עבור לתוכן

רשת ביתית- 2 מחשבים

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב חדש לא מזמן ואני רוצה לחבר אותו עם המחשב הישן לרשת ביתית... שמעתי שיש כמה אופציות- כבל רשת, ראוטר אלחוטי/חוטי.

מה אתם ממליצים לעשות? יש לציין שכל מחשב נמצא בקומה אחרת (קומה ראשונה ושנייה)...

תודה לכל העוזרים, שמעון

פורסם

ראוטר , ואני חושב שעדיף חוטי , אני לא חושב שתצליח לקלוט את שתי המחשבים עם ראוטר אחד אלחוטי אם זה בקומות שונות.

וגם אם כן האות יהיה חלש מאוד.

היום ראוטרים איכותיים עולים הרבה כסף.

תקנה ראוטר חוטי ותנסה להעביר חוטים עם הצמדות לקיר או אפילו בתוך הקיר :>

זה אתגר.

פורסם
  • מחבר

עכשיו, הבנתי שראוטר חוטי עולה בסביבות ה250 ש"ח... נכון?

וכמה מטרים החוט שלו בערך? המיקום של שני המחשבים רחוק ובעייתי...

ואולי תמליץ על חנות מסויימת שמוכרת בזול יחסית באיזור הצפון או אולי ראוטר איכותי שמחיר נע בין 200 ל-300...

פורסם

אתה קונה אורך של חוט לפי האורך שאתה צריך

בכל מקרה אם המחשבים במיקום בעייתי להעברת חוטים אז אולי בכל זאת תשקול ראוטר אלחוטי... המחשבים נמצאים במקום עם קירות עבים (ממדים וכו') או במרתף או משהו כזה?

פורסם
  • מחבר

מחשב אחד נמצא בסלון (קומה ראשונה) והמחשב השני נמצא בקומה השנייה בממד... אז בכל זאת תהיה בעייה עם ראוטר אלחוטי?

פורסם

העובדה שהמחשב השני נמצא גם בקומה שונה וגם בתוך ממד תקשה על יכולת התיקשור בין המחשבים... הקליטה היא לא בלתי אפשרית אבל בהחלט בעייתית

פורסם
  • מחבר

אז אני חייב אלחוטי או שחוטי יהיה גם בסדר?

אני משאיר את המחיר כרגע במצד... יעלה כמה שיעלה...

מבחינת קליטת האינטרנט בשני המחשבים באיכות הכי טובה איזה ראוטר עדיף?

פורסם

אלחוטי אפשר לנסות, אבל התוצאות קרוב לוודאי שיהיו שוות לאיזור מאוד מסויים בגוף.

עדיף חוטי, הבעיה היחידה היא להעביר את החוט.

הערונת - החוט, שנקרא כבל רשת רגיל/ישר יכול להגיע לאורך של 50 מטר וזה לא יפריע לקליטה והכל, אבל מעל 50 מטר צריך לקנות מכשירון שמחבר בינו לבין חוט שני.

פורסם
  • מחבר

ובהתחשב בעובדה שבממד יש קו טלפון והמחשב הישן היה כבר בממד פעם, זה לא עוזר במשהו? אולי אפשר לעשות משהו דרך קו הטלפון?

פורסם

יש ראוטר שפועל על פי (HPNA 3 (Home Phoneline Networking Alliance שזה נתב שתומך גם ברשת על גבי חיבורי הטלפון... אני לא יודע את היעילות שלו כל כך.... חכה שמישהו שמבין יותר בטכנולוגיה הזו יגיב

פורסם

יש אפשרות להביא חשמלאי שיעביר את החוטים (חשוב שיהיה להם סיכוך) דרך התעלות של קו הטלפון/החשמל.

פורסם

טוב תפסיקו לדבר שטויות.

קנה נתב אלחוטי רגיל. אולי אנשים שכחו לרגע שכל נתב אלחוטי מכיל גם ארבע יציאות חוטיות ואפשר לחבר מחשבים עם כבל.

חבר את אחד המחשבים לנתב באופן פיזי ואת השני - איך שבא לך. סביר להניח שגם אלחוטי יקלוט, ואולי גם טוב מאוד, למרות שזה ממד.

עם זאת, העברת קבצים בין המחשבים ברשת אלחוטית היא תמיד איטית כמעט בסדר גודל מחיבור חוטי, גם עם המחשב חצי מטר מהנתב. אם אתב מתכנן העברת קבצים גדולים, אולי כדאי שתכין את האופציה של חיבור חוטי ותעביר כבל. אפשר לקנות גם 20 מטר כבל מוכן מראש ולהעבירו בצמוד לקיר.

פורסם

אני כרגע גם נמצא בבעיה דומה אך שונה.

יש לי שני מחשבים שיושבים בשני חדרים שונים.. באמצע יש חלל ריק שלא ניתן להעביר דרכו כבל (אחרת יעופו כמה ראשים באוויר).

בכל אופן שקלתי להקים רשת אלחוטית איך במחשבה נוספת שקלתי אולי לקנות פשוט שני כרטיסי רשת אלחוטיים ולחבר כל אחד למחשב.

האם זה יעבוד? או שמע בכל זאת צריך להגדיל את ההוצאה ולרכוש נתב?

מזכיר מדובר בשני מחשבים נייחים,מטרת הרשת העיקרית היא אינטרנט.

תודהל מגיבים

NoIsE

פורסם

^^^

אחד המחשבים יהיה חייב להיות דלוק (זה שמחובר אליו המודם) כדי שיהיה אינטרנט. אני תמיד מעדיף נתב

פורסם

זו לא בעייה.. המחשב גם ככה דולק כמעט תמיד.

השאהל עם זה יעבוד בצורה טובה? ובצורה רגילה ? או שמע יהיו בעיות??

מעבר לזה? איזה כרטיסי רשת צריך לרכוש?

אודה לכל העוזרים..

כמה טוב להיות פה

NoIsE

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים