עבור לתוכן

דיסק קשיח חיצוני ברכב - בעיות ?

Featured Replies

פורסם

אהלן.

אני מעוניין לשים בתא ככפות ברכב דיסק קשיח חיצוני (2.5 אינטש)

יכול להיות בעיה בגלל שזה יושב ברכב ? רעידות ותזוזות באופן קבוע...

יש לכם המלצות איך לצמצם כמה שיותר את התזוזות ?

אפילו להכין או לקנות איזה משהו..

תודה רבה.

• תגובות 38
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למה בדיוק אתה צריך כונן קשיח חיצוני ברכב ? יכול להיות שבשביל השימושים שלך מספיק כרטיס ( שישמש ככונן ) מבוסס פלאש, שהוא כידוע לא מושפע מתזוזות בכלל, קשות ככול שיהיו.

יש לך שם מחשב ? יש כמובן כוננים שמיועדים לכך

http://hwzone.co.il/news/1162133002/85856/

פורסם
  • מחבר

יש לי רדיו דיסק של פיונר עם חיבור USB ואני לא מסתפק במעט ולכן אני הולך על 120 גיגה.

פורסם
  • מחבר

חברה אני מתכוון לקנות את זה מחר או מחרותיים אז בבקשה, אם מישהו יכול לעזור אני אשמח לשמוע.

פורסם

מבחינת תזוזות וכו אפשרי לבנות תהגנה וכו ..

אבל הטמפ' שהHD יגיע אליהם יהיו גבוהות מהרגיל (במיחד שהאוטו חונה) ככה שהסיכוים שהוא ישבוק חיים גדולים...

פורסם

חברה אני מתכוון לקנות את זה מחר או מחרותיים אז בבקשה, אם מישהו יכול לעזור אני אשמח לשמוע.

הקפצה, נוספה לך אזהרה

זוהי האזהרה הראשונה שלך, בשלישית תורחק/תושתק, אנא קרא את חוקי הפורום בעיון.

ועדיף שלא יהי כונן קשיח ברכב, חבל הוא יהרס לך מהחום ומהריעידות.

פורסם

לא יהרס ולא שום דבר.

יש לי ניסיון עם כוננים שעובדים בטמפ כל כך גבוה שאי אפשר לגעת בהם. הם לא נהרסים אבל המידע שבהם נדפק לאחר כשנה.

באוטו שלך לא תהיה טמפ כל כך גבוה כך שלא יהיה אפשרות לגעת בכונן, אבל תהיה גבוה מאוד לכוננים כאלו. לדעתי, יחזיק סבבה. שים אותו בתא כפפות, או במקום שאתה חושב שיהיה הכי קר. לדעתי (על סמך ניסיון עם כוננים רגילים שעבדו בחום לא נורמלי) הוא יעבוד טוב מאוד.

מה שאני עוד רוצה לייעץ לך, זה לקנות קרור פסיבי לכונן הקשיח. לא יעזור הרבה, אבל עדיף קצת מאשר בכלל לא. ועוד עיצה, אל תפעיל אותו מיד כשהוא רותח, תן לו להיתקרר. כשהוא חם ולא עובד, זה בסדר, אבל כשהוא יעבוד כשהוא רותח זה לא ממש טוב למידע שבפנים.

פורסם

למה שיתחמם?

אפשר לשים לו איזה מאוור

ואם אתה מודר או יש לך נסיון בבנית דברים אתה יכול להנדס איזה מערכת קירור עם המים של האוטו או אפילו עם הגז של המזגן

פורסם

למה שיתחמם?

אפשר לשים לו איזה מאוור

ואם אתה מודר או יש לך נסיון בבנית דברים אתה יכול להנדס איזה מערכת קירור עם המים של האוטו או אפילו עם הגז של המזגן

אם הוא ייגע במערכת קירור של האוטו, הוא לא יעבור טסט, מה גם שהמערכת קירור של האוטו בזמן עבודה נמצאת בין 90-130 מעלות,

בשביל לאלתר שהמזגן יקרר גם את הההארדיסק, עוד פעם, לא יעבור טסט, ויצטרך להקים תחנת דלק בתא מטען.

פורסם

כמו שאמרתי, לקנות גוף קרור פסיבי. ואם רוצים אקטיבי אז אפשר לחבר 12 וולט מהמצית למאווררים.

פורסם

גם אם תשים את זה בתוך התעלה של המזגן.כשהרכב יחנה זה יגיע לטמפרטורות מאוד גבוהות וזה לא מומלץ.מה שהכי מתאים זה כונן מבוסס זכרון פלאש שיכול לעמוד בטמפרטורות גבוהות בלי להדפק.

פורסם

ברור שהוא יחזיק זמן מה... אבל יהרס הרבה יותר מהר.

זה לא שווה את זה.

בקרוב מאוד יגיעו DOKים של 16GB, שלדעתי יהוו פתרון כמעט מושלם.

פורסם
  • מחבר

אם החנייה כלכך קריטית אני יכול להוציא אותו מהרכב שהוא לא בשימוש.

יש למישהו רעיונות או כיוונים איך לבנות "מגירת קירור ויצוב" שגם תשמור על הדיסק הקשיח מתזוזות וגם תקרר ?

תודה.

פורסם

בחורף יההי יחסית קר באוטו ובקיץ תשים אותו במקום קריר שהמזגן מגיע אליו וזה יקרר אותו

פורסם

אחי תבנה קופסה קטנה ויפה מולומניום ובנוסף תבנה איזה משהו שיתן מתח מהמצת או שתחבר כמו שמחברים דיבורית ל 12 v עם ממיר מתח ואז תשים איזה שני מאוררים 120 בכל צד אחד ותאמין לי אחי זה יתן לך אחלה של קירור ולא יהיה שום בעיה

או שתקנה משהו כזה :http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3886

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים