפה, אם כבר קונים ...

שאלה בהזדמנות, מעבד E4400 יוכל להביא אותי למהירויות גבוהות יותר באוברלוק יחסית ל-E4300?

פורסם

זיכרונות 800 יאפשרו לך ללכת יותר רחוק ו4400 גם.

אבל אחרי 3.0-3.2 הסיכוי שתרגיש הבדלי ביצועים שואף לאפס, לכן אם המטרה היא להשיג ביצועים ולא שיאים אין לך צורך ב4400, על 800 ניתן להתווכח אבל אם המחיר טוב אז אני לא רואה סיבה שלא.

פורסם
  • מחבר

Elior_Z,

אתה יכול להגיד לי באיזה ביצועים אני לא ארגיש הבדל אחרי 3-3.2 גיגה?

אני אנחש שבביצועים בווינדוס אני לא ארגיש בהבדל אבל אני חושב שבהמרות פורמטים לאודיו\ווידאו דווקא כן יהיה הבדל (מבחינת הזמן), כמו גם ביצועים במהירויות העלאת המערכת\העלאת תוכנות שונות וכ"ו שזה משהו שגם חשוב לי, יש משהו בדבריי?

פורסם

בפתיחת תוכנות, עליית ווינדוס וכל אלה לא יהיה שום שינוי מורגש.

לגבי המרת פורמטים, ראשית זה לא צויין. בכל מקרה, ההבדל אחרי 3.2 מזערי ומתבטא בלא יותר מאחוזים בודדים.

פורסם
  • מחבר

אם בהמרת פורמטים יהיה שינוי מורגש אז זה שווה לי, אני חושב שככל שמהירות המעבד גבוהה יותר הוא מבצע יותר חישובים\עובד יותר מהר והזמן לתהליכים שונים מתקצר, כאמור זה יותר רלוונטי עבורי בתחום ההמרות שבו הבדל של 30 דקות המרה לעומת 50 דקות המרה הוא מאוד משמעותי.

תגיד, זיכרונות עם או בלי HeatSync צריך לשנות לי? זה משמעותי? ההפרש במחיר הוא כמעט כפול.

עבור מעבד E4400 וזיכרונות 800MHZ עם HeatSync המחיר מגיע ל-4150, בלי HeatSync המחיר יגיע ל-3820, אני מעריך שעם המעבד הזה והזיכרנות האלה אוכל להגיע ל-3.8 גיגהרץ ללא בעיות מיוחדות, מה דעתך ?

פורסם

ההבדל לא יהיה גדול כמו שציינת. ההפרש יהיה של אחוזים בודדים בלבד.

קירור לזיכרונות תוכל לקנות בעצמך גם, רק שתדע.

הOC שאתה מדבר עליו הולך להיות די משמעותי לכן לקירור לזיכרון יכולה להיות השפעה על התוצאה הסופית בOC במידה מסויימת.

לגבי ההערכות אני רק אומר שהנבואה ניתנה לשוטים, לא שאני רומז משהו, פשוט לנבא כזה דבר או להעריך פשוט לא שווה כלום כי בסופו של דבר הדברים בהרבה אלמנטים משתנים וכמו שזה יכול להגיע למקס 3.3 זה גם יכול תאורטית להגיע ל-4.

ואני אחזור שוב בכדי לנסות להעביר את הנקודה, יישומים היום, למעט מספר קטן, לא צריכים יותר ממהירות שעון של 6600, כלומר 2.4, כך ש3.2 יתעלה מעבר לזה בצורה משמעותית.

פורסם
  • מחבר

אוקיי Elior_Z,

נראה לי שאני אלך על זיכרונות רגילים 800MHZ של טווינמוס הזולים ואני מקווה שהתזמונים שלהם (אין לי מושג מהם) מספיק טובים.

אני חושב שאני אלך גם על מעבד E4400 ולא רק כדי להרגיש שלא קניתי את המעבד הכי חלש בשוק ::) .

עדכון:

במזל טוב קניתי היום מחשב 8)

לוח אם גיגבייט GA-965P-DS3P.

מעבד Core 2 DUO E4400 2.0GHz.

כרטיס מסך גיגבייט 8600GT 256Mb 128Bit עם קירור פאסיבי.

זיכרונות עם HeatSync של G.Skill 2X1024 בתדר 800MHz תזמונים CL5-5-5-5-15.

דיסק קשיח WD 250G.

מארז קומפיוקייס עם ספק 400W.

קירור Tuniq Tower למעבד .

הכל ב-4150 ש"ח ! חריגה מבורכת של 650 ש"ח לטובת מעבד יותר חזק, לוח אם עם Firewire וזיכרונות יותר מהירים ומקוררים.

תודה רבה לכולם !!! עזרתם לי מאוד !!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים