עבור לתוכן

יעוץ לגבי מפרט מחשב בתקציב של 3000 מינוס

Featured Replies

פורסם

אהלן.

אני רוצה ייעוץ והצעות לגבי מפרט מחשב עד ה3000 ש"ח גג, רצוי קצת פחות, ללא מסך.

הדרישות המינימליות שלי:

הלוח אם צריך להיות של חברה אמינה מספיק, תאימות ל 64 AMD מהמעבדים החדשים (לפחות 939, כאלה שאני לא אתקע אם ארצה לשדרג), תמיכה בSATA II, כרטיס קול מובנה סביר (רצוי לפחות 5.1), תמיכה בEthernet, PCI EXPRESS. מקווה שאלו לא דרישות גבוהות מדי למחיר הזה.

בקשר למעבד, חייב להיות AMD64.

זכרון - מ512 זה טוב, עדיף ג'יגה אבל גם ככה יש לי דרישות גבוהות לתקציב הזה.

כרטיס מסך - ג'יפורס בתקווה למשהו שהוא מעל ל6600GT למרות שאהיה מאוד מסופק גם ממנו.

דיסק קשיח - 80 ומעלה.

מארז - כל עוד יהיה בו ספק שהוא בסדר אז אחלה, לא אכפת לי יותר מדי מעיצוב למרות שהיי, זה תמיד נחמד :)

ציוד היקפי בסיסי (מקלדת, עכבר ,רמקולים), לא רוצה משהו איכותי מדי.

האם אפשר לקמבן משהו במחיר כזה או שזה יותר מדי?

אה כן, מעדיף לקנות חלקים ולהרכיב לבד. במיוחד אם זה מוזיל קצת את המחיר. תודה רבה!

עריכה: המחשב נועד לשימוש ביתי אך אני רוצה אופציה לשחק במשחקים (אמיתיים) מדי פעם, לא דברים מטורפים אבל שהכרטיס מסך יהיה טוב ושיהיה אפשר לעשות קצת פעולות כבדות עם המחשב.

פורסם

מעבד:

AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CUBOX - BOX ¤456

לוח אם:

DFI INFINITY NF-M2 ¤426

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX GeForce 7600GS SONIC 256MB DDR3 128 BIT TV/O DVI - RETAIL ¤557

דיסק קשיח:

SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - HD160JJ ¤305

זיכרון:

G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT ¤574

מארז:

COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN ¤403

סט מקלדת ועכבר:

MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD-PS2+MICROSOFT WHEEL OPTICAL MOUSE-PS2/USB ¤135

רמקולים ואוזניות:

CREATIVE 2.1 SBS 380 ¤185

מחיר סופי (כולל הרכבה): ¤3014

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

בגיזרת הספק יתאים יותר 300W ויחסוך 100-200 ש"ח. תלוי בחברה.

ע"ח זה רצוי גם לקחת את הסט האלחוטי של מייקרוסופט בעוד 50 ש"ח (1000 ולא 700).

פרט לזה נחמד מאוד.

פורסם
  • מחבר

כן. זה הכיוון הכללי שלי. רק רציתי לכוון קצת יותר:

מעבד - אני מרוצה.

לוח אם - אני לא כל כך מכיר את החברה "DFI" ואני תוהה אם כדאי ללכת על לוח של חברה כמו Gigabyte או Asus, אני רואה שיש להם לא מעט לוחות אם באותו המחיר, האם הם יותר טובים?

כרטיס מסך - כנ"ל, למרות שלא כל כך משנה לי. אבל יש לי שאלה, איך זה יכול להיות שGeforce 6600GT עולה יותר מה7600 ומעוד כמה מסדרת ה7? לא מסתדר לי כל כך. והאם Palit היא חברה אמינה? איך כרטיסי המסך שלה?

זכרון - אני לא צריך 2 ג'יגה, מספיק 1.

פורסם

המאוורר על ה DFI מאוד רועש

פורסם
  • מחבר

אהלן.

אפשר לקבל המלצה ללוח אם טוב יותר במחיר דומה?

וראיתי כרטיס מסך כזה:

Albatron PCIExpress 8500GT 256MB DDR ב574 ש"ח, האם זה עדיף?

איך לעזאזל ה8500 זול יותר מחלק מה6'ים ומה7'ים, זה מחרפן אותי. משהו חייב להיות פה דפוק.

אני כבר לא כל כך מתמצא. לפני שנה וחצי בערך בניתי עם אחותי מפרט ומחשב, ודברים השתנו המון...

האמת שעכשיו כשאני רואה את התחרות המאוד לא ברורה במנצח, אני יורד קצת מהקיבוע על AMD, לצרכים שלי - יש סיכוי שאינטל יספק את המטרה יותר טוב באותו המחיר או בזול יותר?

יכול להיות שאינטל דווקא יתאימו לי יותר אז אני מתייעץ. מה הייתם בוחרים במקומי? אם זה AMD אז על המעבד אני סגור, על הלוח אם לא. אם זה אינטל אז אני לא מבין כלום.

פורסם

בנוגע לכרטיסי מסך ומחירם, הכל מתנקז לעניין של היצע וביקוש. יש ביקוש התחרות עולה/המחיר יורד, אין ביקוש וההפך קורה. כמובן שיש עוד היבטים לנושא אך זה הרלוונטי ביותר לשאלתך.

ונאמר שבמבט ראשון אין הגיון אבל בסה"כ מצב המחירים בסדר גמור.

לתקציב שלך נכון לעכשיו AMD עדיף ללא ספק כל עוד אין בכוונתך לבצע OC.

בקשר ללוח, בטווח מחירים הנ"ל זו האפשרות היחידה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3173

סה"כ לפי הנתונים גם לוח משתלם מאוד.

פורסם
  • מחבר

תודה, הלוח אם באמת נראה מתאים לדרישות. בינתיים אני עם הלוח אם שהצעת והAMD 64 Dual Core 3800+.

בקשר לכרטיס מסך, הבנתי את כל הקטע של ביקוש והיצע, אבל מעבר לכך - יש סיכוי שכרטיס כלשהו מסדרת ה7 הוא לא בהכרח יותר טוב מאחד מה6 כי הוא יועד לדברים אחרים, או שזה לא המצב פה?

אני רואה שבתקציב הזה של הכרטיס מסך אפשר להשיג כל מיני כרטיסים של ג'יפורס בהבדלים ענקיים, אז מה מומלץ לקחת? ה8500 הזה זה בכלל מחיר מציאותי (574)?

פורסם

בהקשר למפרט שלך אין בכלל מה לדבר על סידרה 6.

למשחקים נטו ה7600GS מהמפרט יספק ביצועים עדיפים אך 8500GT שחלש במידה מסויית מציע DX10, נכון לעכשיו הוא לא הכי משתלם אך אם זיכרון GDDR3 הוא יהפוך עדיף כשנכון לעכשיו יש בודדים בארץ ובחנות זו כלל אין...

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה.

אבל על הדרך, למה אין מה לדבר על 6? הוא טוב מדי, לא מספיק, מה? ההיגיון אומר לי שעליה במס' הסדרה משמע כרטיס טוב יותר, אולי אני טועה?

פורסם

הג'יפה 6 הוא יקר ולא נותן תמורה למחיר שלו בשל ההצעות הרבות מכיוון סדרה 7 ובכלל 8 שמגיע עם תמיכה במשחקים עתידיים המשתמשים ב DX10

לכן אין מה לחשוב עליהם בכל מקרה ...

פורסם
  • מחבר

אז אם אני מבין נכון מהדברים שלך שה7 הוא טוב יותר מה6.

בכל מקרה, את ה8 אני לא אקנה עכשיו כנראה, אני אלך על ה7600GS, אי אפשר כל הזמן להיות up-to-date במיוחד בחומרה, וכל עוד הכרטיס טוב ואני יודע שקניתי לוח אם שיאפשר לי בעתיד לשדרג אליו במקסימום (ואני חושב שלא יהיה לי הצורך הזה כל כך מהר) אז אני יכול בכיף "להתפשר" על ה7.

בעקרון בינתיים אין לי עוד שאלות, אשמח לעוד הצעות אם אפשר לשפר עוד במסגרת התקציב. אם יהיו עוד שאלות אני אשאל.

פורסם
  • מחבר

אהלן, אז יש לי עוד שאלה.

האם במקום האלבטרון K8SLI עדיף לי ללכת על לוח האם הבא?

יש לו את כל הדרישות שלי ממה ששמתי לב חוץ מהSata II, לכרטיס הזה יש זSata I.

מכל מיני בחינות, אמינות, ביצועים, מחיר ועוד.

או אפילו יותר בכלליות - אם אני מוותר על Sata II ומתפשר (או "מתפשר"?) על Sata I, אני יכול לקבל לוח אם טוב יותר?

פורסם
  • מחבר

אני יודע שאסור להקפיץ אבל הטופיק שקע כבר לעמוד ה-3 ואין סיכוי שמשם יענו לי. אז רציתי שיענו לי על השאלה הקודמת וגם: האם הספק (מבחינת הספק - ואטים) הוא מספיק למערכת שהרכבתם לי? האם בכלל צריך רק 300?

אחותי המליצה לי לקנות אחד שקט של אנרמקס כמו אצלה אבל נראה לי שזה סתם בזבוז כסף.

פורסם

בפעם הבאה תבקש אישור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים