עבור לתוכן

מעוניין במפרט עד 7000 ש"ח (ללא ציוד היקפי) לצרכי פיתוח ומשחקים

Featured Replies

פורסם

אהלן,

הייתי קצת לא בעניינים בחצי השנה האחרונה, ואשמח לקבל חוות דעת טובה ועדכנית מאנשי הפורום :)

בנוסף, אשמח לקבל המלצות לחנויות טובות ואמינות (אונליין או לא).

לעסק:

ייעוד: פיתוח משחקי מחשב בסביבת DirectX10., כלומר מחשב Highend שמסוגל להתמודד מבחינת ביצועים עם מצבי קצה (כגון ביצוע Debug ב-VS2005 במקביל להרצת אפליקציה כבדה ב-Fullscreen DX/OpenGL) , עריכה גרפית רבה (Photoshop) וכמובן עבודה שוטפת (די פשוט ביחס לדרישות הקודמות).

תקציב: לכל היותר 7000 ש"ח, ללא ציוד היקפי (אין צורך במסכים, מקלדת, עכבר, רמקולים וכו').

אילוצים:

• מעבד: 64bit, DualCore (או שאולי כדאי לי QuadCore?), למיטב הבנתי כרגע עדיף לקנות אינטל (אשמח לניפוץ הדעה הקדומה)
  • כרטיס מסך: כרטיס DirectX10, לפחות 256MB DDR3 זכרון, PCIe, Highend

,

• זכרון: 2GB התחלתי עם מקום להרחבה (במחשב אינטל זה נשמע לי כמו 2x1024 התחלתי עם עוד 2 Slot-ים ריקים), FSB גבוה (אם אני לא טועה יש כבר 1066MHz לא?)
  • לוח אם: ע"פ אילוצי המעבד והזכרון. כולל "כרטיס" קול ו"כרטיס" רשת Onboard. רצוי 2 Slot-ים ל-PCIe אבל לא קריטי. כמובן USB2.0 וכל הדברים הסטנדרטיים. אין דרישה לחיבורים אקזוטיים. תמיכה ב-RAID.
  • כונן קשיח: כונן 7200RPM SATA2 קטן יחסית (נראה לי 100GB יספיק). יש לי שרת אחסון נפרד ככה שאין צורך ביותר מדי נפח. לעומת זאת מבחינת ביצועים NCQ נשמע לי מפתה. האם זה ישים בתקציב הנוכחי?
  • מארז+ספק: צריך ספק חזק, שיוכל להתמודד בעתיד עם עוד כרטיס מסך ועוד כוננים קשיחים. לגבי המארז - שיהיה גדול ופונקציונלי. לא משנה לי אם המחשב יהיה מואר כמו לאס וגאס, או אם הוא יעשה רעש כמו אופנוע. העיקר שיעשה את העבודה. קירור במידת הצורך. אני לא מתכנן OC אבל שיוכל להתמודד עם מה שאני מחפש.

נראה לי שזהו.

תודה רבה חבר'ה :)

פורסם
  • מחבר

טוב, ניסיתי להרכיב מפרט לפי מה שנראה לי, אבל יצא לי יקר מדי.

איך אני יכול לקצץ במפרט הבא בלי לפגוע יותר מדי בביצועים?

מעבד : INTEL CORE 2 QUAD PROCESSOR S775 2.4GHz(Q66000) - BOX ¤ 2968

זיכרון : G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 1000 CL4-4-4-5 - F2-8000PHU2-2GBHZ ¤ 1614

לוח אם : ALBATRON PXP965 V2.0 ¤ 580

כרטיס מסך : GIGABYTE PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤ 1799

דיסק קשיח : SEAGATE NL35 250GB 16MB 7200 RPM SATA2 3.0 - NCQ - ST3250624NS ¤ 475

ספק כוח : ENERMAX NOISETAKER 420W : EG-425P-VE ¤ 370

מארז : ENERMAX CHAKRA ECA5000 UBER FULL TOWER CASE w/o PSU ¤ 585

סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ¤ 8391

המכרז הורכב ב-IQPC.co.il.

דרך אגב - אני לא בטוח לגבי לוח האם שבחרתי. האם הוא 1000MHZ FSB? גם לא נראה לי שיש עליו Oboard כרטיס קול ורשת.

אני עדיין לא סגור על Quad Core או Dual Core. מה דעתכם?

תודה

פורסם

פיתוח משחקים - האם משמעו יצירת התלת מימד או רק הפעלתו?

פורסם
  • מחבר

גם פיתוח המנוע הגרפי (יצירת התלת-מימד בקוד), וגם להפעיל אותו. כמו שציינתי - לפעמים בו-זמנית (בערך).

אני פחות אעבוד עם 3DSMax בצורה כבדה, כי זה לא התחום שלי (מקסימום בשביל לראות את המודל, לא בשביל לרנדר דברים מטורפים וכאלה...).

כן תהיה עבודה רבה עם Photoshop.

פורסם

פיתוח משחקים - האם משמעו יצירת התלת מימד או רק הפעלתו?

פיתוח= יצירת!

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6700) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤1794

לוח אם:

ABIT IB9 ¤560

כרטיס מסך:

LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTX TDH 768MB GDDR3 384 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤3214

דיסק קשיח:

WD 80GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD800JD ¤249

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤218

זיכרון:

TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 ¤686

מארז:

NZXT APOLLO w/o PSU ¤378

ספק כוח:

ENERMAX LIBERTY 620W - ELT620AWT ¤890

מחיר סופי (כולל הרכבה): ¤7845

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

שאלה- איזה מסך יש לך?

פורסם
  • מחבר

כרגע שני מסכי LCD 17", אבל זה יעבור שדרוג בשנה הקרובה.

אין צורך בצורב DVD כרגע, כך שאפשר להוריד את זה מהמפרט.

זכרון - נראה לי שאני אעדיף 1GHz FSB

ספק כח - האם באמת צריך 620W?

דיסק קשיח - אין מצב שאני אקנה פחות מ-16MB Cache. בנוסף, החלטתי ללכת על NCQ.

לוח אם - האם יש לו 4 Slot-ים לזכרון? אני מתכוון להרחיב בעתיד הלא-רחוק.

הכרטיס המסך החזק בהחלט מבורך, אבל נראה לי שעדיף חלופה עם קצת פחות זכרון בכדי לאפשר את הנ"ל במסגרת התקציבית (שאר הנתונים של הכרטיס מתאימים לצרכים).

גם ככה אצטרך להחליף את הכרטיס כעבור שנתיים, אולי אפילו פחות.

פורסם

הכרטיס המסך החזק בהחלט מבורך, אבל נראה לי שעדיף חלופה עם קצת פחות זכרון בכדי לאפשר את הנ"ל במסגרת התקציבית (שאר הנתונים של הכרטיס מתאימים לצרכים).

אם אתה מתכנן להחליף כרטיס עוד שנתיים, קח את ה8800GTS 320MB XXX EDITION XFX זה הכרטיס הכי טוב מבין ה8800ים הGTSים 320ים MBים.

פורסם

אם אין לך איזה dellwfp אין לך צורך בכ.מסך כזה .. תקח 8800gts וזהו.. זכרון- בישביל מה 1ghz לא חבל על הכסף ? אני בספק אם תרגיש הבדל גדול בביצועים.. ספק כוח - לפי מה שהבנתי אתה רוצה להרכיב את המחשב עם חלקים רציניים ואולי להוסיף בעתיד עוד כרטיס, תשמע אם לא אתה יכול לקחת 500w ולגמור את הסיפור, דיסק קשיח- קח מה שבא לך, לוח אם יש לו 4 סלוטים..

פורסם

פיתוח= יצירת!

אני יודע מה זה פיתוח. וסתם לידע כללי - אתה סותר את עצמך עם המפרט שנתת, כי הוא מפלצת עבור הרצה, אבל אפס מאופס עבור רנדור. וגם אז הוא מאוד מאוד מאוד לא מאוזן.

פורסם

הייתי הולך על משו כזה:

מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6700) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤ 1794

לוח אם : ASUS COMMANDO ¤ 1139

כרטיס מסך : LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 640MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤ 2107

דיסק קשיח : WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤ 368

זיכרון : TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 ¤ 686

ספק כוח : ENERMAX LIBERTY 500W - ELT500AWT ¤ 595

מארז : GIGABYTE 3D AURORA 570 - SILVER - GZ-FA1CAASS ¤ 746

סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ¤ 7435

מiqpc

פורסם

מאד בקרוב המחירים של כ מסך אמורים לרדת [אמצע חודש מאי]

אז מומלץ לחכות ככה תחסוך כמה שקלים שישומשו לשאר המפרט

פורסם

אני יודע מה זה פיתוח. וסתם לידע כללי - אתה סותר את עצמך עם המפרט שנתת, כי הוא מפלצת עבור הרצה, אבל אפס מאופס עבור רנדור. וגם אז הוא מאוד מאוד מאוד לא מאוזן.

אם אתה יודע אז אין צורך לשאול :screwy: והבאתי לו מפרט עבור הצרכים שלו (תסתכל על ההודעה הראשונה שלו ותראה מה הוא צריך) , אני לא סתם שמתי לו את הרכיבים האלו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים