עבור לתוכן

מה דעתכם על המחשב הבא בתקציב של עד 7000 ש"ח ללא מסך?

Featured Replies

פורסם

בקשר לכרטיס מסך - הדבר על זה על רזולוציה נכון רק לגבי 8800GTS

לאחרים אין פשוט קשר לרזולוציה כי לא רק הזיכרון משתנה אלא כל הכרטיס , 8600 זה לדלי תקציב או לא גימרים

• תגובות 37
  • צפיות 1.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה הרכבת לו את הP180 זה מארז שיצא לגמלאות

WTF? מאיפה הבאת את המסקנה הזו? על סמך מה? מה יש בו שבגללו הוא "בגמלאות"? האורורה זקן ממנו...

זו אמירה שאין לה בסיס - זהו מארז מעולה, איכותי ושקט שמעטים משתווים לו בטווח המחירים שלו (ודאי בנושא השקט).

אין לו צורך בHX 520

שוב? על מה אתה מבסס את הקביעה הזו? יש לו אופיין רעש ללא מתחרים ואם הוא רגיש לרעש זה פרמטר חשוב.

לגבי ה8600GTS הוא עלוב בכל הרזולוציות. לגבי המסך לא מיתוס ולא נעלים משחקים ברזולוציות גבוהות צורכות יותר זיכרון ולקנות GTX זה טימטום שה HD 2900XT יוצא עוד שבועיים אולי שלוש.

אין לי טעם לחזור על דברי. תבדוק אותי ותראה שאני צודק (ב-TOM HW למשל).

שוב אין לך מה להתלהב מהשקט של הP150 מעבר לזה, המארז עצמו עלוב ביותר ואני לא צריך ביקורות יש לחבר שלי את המארז הזה.

כמו כל אמירה שלך עד כה... אתה, כמו כל ישראלי ממוצע, חושב שאתה יודע יותר טוב מכולם... אין טעם לנסות להסביר.

להבא, הייתי במקומך לפחות מנסה להסביר את הקביעות שלי, לטובת הכלל לפחות. מה פותח הת'רד צריך או לא מבחינת שקט זה כבר באמת עניין של רגישות, העדפה ונכונות להשקיע כסף בעניין. לא אני ולא אתה יכולים לקבוע זאת - רק להציע חלופות.

פורסם

למה לגמלאות? אולי אתה מתבלבל עם דגם אחר

אבל גם האורורה 570 יותר חדש

פורסם

P182 כבר יצא והוא כבר מארז הרבה יותר טוב מהP180.

שלא לדבר על הP190.

ההבדל בינו לבין הP180 גדול בהרבה מההבדל בין האורורה וה570 החדש.

לגבי הHX 520 אין לו שום צורך בו, הליברטי זה יותר ממה שהוא צריך. בשביל מה לזרוק עוד 300 שקל על כלום??

וסתם שתדע לידע כללי מה שהופך את הHX 520 וגם את ה620 לספק אחד הטובים היום זה לא השקט זה היציבות במסילות והרגוליזציה והעובדה שהוא בעצם מתפקד בתור מסילה אחד ולא שלוש.

לגבי ה8600GTS לך תראה את הביקורת של cupra ותבין למה הכרטיס הזה עלוב.

וההבדל ביני לבינך שאתה מסתמך על כתבות שאתה קורא אני את רוב הדברים אומר מניסיון. ואני לא מאלה שחושב שהם יודעים יותר טוב מכולם אתה פשוט טועה במה שרשמת.

פורסם

P182 ו-P190 כמעט לא משפרים כלום בתחום הרעש והם זמינים פחות. בכל מקרה הם ממש לא מוציאים את ה-P180 לגמלאות...

אם אתה לא יודע מה ההבדל בין הליברטי לבין הקרוסייר מבחינת אופיין הרעש - גלוש לבבקשה ל"ספקים המומלצים" של SPCR למשל וקרא. אחר כך תסביר למה לדעתך אין בו צורך (דווקא יש הסבר כזה, שנכון בחלק מהמקרים - תלוי בשימושים ורגישות המשתמש לרעש). כל מה שאמרת לגבי ה-HX נכון, אבל אני התייחסתי לנושא הרעש, שפותח הת'רד אמר שחשוב לו. מבחינת הספק אין ספק שהליברטי יספק אותו - לא בטוח שמבחינת רעש.

אם תראה את המפרט שלי, תראה שדווקא עם ה-P180 וה-HX יש לי ניסיון אישי. אני פשוט לא יודע איך הגעת למסקנה שניסיונך באיזושהי צורה עדיף גם על ניסיוני וגם על עשרות סקירות סופר-מקצועיות והמלצות אין סוף פה בפורום... אתה כנראה היחיד שבאמת יודע יותר טוב מכולם.

פורסם

אני יותר נוטה לדעותיו של tmpusr אך בעניין של הספק - תסלח לי אבל יש לי ספק ממש ממש פשוט הוא כמעט ולא משמיע ציוץ בניגוד להרבה רכיבים אחרים, שלא לדבר אם אתה לוקח מארז אטום טוב לכן אין סיבה לדעתי לקחת HX על ליברטי שמבחינת כוח יסחוב בקלות בכל מקרה.

פורסם

כל הספקים כמעט שקטים יחסית תחת עומס נמוך-בינוני.

ההבדל מתבטא כשעולים בהספקים (כנ"ל גם ברכיבים אחרים כמו מעבד וכרטיס מסך).

אופיין הרעש של הליברטי למשל מתחיל "לטפס" מהר מאוד לכיוון 40 DBA ויותר כבר מסביבות 150-200W בעוד הקרוסייר שומר על 22 DBA עד 300W וגם אז עולה באופן מתון מאוד.

המארז לא יכול "להשתיק" את הספק כי יש לספק דופן חיצונית.

צריך לומר את האמת, שבעומס גבוה לרוב כרטיס המסך הופך להיות דומיננטי יותר מכל רכיב אחר (או המאוורר של המעבד) והרעש של הספק הופך להיות פחות חשוב.

אבל, בניגוד לספק, מארז טוב מסוגל "להשקיט" את כרטיס המסך ולמי שזה באמת חשוב, אפשר לקנות קירור פאסיבי לכרטיס מסך.

אותו טיעון תקף גם ביחס לקירור של המעבד.

זה הכל עניין של רגישות המשתמש ומידת הנכונות להשקיע כסף בעניין. כמו בכל מערכת HIGH-END, התמורה ביחס למחיר הולכת ויורדת ככל שמגיעים לקצה העליון. רואים את זה במעבדים למשל (E6700 עולה פי 3 מ-E6600 ונותן רק אחוזים בודדים יותר. כנ"ל GTX לעומת GTS למשל).

פורסם

אוקי, תודה על התגובה המפורטת.

זה באמת תקף גם לקירור המעבד. ניסתי להבחין אצלי במארז איזה רכיב משמיע הכי הרבה רעש בפעולה, הגעתי למסקנה שהמאוורר של המארז והכונן קשיח הכי דומיננטים, לא שמתי לב לרעש כמעט מהכ. מסך, אולי זה גם כי המחשב בפעולות שבוצעו לא דרש ממנו מאמץ.. ;D

צודק לגבי הפסקה האחרונה, אבל כולנו כבר הגענו למסקנה שהכי משתלם להשקיע כל שנה על דברים ממוצעים מאשר לקנות בפעם אחת משהו ממש יקר שאמור להחזיק הרבה זמן (סיוג-זה נכון בעיקר למחשבים, לא לתחומי קנייה אחרים :P)

פורסם

דווקא בנושא השקט לדעתי יש מקום להשקיע על ה-TOP, כי לא מדובר על טכנולוגיה שמתיישנת כל כך מהר.

אם באמת חשוב לך שקט, השקעה במפרט שקט תשתלם לך גם עכשיו וגם בעתיד. קצב העידכון ופער ה"ביצועים" בתחום השקט קטן לאין ערוך מבכל תחום אחר. מארז + ספק שקטים ואיכותיים יספקו את השקט הדרוש לאורך זמן ויחזיקו שניים או אפילו שלושה שדרוגים של שאר המפרט.

אם תיקח כל פעם משהו "ממוצע" בתחום השקט - אף פעם לא תהנה משקט אמיתי, אלא ממוצע בלבד. מי שלא ממש רגיש לכך לא ישקיע בכך כסף וזה מובן לגמרי. מי שרגיש לכך וזה חשוב לו, לא יכול להסתפק במשהו ממוצע כי הוא לא יקבל שקט אמיתי - לא עכשיו ולא בעתיד.

צריך לזכור ששקט אמיתי עולה כסף וזה דורש פשרה ברכיבים אחרים שלא כל אחד חושב שהיא משתלמת. האלטרנטיבה היא כמובן - יותר רעש או יותר כסף ;)

פורסם

אתה בהתחלה דיברת (לגבי הפסקה האחרונה בפוסט הקודם) לא על שקט אלא על רכיבים אחרים כגון מעבד וכ. מסך, וגם אני התכוונתי להתיחס לזה, לא לנושא השקט.

באמת בתחום השקט, מארזים וגם רמקולים אין לטכנולוגיה הרבה מה לחדש.

פורסם
  • מחבר

טוב אני מבין שאצלכם שקט זה דממה... אני מפרש שקט כ"לא רעש" אני פשוט לא רוצה שהמחשב שלי ירעיש, שיהיה ממוצע...

פורסם

קח בחשבון שעם הזמן אם תקנה משהו לא איכותי המחשב ירעיש יותר ויותר.

פורסם
  • מחבר

לא נורא... השנה הראשונה הכי חשובה לי כי אני מתגייס עוד קצת פחות משנה אבל בכל מקרה הגעתי להחלטה כמעט בכל הרכיבים רק לא הבנתי בנוגע לזכרונות...אם אני לא עושה OC אז אני לא צריך זיכרון 800MHZ ?? ומה הקטע של הCL5 או CL4 ?? זה באמת משמעותי בשבילי אם אני לא רוצה לעשות OC?? אני לא רוצה "להיתקע עם זיכרון שיהווה צוואר בקבוק למערכת... והמארז Gigabyte Aluminium 3D Aurora Black Blue Led w/ Net יספיק לצרכים שלי.. לגבי ספק אני רוצה ספק טוב שיתאים לכל הרכיבים במערכת ושלא יהיה יקר מדי כמו שהציעו לי מקודם ספק של 700 שקל....רציתי ללכת על הENERMAX 400V אבל אמרו פה מקודם שיש שילובי מארז - ספק הרבה יותר טובים ולא פירטו מה...

פורסם

P182 ו-P190 כמעט לא משפרים כלום בתחום הרעש והם זמינים פחות. בכל מקרה הם ממש לא מוציאים את ה-P180 לגמלאות...

אם אתה לא יודע מה ההבדל בין הליברטי לבין הקרוסייר מבחינת אופיין הרעש - גלוש לבבקשה ל"ספקים המומלצים" של SPCR למשל וקרא. אחר כך תסביר למה לדעתך אין בו צורך (דווקא יש הסבר כזה, שנכון בחלק מהמקרים - תלוי בשימושים ורגישות המשתמש לרעש). כל מה שאמרת לגבי ה-HX נכון, אבל אני התייחסתי לנושא הרעש, שפותח הת'רד אמר שחשוב לו. מבחינת הספק אין ספק שהליברטי יספק אותו - לא בטוח שמבחינת רעש.

אם תראה את המפרט שלי, תראה שדווקא עם ה-P180 וה-HX יש לי ניסיון אישי. אני פשוט לא יודע איך הגעת למסקנה שניסיונך באיזושהי צורה עדיף גם על ניסיוני וגם על עשרות סקירות סופר-מקצועיות והמלצות אין סוף פה בפורום... אתה כנראה היחיד שבאמת יודע יותר טוב מכולם.

דיי עם בולשיט, טוב שלא המלצת לו על הגלאקסי. מה בגלל שספק קצת יותר שקט אז תזרוק עליו עוד 300 שקל??

קונים ספק בהתאם לצריכה וכל עוד שהוא לא עושה OC, הספק הזה לא יעבוד בתפוקה מלאה ולכן גם ממש לא יפריע לו מבחינת הרעש. לקנות את הHX 520 רק בשביל השקט זו השטות הכי גדולה ששמעתי. לגבי הP180 והגירסה החדשה, היתרון שלהם שהם משפרים את האיורור העלוב של הP180.

תרד כבר מהנושא של השקט אם אתה רוצה מארז שלא תשמע מתוכו כלום תקנה כבר את הPC 101 שלא סופר את הP180\2 מכל בחינה וגם יותר שקט מזה לא תמצא.

במקום להשקיע כסף במקומות מיותרים.

פורסם

טוב אני מבין שאצלכם שקט זה דממה... אני מפרש שקט כ"לא רעש" אני פשוט לא רוצה שהמחשב שלי ירעיש, שיהיה ממוצע...

הבנתי... היה דיון מעניין וסוער אבל לא ממש רלוונטי עבורך. זה יוזיל לך משמעותית את המפרט.

לא נורא... השנה הראשונה הכי חשובה לי כי אני מתגייס עוד קצת פחות משנה אבל בכל מקרה הגעתי להחלטה כמעט בכל הרכיבים רק לא הבנתי בנוגע לזכרונות...אם אני לא עושה OC אז אני לא צריך זיכרון 800MHZ ??

לא - אין צורך כלל.

ומה הקטע של הCL5 או CL4 ?? זה באמת משמעותי בשבילי אם אני לא רוצה לעשות OC??

לא קריטי כלל

אני לא רוצה "להיתקע עם זיכרון שיהווה צוואר בקבוק למערכת...

אל תדאג - 2G של זכרונות 667M CL5 יספיקו בהחלט.

והמארז Gigabyte Aluminium 3D Aurora Black Blue Led w/ Net יספיק לצרכים שלי..

מארז מצויין

לגבי ספק אני רוצה ספק טוב שיתאים לכל הרכיבים במערכת ושלא יהיה יקר מדי כמו שהציעו לי מקודם ספק של 700 שקל....רציתי ללכת על הENERMAX 400V אבל אמרו פה מקודם שיש שילובי מארז - ספק הרבה יותר טובים ולא פירטו מה...

הליברטי מצויין אם אתה לא פריק של שקט.

ליברטי 400W + אורורה זה שילוב די יקר ואם לא ממש חשוב לך שקט יש שילובים זולים ממנו שאינם פחות טובים.

עדיין - הם נכנסים לך מצויין במפרט והם בחירה טובה גם כן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים