עבור לתוכן

חיבור שני רפטורים 74GB עם הבדל בגודל זכרון הקאש ברייד ?

Featured Replies

פורסם

האם ניתן לחבר שני רפטורים 74 ג'יגה ברייד למרות שהם דגמים שונים אבל נפחים זהים? (מדובר על הדגמים GD - 8MB קאש וADFD - 16MB קאש)

תודה מראש לכל העונים...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה :yelclap:

פורסם

ואני במקומך וכטכנאי בחיים לא שם שני כוננים העלי קאש שונה. זה כמו שתשים שני זכרונות שאמורים לפעול ב DUAL CHANNEL כאשר הם מסדרות ייצור.שבועות ייצור שונים.

אם אתה שם זוג של משהו שמיועד לעבוד יחדיו באותם תנאים, אני ממליץ בחום לוותר על הרעיון שלך. תחזיר לחנות ותבקש כונן זהה. ובכלל מי זה שמבזה את כבוד הראפטורים ומוכר ראפטור עם 8 מגה קאש ?! כבעל שני ראפטורים 150 בעצמי אני מוחה בתוקף ! ;)

פורסם

מה קשור? לא סתם עניתי לו שאין בעיה. לא מדובר כאן על 2 זכרונות שעובדים יחדיו בסנכרון מקסימלי שבו כל הבדל

יכול לגרום לקריסה, בסה"כ יש כאן בקר שמחלק ל2 קריאה וכתיבה שלא לדבר על זה שהבדלי הביצועים בין 8 מגה

ל16 הם זניחים עד לא קיימים.

פורסם

בהמשך לתגובה מעליי, כל הקטע ב RAID זה שהדיסקים פועלים בצורה עצמאית וללא תלות אחד בשני, אחרת היתה ירידה בביצועים

פורסם

בהמשך לתגובה מעליי, כל הקטע ב RAID זה שהדיסקים פועלים בצורה עצמאית וללא תלות אחד בשני, אחרת היתה ירידה בביצועים

אחינו, ממליץ דחוף על השתלמות RAID לפני שאתה מבלבל עוד חברים צעירים שלא התנסו ברזי המערך . . . הוא דיבר על RAID 0 ! שזה בדיוק הפוך ממה שאתה ציינת. במערך זה הכוננים עובדים יחדיו כאשר במקום שקובץ מסויים או חלקיק מידע ייכתב בזמן מלא על כונן אחד, ב RAID 0 חצי ממנו נכתב על כונן אחד (להלן A1) וחצי על הכונן השני (להלן A2), מה שמוביל לכתיבת המידע/קובץ בחצי מהזמן שהיה דרוש לו להיכתב על כונן 1. RAID 0 תלוי ישירות בנתונים טכניים זהים של הכוננים ומאבד מהאפקטיביות שלו אם ה BUFFER על הכונן שונה. כך נגיד שאםנשתמש בכונן 8 וכונן 16 מגה באפר במערך RAID0, הדבר יהווה צוואר בקבוק למערכת כולה מכיוון שמידע שהספיק להיכתב בכונן אחד לא יספיק להיכתב בכונן שני ויגרוור אחריו LAG בזמן התגובה של שני הכוננים יחדיו. על כן התצורה הטובה לעבוד עם ראפטורים היא ששניהם יהיו בתצורת RAID 0 ו16 מגה קאש/באפר.

להשתלמות נוספת:

http://he.wikipedia.org/wiki/RAID

325px-RAID_0.svg.png

פורסם

כמה שחצנות בשביל מישהו שמתקשה בהבנת הנקרא

הדיסקים פועלים בצורה עצמאית ללא תלות אחד בשני זה בדיוק מה שאתה אמרת, כל דיסק כותב חלק אחר של הקובץ ובגלל זה הביצועים מוכפלים!

ממליץ לך על השתלמות בעברית

ואם המידע מפוצל לשני דיסקים, הדיסק האיטי יותר יעכב את סיום הפעול אבל הדיסק המהיר נשאר פנוי לפעולות אחרות בזמן שהוא מחכה לדיסק הראשון, ועדיין הדיסק האיטי כותב/קורא רק חצי מהנתונים ולכן עדיין יש שיפור בביצועים מבחינת העברת מידע

פורסם

לגבי השחצנות, אבליג, המבין יבין. משחקי כבוד, לא אצלי. עברתי אותם עד הצבא.

הדיסקים עצמם טיפשים, הם לא יודעים אחד על השני, אין להם מוח והם לא מנוהלים עצמאית. זה כמו הבדל בין HUB ל SWITCH.

הבקר/CONTROLLER של ה RAID הוא זה שסופג את הLAGים ומעכב העברת מידע לדיסק האיטי, ולא, הדיסק המהיר לא עושה כלום בינתיים כי הוא לא חושב לבד, אלא הבקר מחליט על חלוקה בינרית של המידע. דמיין לעצמך גשר אירופאי שמתרומם לחצי מעל נהרות. רק שצד אחד שלו רחב דו נתיבי וצד שני צר חד נתיבי ושני חלקיו בדיוק מתרוממים. לא משנה שבצד הרחב יש עוד מקום למכוניות , האיש שמפעיל את הגשר לא יוריד ויאחד את שני החלקים עד שהתנועה בנהר לא תתייצב. רק כאשר יורד הגשר, יוכלו המכוניות להמשיך איכשהו, וגם אז יהיה פקק כי פתאום הן צריכות להסתדר לאט בשביל להיכנס מהצד הרחב הדו נתיבי לצד התר החד נתיבי. זה בדיוק ה LAG שאני מדבר עליו. הבקר RAID מונע בעצם מעוד מכוניות להיכנס לנתיב הדו נתיבי (בדוגמה שלנו ה16 קאש במקום 8 קאש שזה צד החד נתיבי של הגשר) כי ממילא הגשר חצוי ושני חלקיו למעלה.

אני יודע שההסבר לא מתאר את זה במדוייק, אבל זה הרעיון הכללי ולא מצאתי בשעה כזאת דוגמה טובה יותר.

לא משנה, ממילא ברור לכל שכשמוצר אחד אמור לעבוד עם מוצר שני שניהם אמורים להיות בעלי אותם נתונים. זה כלל בסיסי בחומרה. הבעייה של הבחור מסתכמת במשפט "יש רצוי ויש מצוי". כן זה יעבוד ולא, לא באופן מיטבי, אז חבל על הרעיון מלכתחילה. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים