עבור לתוכן

עזרה קטנה לפני קניה בקשר לכרטיס רשת אלחוטי

Featured Replies

פורסם

שלום וערב טוב לכולם...

אני ככל הנראה קונה נתב WRT54GLוLinkSys כי ראיתי שהרבה ממליצים עליו פה...

השאלה שלי היא אני צריך רק כרטיס רשת אחד נכון?....משום שהנתב יהיה מחובר ישירות למחשב ואחד והוא צריך לשלוח אות רק לעוד מחשב כלומר 2 מחשבים ברשת...אז רק כרטיס רשת אלחוטי אחד לקנות כן?..

ואם אפשר דגם של כרטיס רשת אלחוטי שיתאים לנתב...

ועוד שאלה ...אני נמצא במסלול עם חצי מגה העלאה ...ואני משתמש כבד באימיול....אני יצטרך לתת הגדרות מיוחדות בשביל האימיול בנתב?....

והאם הוא יוכל לעמוד בקצב העלאה של חצי מגה.... ואם יש כמובן מקום שאפשר להתקשר לשירות שלהם כדי להקבל עזרה בהתקנת הנתב כי זאתהפעם הראשונה שלי ...זה יהיה סיפור?..יש להם אתר עם טלפון של תמיכה כמו לאדימקס?

מצטער על החפירה מקווה שתוכלו לענות לי..תודה

פורסם

כן, אם הנתב מחובר לאחד המחשבים באופן חוטי, מן הסתם מחשב זה לא זקוק לכרטיס אלחוטי.

לגבי דגם הכרטיס - לך עם LINKSYS - סביר להניח שנתב וכרטיס של אותו יצרן יתקשרו טוב זה עם זה.

בלי קשר למהירות החיבור - בכל נתב יש צורך לפתוח פורטים לתוכנות כמו אימיול. הוראות אפשר למצוא בספר ההוראות של הנתב. ב-www.portforwarding.com אפשר למצוא הוראות לרוב הנתבים שיש.

לא רואה למה הנתב לא יעמוד בקצב של חצי מגה.

פורסם
  • מחבר

ומה לגבי התקנה ראשונית?...

יש איזשהו מדריך ברשת להתקנת הראוטר הזה לאינטרנט בכבלים?... או שיש לו התקנה אוטומטית וזהו

ואני מחפש גם הוראות איך להתקין את הראוטר לפני הפיירוול שלו..כלומר ששום פורט לא יהיה חסום במחשב שמחובר קווית... ולמחשב השני אני יפתח פורטים...

ודרך אגב...תיקיית שיתוף ולשים סיסמא לרשת כי אני לא רוצה שעוד אנשים יעלו לי על הרשת זה בעיה?

פורסם

לא מן הנמנע שיש מדריך באינטרנט, ספציפית לנתב הזה ולספקי האינטרנט בארץ. אני לא מכיר.

בכל מקרה, המדריך של הנתב מסביר לגבי ההגדרה של הנתב לחיבור והאופציות השונות. אתה צריך לדעת באיזה פרוטוקול אתה מחובר. בזמנו עם הנתב שלי (דגם אחר) פשוט התקשרתי לתמיכה של הספק ושאלתי אותם.

כעקרון כבלים זה או Dynamic IP (ללא חייגן) או PPTP/L2TP כשזה עם חייגן.

כדי שבמחשב החוטי כל הפורטים יהיו פתוחים, יש להקצות לו כתובת IP קבועה (בהגדרות מע' ההפעלה) ובנתב להגדיר אותו ב-DMZ.

כדי להגן על הרשת האלחוטית, יש כמה אופציות, ואפשר לשלב:

1) לכבות Broadcast SSID - מי שלא יודע את שם הרשת האלחוטית לא ייראה שהיא קיימת ולא יוכל להתחבר.

2) להפעיל MAC Address Filtering - רק כרטיסים אלחוטיים בעלי כתובות מסויומות יוכלו להתחבר (תוסיף לשם את כתובת ה-MAC של הכרטיס שלך).

3) לשים הצפנת WEP או WPA

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה בהנתי אותך.....אני מאמין שיצוצו עוד כל מיני בעיות שאנ ייקבל את הראוטר והכרטיס רשת ביום שני אבל עד...תודה רבה עזרת לי מאוד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים