עבור לתוכן

מהירות מעבד יחד עם מהירות באס ומהירות ראם?

Featured Replies

פורסם

אני חושב בקרוב על קניית מחשב חדש ואני לא ממש מבין את הרעיון אחרי מהירות ענקית של מעבד כמו 3 GHZ כשמהירות הבאס (ד"א מהירות הבאס זה מהירות הלוח אם?) 833MHZ והראם יורד ל 533MHZ , מדוע כולם נימצאים במרוץ אחר מעבד מהיר יותר עם כבר שנה המהירות באס והראם לא כל כך משתנה?

פורסם

היום המרוץ אחרי מהירות שעון גבוהה יותר נרגע.

הזכרונות הסטנדרטיים הם לפחות 667 ובאס במעבדים החדשים עומד על 1066 בכלל.

פורסם
  • מחבר

http://www.wallashops.co.il/m2/a/ap.aspx?pi=1EK34345551299

"חבילת זיכרון ענקית 1024MB DDR2 533MHz "

http://www.wallashops.co.il/m2/a/ap.aspx?pi=1JB1JB49006

"מהירות FSB: 800 MHz "

בכל מיקרה זה לא עונה לי על השאלה

מחשב 3GHZ נניח מהירות באס 1066MHZ וראם 667MHZ המחשב איך שאני רואה את זה עדיין לא יעבור את ה 667MHZ.... למה לקנות מעבד מעל המהירות הזאת?

פורסם

המעבד שם הוא מסדרת המעבדים הקודמת של אינטל.

קודם כל היום כבר לא רצים אחרי תדר גבוה, במעבדים החדשים התדרים קטנים בהרבה מ-3GHz.

בכל מקרה זה לא נכון שהמערכת כולה לא תעבור את ה-667MHz, לא כל הרכיבים צריכים להיות באותו תדר.

בשביל תאימות מקסימלית תדר FSB הוא כפול מהזכרון (1066 FSB ו-533 זכרון) ותדר המעבד נקבע ע"י multiplier שהוא מספר מסוים שיש לכל מעבד וקובע את התדר שלו לעומת ה-FSB.

בקיצור, זכרון של 667MHz (וגם 533) לא מגביל מעבד שרץ ב-3GHz אבל בכל מקרה שים לב שהמעבד הנ"ל לא חדש במיוחד ולא מוצלח יחסית.

פורסם

"מהירות" המעבד, או יותר נכון - תדר המעבד, מייצג את תדר העבודה הפנימי של המעבד. המעבד מבצע את פעולות העיבוד מול הזיכרון הפנימי שלו (האוגרים), ולכן לאחר שמגיעים אליו נתונים מזיכרון ה RAM, השאיפה היא לבצע את החישובים עליהם כמה שיותר מהר, ומכאן ה"ריצה" אחרי מעבדים מהירים יותר.

אותו דבר לגבי תדר הזיכרון - הוא מייצג את תדר הפעולה הפנימי בתוך הזיכרון - ככל שהוא יותר גדול, הפעולות על תאי הזיכרון (בעיקר הוצאה והכנסה של נתונים) מהירות יותר.

תדר ה BUS הוא למעשה תדר ה"חוטים" שמחברים בין המעבד, הזיכרון וערכת השבבים, וכל הרכיב צריך "לרדת" לתדר זה כדי לתקשר עם הרכיבים האחרים (לשלוח ולקבל מהם נתונים).

הערה - במעבדי AMD מהדורות האחרונים ה"חוטים" שמחברים בין הזיכרון למעבד הם לא אותם "חוטים" שמחברים בין המעבד לערכת השבבים, מה שתיאורטית מייעל את כל תעבורת המידע הזו. במעבדי אינטל ו AMD הישנים (K7 ומטה), המעבד, הזיכרון וערכת השבבים עובדים על אותם "חוטים" - ה FSB.

מהשאלה שלך ניתן להסיק שאתה מתייחס למחזורי ההמתנה הנגרמים כתוצאה מאי העבודה ביחס של 1:1:1 (הרכיב המהיר צריך להמתין לרכיב האיטי כדי לתקשר איתו), אבל צריך לזכור שהרווח בביצועים, שמתקבל כתוצאה מהעלאת התדר של הרכיבים, הרבה יותר גדול מהביזבוז שנגרם בגלל מחזורי ההמתנה האלו.

אגב, הפעם האחרונה שגם המעבד, גם הזיכרון וגם ערכת השבבים (ה BUS) עבדו באותו תדר הייתה בתקופת הפנטיום 1, כאשר כולם עבדו על 100MHz או 133MHz (תקנו אותי אם אני טועה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים