עבור לתוכן

שלום, צריכה שתבנו לי מפרט , תקציב- 3500-4000 ש"ח, כמה שפחות יותר טוב.

Featured Replies

פורסם

למחשב ביתי, משחקים פשוטים, אינטרנט, הורדות שירים, צפייה בסרטים, עבודות סטודנט וכו'..

תודה.

יום מקסים :hi:

פורסם

כולל ציוד הקפי ומסך ?

פורסם

מפרט, הכל כלול עם חריגה פיצפונת.

מעבד:

AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CUBOX - BOX ¤456

לוח אם:

ASUS M2A-VM ¤479

מסך:

VIEWSONIC 19" VP930 8ms PIVOT DVI ¤1899

דיסק קשיח:

SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - HD160JJ ¤305

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H42N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK ¤195

זיכרון:

KINGSTON 1024MB (512MB X2) DDR2 667 CL5 ¤307

מארז:

COMPUCASE CI-6K31 MINI CASE + HEC 300AR-TF ¤260

סט מקלדת ועכבר:

MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD-PS2+MICROSOFT WHEEL OPTICAL MOUSE-PS2/USB ¤135

רמקולים ואוזניות:

ALTEC-LANSING 2.1 121i ¤188

מחיר סופי (כולל הרכבה): ¤4150

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

1. מעבד כפול ליבה מצויין ומאוד משתלם.

2. לוח אם מצויין עם הערכה הגרפית המתקדמת ביותר כיום (כולל DVI, S-VIDEO ועוד).

יספיק בהחלט למשחקים פשוטים, אבל לא ל-FPS למיניהם או RTS למשל.

3. גולת הכותרת - מסך 19' הטוב ביותר והמומלץ ביותר כיום.

4. דיסק קשיח גדול. ב-80 ש"ח יותר אפשר כבר לקחת 250GB במקום - כדאי.

5. צורב מצויין ושקט בממשק SATA

6. זיכרון 1GB יספיק לשימושים שלך ללא ספק. תמיד תוכלי להוסיף. 2GB עולים פחות מ-600 ש"ח וממשיכים לרדת.

7. מארז טוב (לא שקט במיוחד) וספק מצויין לשימושים שלך. שילוב טוב ביחס לתקציב.

8. מקלדת ועכבר נוחים ומצויינים (מניסיון ארוך אישי).

9. סט רמקולים מעולה של חברה מעולה.

כמה בקשות:

* אנא הגדירי מה זה "משחקים קלים".

* אנא צייני עד כמה אינטנסיבי השימוש במחשב ואיך החלוקה. אם את עובדת 10 שעות ביום עם טקסט המסך הופך להיות מאוד קריטי.

אם זה חצי שעה ביום טקסט ושמונה שעות סרטים ומשחקים אז זה סיפור אחר.

* אם יש רכיבים שאת לא צריכה - אנא צייני זאת.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז ככה: קודם כל תודה

1. המשחקים- הכי "מורכב" זה SIMS (אלא אם אתמכר למשהו אחר בזמן הקרוב..) :)

2. עיקר השימוש זה לסרטים וגלישה ברשת ולא לעבודה עם טקסט.. (המחשב הוא תחביב ולא אמצעי עבודה)

3.כל הרכיבים הנ"ל נראה לי שאני צריכה..זה נראה לי די אלמנטרי..

4. עכשיו שבנית לי מפרט מה לעשות הלאה, יש מקומות שמכורים לפי מפרט? אני גרה בי-ם, יש המלצות?

תודה רבה לך!

פורסם

המפרט נבנה מ-IQPC והם מוכרים לכל הארץ (ממוקמים באשדוד).

החנות מאוד מומלצת פה בפורום ובכלל - יש לה מחירים מצויינים ושירות מעולה.

אני אישית מאוד מרוצה מהם - קניתי שם במעל 15000 ש"ח עד כה ואני מב"ש (את קרובה אליהם יותר ממני).

הכרטיס המובנה יחזיק SIMS בלי בעיה למיטב ידיעתי. תמיד תוכלי להוסיף כרטיס מסך זול בהמשך אם זה לא יספיק לך.

לשימושים שלך אפשר לחסוך ולרדת במסך אבל אני מאוד ממליץ לא לעשות זאת. המסך הזה בכמה רמות מעל כל המסכים בסביבות 1500 ש"ח ומטה שכמעט כולם מבוססי פאנל TN נחות משמעותית.

אלא אם את מאוד מאוד לחוצה בתקציב - אני ממליץ לך בחום להישאר עם המסך הזה.

עריכה: כדאי להוסיף גם כונן פלופי (40 ש"ח). שימושי לדרייברים מסויימים וכלי שחזור במקרה של תקלה.

פורסם

נראה לי היתי יורד במסך טיפה, ושם 7300GT או 8500GT.

פורסם

DXM - בשביל זה צריך לרדת ב-500+ ש"ח. זה מביא אותה למסך של 1300 ש"ח. איזה זבל היא תקבל במחיר הזה? וכל זה בשביל SIMS שממילא ירוץ בסדר גמור על כרטיס מובנה... לא חכם לדעתי.

המסך מהווה 50% מחווית השימוש לדעתי ומחזיק לרוב יותר משאר המחשב (4-6 שנים לרוב). זה לא המקום לחסוך לדעתי.

אפשרות שלא חוסכת הרבה אבל באה בחשבון לדעתי היא ללכת על מסך 22' כמו זה:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2678

הוא אמנם מבוסס TN אבל הוא גדול יותר ובפורמט רחב (בגובה של מסך 19' אך רחב ב-20% בערך) ולכן מתאים מאוד לצפיה בסרטים שרובם בפורמט רחב. אם זה השימוש העיקרי שלך (סרטים במינון של כ-80%-90% ביחס לכל שאר השימושים) אז זו אפשרות בהחלט טובה.

המגבלה העיקרית שלו היא זוויות צפיה ולכן אם את מתכוונת לצפות בסרטים לא ישירות מול המסך הוא לא מומלץ.

תחליטי מה חשוב לך יותר - מסך סופר איכותי לכל שימוש או מסך גדול יותר ורחב, אך פחות איכותי ומותאם יותר לצפיה ישירה בסרטים.

פורסם

אני לא מבין בכלל במסכים .... אבל עדיף בשבילך כי את לא "משתמשת כבדה" לקחת כרטיס מסך נחות ומסך יותר טוב , גם בשל העובדה שאת לא צריכה כרטיס מסך יותר מ "סבבה" וגם בגלל שחיי מסך הם ארוכים ולרוב לא מחליפים מסך אפילו אחרי שידרוג או החלפת מחשב בטח שלא משתמשת קלה כמוך .... בהצלחה.

פורסם

ההצעה של tmpusr טובה אם כי אפשר לחסוך מעט:

IQPC מקצועיים אולם ניתן למצוא את ההצעה הנ"ל בחנות זולה יותר כמו SkyPC או להרכיב מפרט זהה אצל KSP או אייבורי ולחסוך מעט (אותו לוח אם ב-SkyPC עולה 357 ש"ח).

המסך טוב אבל יקר ולא בטוח שהיא צריכה אותו. אם PIVOT (סיבוב המסך למצב portrait) לא חיוני ניתן לקחת למשל LG 1970HR ב-1533 ש"ח ב-SkyPC. הוא גם מסך מעולה רק ללא PIVOT. זמן תגובה 2mS, ניגודיות 1:3000 ורזולוציה זהה למסך ה-Viewsonic

פורסם

uriby - אתה קרוב במקרה ל-urib המפורסם?

יש לי הרגשה שאתה לא לגמרי סגור על:

1. מה הצעתי במפרט

2. ההבדלים בין מסכי LCD

3. רמת החנויות שהצעת

1. לא הצעתי כלל כרטיס מסך, אז אני לא יודע למה שייך המחיר שנתת מ-SKYPC

2. המסך שהצעת מבוסס על פאנל TN ונחות משמעותית כמעט בכל פרמטר ממשי מול ה-VP930

הנתונים שנתת הם נתונים פרסומיים בלבד ואין להם כל קשר למציאות.

אם כבר ללכת למסך מבוסס TN אז כבר ללכת על 22' רחב כמו שציינתי קודם, וגם זה בערבון מוגבל.

מציע לך ולכולם לקרוא את המדריך המצויין של ארז:

3. לגבי SKYPC יש דעות לכאן ולכאן והמחירים שלהם לרוב לא אטרקטיביים יותר בחישוב הכללי של המפרט כולו.

שתי החנויות האחרות מושמצות פה בפורום בלי סוף ואני אישית הייתי ממליץ לכל אחד להתרחק מהם.

פורסם

מעבדי ‏AMD‏

כמות

מחיר סה"כ

Athlon 64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore 1

470

470

לוחות אם למעבדי ‏AMD‏ ASUS

כמות

מחיר סה"כ

M2A-VM AM2, 690G, DDRII 800, X1250 VGA, PCI-E 1

470

470

זכרונות‏ DDR II 667

כמות

מחיר סה"כ

512MB TwinMOS 2

140

280

דיסקים קשיחים‏ Maxtor

כמות

מחיר סה"כ

160GB 8MB, SATA II 1

295

295

צורבים‏ LG

כמות

מחיר סה"כ

DVD±RW GSA-H42NB x18 Beige 1

170

170

מארזים‏

כמות

מחיר סה"כ

HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) 1

210

210

ספקי כוח‏ Chieftec

כמות

מחיר סה"כ

400W PFC, 12cm Fan (24pin) 1

190

190

מסכים‏ ViewSonic

כמות

מחיר סה"כ

VA903B 19'' LCD 8ms 1

1220

1220

מקלדות‏ Microsoft

כמות

מחיר סה"כ

Wireless Optical Desktop 700 1

135

135

רמקולים‏ CREATIVE

כמות

מחיר סה"כ

CREATIVE SBS 370, 2.1 1

165

165

סה"כ

3605

תוספת 100 ש"ח על ההרכבה ובסך הכל מפרט באותה רמה כמו שניתן למעלה רק במחיר זול יותר

לרשת יש גם סניף בירושלים http://ksp.co.il/hmain.php

פורסם
תוספת 100 ש"ח על ההרכבה ובסך הכל מפרט באותה רמה כמו שניתן למעלה רק במחיר זול יותר

אתה צוחק, נכון? נתת לה את אחד ממסכי ה-TN הגרועים ביותר שיש... זה רחוק שנות אור מלהיות באותה רמה.

גם ה-HDD מאוד לא מומלץ - המקסטורים מאוד מאכזבים ובעיקר רועשים מאוד.

לגבי הספק - אני לא מכיר כדי לומר איך הוא בהשוואה ל-HEC והיא בהחלט לא זקוקה ליותר מ300W. גם 200W היה מספיק לה.

הרמקולים בסדר אבל פחות טובים מה-ALTEC LANSING

לגבי KSP - עשי חיפוש "KSP" פה בפורום ואז תחליטי אם לקנות שם.

עריכה: עוד אפשרות לחיסכון זה ללכת על מסך CRT 19' טוב בסביבות 1300 ש"ח. אם לא מפריע לך CRT כמובן.

בתקציבים האלה CRT עולה על כל מסך LCD מלבד עניין הגודל והארגונומיה (אין PIVOT למשל).

פורסם

TMPUSR

אין לי שום דבר אישי נגדך אבל שמתי לב שאתה מייחצן פו בפורום את SKYPC אני לא יודע

אם זה במכוון או סתם מתוך נסיון אישי שלך עמם אבל בכל מקרה לנושא....

לעניננו 99% מהאנשים לא יבחינו כלל בין המסך שאני הצעתי לזה שאתה המלצתה וזה מיותר להוסיף 600 ש"ח בגלל שTN זה "חרא"

כנ"ל לגבי הרמקולים אם כי ניתן להחליף לרמקולים שאתה המלצתה בהפרש של 30 ש"ח

וההרדיסק כנל הפרש של 20 ש"ח אם כי MAXTOR חברה מעולה ומיותר להחליף

ובנוגע לספק אם אתה יכול לקבל יותר בפחות מחיר אז למה לא אולי היא תרצה לשדרג בעתיד ספק זה משהו שישאר גם בעתיד ואין צורך להחליפו

פורסם

אני מיחצן את SKYPC? לא מכיר אותם כלל. אם כבר אפשר לחשוב שאני מיחצן את IQPC - אבל זה רק מניסיון מצויין איתם ולא מכל שיקול אחר.

לגבי המסך...אפילו הבת שלי בת 6 מבחינה בהבדל בין ה-VG2021 למשל שהיה לי (מבוסס TN) ל-DELL2007FP שיש לי עכשיו.

חבר שלי קנה לבן שלו VA912 כי הוא אמר "זה רק לאתרים של הילד שעה ביום ובשבילי לבדוק מייל מדי פעם"... הוא מקלל עד היום, במיוחד אחרי שקיבל בעבודה את ה-VP930.

אפילו בגלישה סתם וקריאת מיילים איכות הטקסט מזעזעת (במיוחד פונטים קטנים), הצבעים נראים על הפנים ושלא נדבר על זויות הצפיה... המסך מכוון לגובה של הבן וכשאביו בא לעזור לו הוא לא רואה כלום מזוית של 10 מעלות מלמעלה כי הכל נראה שחור.

ראה כאן:

http://www.behardware.com/articles/643-5/19-lcd-survey-of-inexpensive-and-quality-screens.html

וחפש את הפוסט שלי על הטקסט ב-VG2021M

פורסם
  • מחבר

אני ממש מודה לכם על העזרה , אבל אני בניגוד אליכם לא מבינה כלום בזה, אני זומכת עליכם בעיניים עצומות,

אין לי אפילו מישהו ממשי (אתם וירטואליים-בלי לפגוע חלילה) לשאול בעצתו..

עכשיו בלבלתם אותי לחלוטין , על איזה מפרט ללכת?

לא אכפת לי להשקיע קצת אם האיכות הרבה יותר טובה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים