עבור לתוכן

התאמת PSU למפרט HTPC (תקציב כולל 8K-9K)

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מרכיב מחשב שישמש אותי לHTPC שיריץ H264 ברוזולציה של 1080P.

הבעיה שלי היא שאני לא יודע איזה ספק לשדך לכל המערכת.

המפרט הוא:

CPU: E6700

M.B.: ASUS COMMANDO

MEMORY: 4GB TWINMOS 800MHZ

D. CARD: P.O.V. 8800GTS 320MB EXO

CASE: עדיין לא הוחלט אבל איזשהו מארז בגודל מלא לHTPC.

אחסון: 3X HITACHI 250GB SATA II שיעבדו בRAID5

DVD BURNER

למרות שאני לא גיימר, הכרטיס מסך הזה מגיע בOC ישירות מהמפעל ופה מתעורר הפחד שלי לגבי הספק, אני חשבתי על ENERMAX LIBERTY 500W. האם לדעתכם זה יספיק?

תודה,

איציק.

פורסם

ה 6700 מיותר לחלוטין.

קורסאייר 520HX. חזק ושקט מאוד.

פורסם
  • מחבר

מדוע מיותר? האמת שהתכנון המקורי היה על E6600, אבל מכיוון שמחירו של ה6700 הולך להיות זהה בקרוב אז החלטתי ללכת איתו.

אני יודע שהמחשב הוא מעט OVERKILL, אבל אי אפשר לדעת מה יוליד יום ומה יהיו דרישות ה-CODECים בעתיד הקרוב.

לגבי הספק, הצעה מעניינת, האם הוא יותר מומלץ מהאנרמקס? הוא מעט יותר יקר, דבר נוסף, לא מצאתי האם יש לו מחברי חשמל ישירות לכ. מסך?

תודה,

איציק.

פורסם

6700 יקר בכ-500 ש"ח מה-6600 - לא מצדיק את זה.

HX 520 עדיף על הליברטי 500 מכל בחינה אפשרית.

קח בחשבון שאפשר לחסוך פה מאחר וגם ליברטי 400 יחזיק ללא שום קושי את המפרט שלך.

פורסם

אם המחשב מיועד לHTPC אז למה אתה קונה את הASUS COMMANDO יש לוחות הרבה יותר טובים לשימוש הזה שלא נדבר על זולים...

פורסם
  • מחבר

OK, קיבלתי.

תודה רבה. :xyxthumbs:[br]פורסם בתאריך: 22.04.2007 בשעה 12:20:04

אם המחשב מיועד לHTPC אז למה אתה קונה את הASUS COMMANDO יש לוחות הרבה יותר טובים לשימוש הזה שלא נדבר על זולים...

טובים באיזה מובן? אף אחד מהלוחות הקיימים בעלי יציאת HDMI ON BOARD לא מסוגלים להריץ H264 בצורה חלקה, עם מעבד E6700 הם מנצלים 100% מהמעבד וכמובן שיש DROPים של פריימים.

איציק.

פורסם

OK, קיבלתי.

טובים באיזה מובן? אף אחד מהלוחות הקיימים בעלי יציאת HDMI ON BOARD לא מסוגלים להריץ H264 בצורה חלקה, עם מעבד E6700 הם מנצלים 100% מהמעבד וכמובן שיש DROPים של פריימים.

איציק.

כל לוח טוב יתאים, במידה ואתה רוצה להריץ גם משחקים אולי הGigaByte GA-965P-DS3 הוא אפשרות טובה

דא"ג זה בדוק שהלוחות עם יציאת הHDMI לא יעבדו בצורה חלקה? ההנחה שלך מבוססת על ביקורת שקראת או על ניחוש?

פורסם
  • מחבר

אני משתדל לא לנחש דברים ;)

קראתי ב-AVS, יש שם מאמר ענק שבו נוסו כל מיני שילובים של כ.מסך עם כל מיני מעבדים.

תבין שגם 8800GTS עם E6600 מנצל בערך 75% מיכולת המעבד בזמן הצגת H264 ב-1080P.

הפתרונות שאתה נותן לי הם לא בהכרח יותר טובים מה-COMMANDO, אלא פשוט יהיו טובים, יעבדו וכמובן זולים יותר, נכון?

איציק.

פורסם

OK, קיבלתי.

איציק.

איציק,

בפורום הזה לא שולחים שתי הודעות רצופות. תשתמש בפעם הבאה בכפתור עריכה. קרא את חוקי הפורום:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=51049.0

פורסם
  • מחבר

integral, מצטער, אתה צודק.

האם הספק הנ"ל הוא היחיד המומלץ בטווח ההספק הזה? אין לו מתחרים?

העניין הוא, שאת הזכרונות, כ. המסך וההרד-דיסקים כבר רכשתי והם אצלי, אני מחפש חנות אחת שבה אני אוכל לקנות את כל שאר הדברים אך לא לכל החנויות יש את כל הרכיבים מהחברות שציינתי ובחלקן לדוגמא מחיר המעבד או הלוח גבוה בעשרות אחוזים מהאחרות.

אז אשמח לחנות מומלצת שבה אוכל לרכוש את הכל, לא משנה לי היכן היא בארץ(מלבד אילת) וכמו-כן, לשמוע עוד הצעות לגביי הספק מכיוון שהספציפי הזה לא כ"כ נפוץ בחנויות, רק דבר קטן, חשוב לי שהספק יהיה בעל מחברים נתיקים בכדי שאוכל להשתמש רק במה שאני צריך.

שוב תודה,

איציק.

פורסם

אני מאמין שתמצא את כל החלקים ב-IQPC שמקבלת ביקורות טובות.

לגבי הספק,אני לא ממש רואה סיבה לקחת משהו יותר חזק מהליברטי 400 שיחזיק בקלות את כל המפרט שלך והוא מודלרי

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לקחת משהו מעל ל-400W שיספיק לי למפרט הנוכחי, בעתיד הלא רחוק אני אוסיף גם כרטיסי PVR, ויכול מאוד להיות שגם כרטיס קול של onkyo, זה בטח לא מזיק לקחת משהו עם הספק מעט יותר גבוה.

איציק.

פורסם

למחשב זה לא מזיק,אבל לכיס זה דווקא כן.

והעניין פשוט מיותר לחלוטין,זה לא שהספק הזה גבולי או משהו כזה - יש לך המון רזרבה גם עדי לבצע OC וגם כדי להוסיף כרטיס קול ו-HDים וזכרונות ומה שחשקה נפשך

פורסם
  • מחבר

OK.

פשוט הייתה לי את ההרגשה שהכרטיס מסך הזה שותה חשמל גם במצב IDLE - משהו כמו 170W, ובניצולת מלאה 250W ולהזכירך שהגרסה שלי מגיעה ב-OC מהיצרן.

איציק.

פורסם

88GTX לוקח בערך 170W במאמץ מלא והגרסא שלך לדעתי לוקחת משהו כמו 140W ולא יותר.

ולהזכירך הספק הזה נותן 360W במסילות ה-12V

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים