עבור לתוכן

ערבים ירו זיקוקים אחרי הצפירה

Featured Replies

פורסם

^

1. ויטניר- במקרה זה רב ליטאי שאמר זאת -אבל אל תדאגי זה לא הליטאי שאת מתכוונת אליו

2. עומרי- נכון שהם לא עומדים(ולדעתי זאת טעות כי חכמה בגויים תאמין) אבל הם בכלל זאת זוכרם את הנופלים בדרך שלהם(אמירת משניות). ואם תחשוב על זה קצת תראה שזה יותר הגיוני לכבד מישהו בדבר שאתה קשור אליו מאשר בדבר שלא.

3. יהודי הוא מי שנולד לאימא יהודיה-זה ההגדרה של כולם.

4. RK- דווקא אם תחזור בתשובה אתה תיהיה ברמה הכי גבוהה שניתן להיות-במקום בעלי תשובה עומדין צדיקין לא עומדים. ואתה צודק שהם קצת מקובעים.

5.חסידות(ג.נ אני מתנגד)- החסידות נוצרה לאחר השפל של שבתאי צבי. החסידות בעצם אומרת שצריך לעבוד את ה' דרך הצדיק שהוא משמש כצינור.

6. קברי צדיקים- שוב, עיקרון צינור השפע. ושוב, זה גם מכוון לקב"ה ולא לצדיק.

אם יש מישהו שלא קיבל תגובה,שיקום

• תגובות 171
  • צפיות 15k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

^

1. ויטניר- במקרה זה רב ליטאי שאמר זאת -אבל אל תדאגי זה לא הליטאי שאת מתכוונת אליו

2. עומרי- נכון שהם לא עומדים(ולדעתי זאת טעות כי חכמה בגויים תאמין) אבל הם בכלל זאת זוכרם את הנופלים בדרך שלהם(אמירת משניות). ואם תחשוב על זה קצת תראה שזה יותר הגיוני לכבד מישהו בדבר שאתה קשור אליו מאשר בדבר שלא.

3. יהודי הוא מי שנולד לאימא יהודיה-זה ההגדרה של כולם.

4. RK- דווקא אם תחזור בתשובה אתה תיהיה ברמה הכי גבוהה שניתן להיות-במקום בעלי תשובה עומדין צדיקין לא עומדים. ואתה צודק שהם קצת מקובעים.

5.חסידות(ג.נ אני מתנגד)- החסידות נוצרה לאחר השפל של שבתאי צבי. החסידות בעצם אומרת שצריך לעבוד את ה' דרך הצדיק שהוא משמש כצינור.

אם יש מישהו שלא קיבל תגובה,שיקום

מי זה כולם?

פורסם

הרבנות האורתודוקסית

פורסם

ל-Vitnir-שמעתי פעם אחת היה זיכוכים ,אמרתילעצמי זה חתונה,פעם שניה היה זיכוכים,אמרתי חתחו את הקטן,,פעם 3 הבנתי הכול,אף פעם הם לא עשו 2 דברים ביחד.

:lol:

פורסם

אורתודוכסים רפורמים קונסרבטיבים חרדים נאצים המומואים וכו'.

פורסם

לפי היהדות באמת יש יהודי ויש לא יהודי. אלה 2 האפשרויות, אתה אני, וסביר להניח כל מי שגולש פה בפורום לא עונה להגדרות שלהם של יהודי, למה זה כל כך כואב לך? אנשים נפגעים רק כשאכפת להם ממשהו. למה אתה נפגעת?

תחשוב שניה... דאאא.

יגאל, מצידי החרדים הם סוג של עובדי אלילים, אני מאמין בצדקת דרכי, מי הם שהם יותר טובים ממני?

אקווריום, אז למה חוזרים בתשובה יכולים להתחתן רק עם חוזרים בתשובה?

פורסם

הראשונה, להיות צדיק בסביבה בלי פיתויים (בקיצור, סביבה דתית, מאה שערים, בני ברק)

השניה, לצאת מהפיתויים לעולם מצוות (חוזר בתשובה)

השלישית, להיות צדיק בסביבה מלאת פיתויים (הדוגמה הקלאסית- אברהם אבינו)

ומה אם להפסיק להתנהג כמו פאנט ולהיות בן אדם טוב יותר? ולא בגלל שתקבל עונש ובלה בלה בלה...

אתה לא ממש מוכן לקבל הוכחה ערטילאית שאלוהים קיים לא? זה מצריך שינוי גדול מידי במנהגים ובהשקפת העולם שלך, הם אותו דבר פשוט הם נמצאים בגדה השניה של הנהר ולאף אחד מכם לא נוח לחצות אותו.

אבל הם אלה שמנהלים כת ועשים כסף...

כן, אבל נחש מי בסוף מקבל את הכסף וקובע לך מה ואיך לעשות... ולא זה לא אלוהים.

מצידי החרדים הם סוג של עובדי אלילים

כת.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9B%D7%AA

פורסם

^^

אני ממש לא מבין איך הצדיק יכול לקבוע לחסיד שלו לעשות משהו-במיוחד שהחסיד רוב הזמן נמצא רחוק מהצדיק.

ד"א לפי הקישור שאתה הבאת החסידות היא לא כת(למרות שאני חושב שהיא כן)

א. זה אקווריוס

ב. מאיפה שמעת את הבולשיט הזה?? אבא שלי חזר בתשובה והתחתן עם אימא שלי שהייתה דתייה מגיל אפס.

פורסם

בקשר לחרדים יש לי תשובה, בניגוד לרוב (או לכל) האנשים פה אני מכיר חרדים ואני לא מפחד לשאול אותם שאלות קשות. הסיבה שהם לא עומדים בצפירה היא שיש איסור לנהוג כמנהגי הגויים, ומבחינתם זה מנהג כזה. מה שהם אמרו זה שבתור יהודים הם מנציחים את זכר הנופלים לפי המסורת היהודית, תפילות יותר ארוכות לזכרם, קדיש וכו'.

זה כל הסיפור, לא להסכים איתם זה דבר אחד, עובדה, אני כן עומד בצפירה. אבל ככה להכפיש אותם? הם סך הכל עושים משהו שונה, אסור?

אל תזמבר בשכל, מי שתומך בהשמדת המדינה (ציינת את נטורי קרתא מקודם לא?) תומך גם בהשמדת יהודים לצורך העניין

בלי לערבב בעניין דברים כמו "כל המציל נפש אחת מישראל כאילו הציל עולם ומלואו", כי זה לא באמת מעניין אותם

מה שמעניין אותם זה ללכת ראש בקיר, גם אם זה יוצא בניגוד מוחלט לכל מה שהם כביכול מאמינים בו

אז תסלח לי אם אני מפקפק בכך שבבתי כנסת כאלה יגידו למשל תפילה מיוחדת לשלום חיילי צה"ל כל שבת בפתיחת ההיכל

פורסם

אני ממש לא מבין איך הצדיק יכול לקבוע לחסיד שלו לעשות משהו-במיוחד שהחסיד רוב הזמן נמצא רחוק מהצדיק.

טלפון...

ד"א לפי הקישור שאתה הבאת החסידות היא לא כת(למרות שאני חושב שהיא כן)

וזה כי...

פורסם

אורתודוכסים רפורמים קונסרבטיבים חרדים נאצים המומואים וכו'.

ענית לי? פעם הבאה תצטט את ההודעה שאתה עונה לה.

פורסם

תחשוב שניה... דאאא.

יגאל, מצידי החרדים הם סוג של עובדי אלילים, אני מאמין בצדקת דרכי, מי הם שהם יותר טובים ממני?

הם לא יותר טובים כקבוצה. בתור בודדים יש טובים יותר ממך וטובים פחות ממך, לך תדע, אולי יש גם שווים.

ובקשר למה שאתה חושב עליהם, שוב, לא אכפת להם.[br]פורסם בתאריך: 24.04.2007 בשעה 19:45:09

ומה אם להפסיק להתנהג כמו פאנט ולהיות בן אדם טוב יותר? ולא בגלל שתקבל עונש ובלה בלה בלה...

אבל הם אלה שמנהלים כת ועשים כסף...

כן, אבל נחש מי בסוף מקבל את הכסף וקובע לך מה ואיך לעשות... ולא זה לא אלוהים.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9B%D7%AA

מה אכפת לך למה? תראה את העניים שמקבצים נדבות, אכפת להם אם נתת להם 5 שקל כי ריחמת עליהם או בגלל שאתה מפחד מאלוהים?

אם אתה חושב שיש כל כך הרבה כסף בזה למה שלא תנסה לפתוח משהו משלך? דתי (אמיתי, לא סתם מישהו עם כיפה) עושה את מה שהוא עושה בגלל הדת, לא בגלל הכסף. ההוואי שלהם מלא בזה, הסיפור על רבי עקיבא לדוגמה. אתה לא מפריד בין הדת לדתיים (לכאורה לפעמים). בדת רשום "לא תגנוב", אם דתי גונב אז הדת אשמה? יכול להיות שהוא פשוט לא דתי? דתי זה מישהו שעושה את מצוות הדת, לא מישהו שמתלבש בצורה מסויימת.[br]פורסם בתאריך: 24.04.2007 בשעה 19:52:17

אל תזמבר בשכל, מי שתומך בהשמדת המדינה (ציינת את נטורי קרתא מקודם לא?) תומך גם בהשמדת יהודים לצורך העניין

בלי לערבב בעניין דברים כמו "כל המציל נפש אחת מישראל כאילו הציל עולם ומלואו", כי זה לא באמת מעניין אותם

מה שמעניין אותם זה ללכת ראש בקיר, גם אם זה יוצא בניגוד מוחלט לכל מה שהם כביכול מאמינים בו

אז תסלח לי אם אני מפקפק בכך שבבתי כנסת כאלה יגידו למשל תפילה מיוחדת לשלום חיילי צה"ל כל שבת בפתיחת ההיכל

עכשיו עצבנת אותי :angryfire: :angryfire: :angryfire: אני ממש לא סובל את נטורי כרטא וכרגע אני מרגיש שאני מגן עליהם. אז אני עושה את זה בקיצור (כמו לבלוע תרופה) הם שונאים את המדינה, הם נגד זה שיהודים ימותו. אל תשאל אותי איך זה מסתדר, לדעתי הם מפגרים וצריך לנעול אותם במוסד סגור אבל אתה ממציא דברים ומה שאמרת זו שטות.

פורסם

עכשיו עצבנת אותי :angryfire: :angryfire: :angryfire: אני ממש לא סובל את נטורי כרטא וכרגע אני מרגיש שאני מגן עליהם. אז אני עושה את זה בקיצור (כמו לבלוע תרופה) הם שונאים את המדינה, הם נגד זה שיהודים ימותו. אל תשאל אותי איך זה מסתדר, לדעתי הם מפגרים וצריך לנעול אותם במוסד סגור אבל אתה ממציא דברים ומה שאמרת זו שטות.

נו אז מה אם עיצבנתי אותך

אני צודק לחלוטין

אם הם הולכים לאיראן, נפגשים עם אחמדיניג'אד ומביעים תמיכה בכוונות שלו לייצר פצצת אטום (שלאף אחד אין ספק לאן היא מיועדת) הם תומכים בהרג ללא הבחנה של ישראלים (שמה לעשות, רוב הישראלים יהודים)

כלומר לאף אחד אין ספק לרגע שהם תומכים הלכה למעשה בהרג ללא אבחנה של יהודים

מה כאן לא נכון?

פורסם

הכל נכון

פורסם

כלומר לאף אחד אין ספק לרגע שהם תומכים הלכה למעשה בהרג ללא אבחנה של יהודים

מה כאן לא נכון?

יש ספק. הם בראשם (המעוות מאוד) עושים את ההבדלה.

הם נושאים תפילה שהמדינה תפול אבל שלא ייפגע או יינזק אפילו יהודי אחד.

אני לא מתווכח איתך בקשר לזה שהם מפגרים אבל זה עדיין לא מצדיק שתמציא דברים.

יש מספיק סיבות לשנוא אותם ואת הדרך שלהם בלי להמציא כלום, אז תעשה לי טובה ותתרכז במציאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים