עבור לתוכן

התקנת WinXP על כונן Sata חדש

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בהמשך לשאלה הנפוצה על כך שה Win מזהה כונן Sata חדש בהתקנה.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=39042.msg731247

הייתי מבקש לקבל הסבר קצת יותר מפורט.

אני מחליף היום HD לWD2500KS. Sata2 אם אני לא טועה. הHD חדש וריק. אני רוצה להתקין עליו WinXP כאשר יש לי דיסק של SP2 מדצמבר האחרון.

לוח האם הוא של Asrock - P4i65G.

אם אני מבין נכון, אני אמור להתקל בבעיה.

1. איפה אני מוצא את הדרייבר המבוקש?

2. האם הBIOS ידע אוטומטית לנסות לעשות Boot מהCD במידה והHD חדש או שאני צריך להגיד לו לעשות משם Boot?

תודה!

פורסם

תיכנס לביוס ותגדיר לו לעלות מהCD. בקשר לבעיית הSATA תחפש אפשרות בביוס שתזהה את הSATA בתור IDE (אני לא

זוכר מה ההגדרה המדויקת)

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

אני עדיין לא יודע איפה אני בכלל מוצא את הדרייבר המתאים. כמה קבצים זה צריך להיות? איזה קבצים?

אני אחזור על הפרטים:

1. התקנת Xp.

2. לוח אם Asrock P4i65G

3. HD WD2500KS.

פורסם

אם תשנה את ההגדרה הזו בביוס לא תצטרך דרייבר.

פורסם
  • מחבר

אם תשנה את ההגדרה הזו בביוס לא תצטרך דרייבר.

ושוב תודה רבה!

אני מניח שהתכוונת להגדרה של זיהוי הSATA בתור IDE? בכל מקרה, לא שיניתי שום הגדרה.

חיפשתי בפורומים נוספים וראיתי שכולם אומרים שאת הדרייברים יש להוציא מהדיסק התקנה של לוח האם. חיפשתי בדיסק ולא מצאתי אז חיפשתי באתר של Asrock ושם מצאתי הפניה רק לגבי לוחות אחרים. קיצר שורה תחתונה, החלטתי לנסות ורק אם אני אתקל בבעיה להמשיך לחפש. שורה תחתונה זה עבד! לא שיניתי שום דבר.

שאלה קטנה בערך באותו נושא. יכול להיות שאני בכלל לא צריך את הדיסק התקנה של הלוח אם? לא נתקלתי בצורך בו באף שלב ונראה שהכול בנתיים מותקן סבבה.

פורסם

בדיסק התקנה של הלוח אם יש לך דרייברים לחלקים השונים על הלוח

אתה תמיד יכול להוריד מהרשת דרייברים יותר חדשים ועדכניים

פורסם

שאלה קטנה בערך באותו נושא. יכול להיות שאני בכלל לא צריך את הדיסק התקנה של הלוח אם? לא נתקלתי בצורך בו באף שלב ונראה שהכול בנתיים מותקן סבבה.

מומלץ מאד להתקין את הדרייברים הכי חדשים (מאתר היצרן) ללוח!

ומן הסתם לכל שאר הרכיבים.

פורסם
  • מחבר

אני מתנצל שאולי אני מתעסק עם דברים טריוויאלים אבל זה פעם ראשונה שאני עושה זאת ואני רוצה לוודא שאני לא שוכח שום דבר.

הנה מפרט לוח האם באתר היצרן

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P4i65G

והנה ההפניה לדרייברים

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=P4i65G&s=

דבר ראשון, לפי מה שאני רואה אין לי שום סיבה לעדכן את ה BIOS כי זה רק פאצים לHD מסויימים שאין לי.

עכשיו נחזור לדרייברים:

AMR - לא יודע מה זה.

AUDIO - התקנתי, באמת נחמד שיש לי סאונד במחשב.

HDMR - אין לי מושג מה זה.

INF - אין לי מושג (אני רק יודע שזו סיומת של דרייבר. נכון?).

LAN - זה כרטיס רשת! אני משתמש באמת בכרטיס רשת של הלוח ובנתיים הוא עובד טוב.

USB - אלו הדרייברים לUSB. ובנתיים הUSB (יכול להיות שבSP2 של XP יש כבר את הדרייבר המעודכן?).

VGA - לכרטיס מסך של לוח האם. אני משתמש בכרטיס מסך אחר, יש בכלל מה לעדכן את הכרטיס של לוח האם?

אני אודה לכם מאוד אם תוכלו להסביר לי מה אלו הדברים שלא הבנתי מה הם ומה לדעתכם כדאי לי לעדכן.

תודה!!! :xyxthumbs:

פורסם

תתקין את כולם :s07:

כמו שאמרתי מומלץ מאד להתקין. לא בטוח במה ה-AMR עוזר. INF זה הדרייבר לצ'יפסט עצמו.

יש דרייברים סטנדרטיים לUSB מן הסתם בוינדוס, אבל לביצועים\אמינות הטובים ביותר תתקין את אלה של הלוח.

בכל מקרה אני מציע לסיים את הדיון לגבי דרייברים כי כאן לא דנים בדרייברים אלא באמצעי איחסון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים