עבור לתוכן

בעיות עם הקצאת IP Address

Featured Replies

פורסם

אף אחד לא רוצה לקחת את הבמה מאף אחד...זה בסה"כ פידבק לאנשים בפורום. כמי שמתעסק מס' שנים בתחום התקשורת (ולא תמיכה טכנית) אני יודע היטב שקודם כל מוצאים את הבעייה ואח"כ מטפלים בה. למנהל הפורום היקר, צר לי אם חשבת שאני מעוניין לפתור כאן את כל הבעיות, כנראה שלא הבנו אחד את השני.

וד"א, למה אף אחד לא הציע לחבר את המודם ב USB ולראות אם המחשב מקבל IP? אפשר בדרך זו לשלול לפחות בעיה ברשת הכבלים ( 3 כתובות IP למודם וכו')

פורסם

יש עוד אפשרות והיא שהIP נעול לMAC של הנתב (בכבלים קבלת IP מהתשתית הוא ע"פ כתובת הMAC)

זה קורה בעיקר בחיבור ללא חייגן, אבל לא רק

קורה שהחיבור "נתקע" כתוצאה מניתוקים מהירים (למשל קפיצות חשמל)

ההמלצה - תכבה את המודם לרבע שעה או יותר ותדליק אותו כאשר הוא מחובר למחשב.

ע"פ מה שרשמו פה הייתי מצרף להמלצה לכבות גם את המחשב (הכוונה היא לנתק אותו לגמרי מהחשמל) באותה עת, ככה תפיל שתי ציפורים במכה אחת.

נ.ב.

אם יש לך קצת זמן וידע, ניסוי מעניין הוא לשנות את כתובת הMAC בכרטיס הרשת שלך לכתובת MAC של הנתב ולראות מה קורה.

זה לפני כל הכיבויים והניתוקים.

פורסם

וד"א, למה אף אחד לא הציע לחבר את המודם ב USB ולראות אם המחשב מקבל IP? אפשר בדרך זו לשלול לפחות בעיה ברשת הכבלים ( 3 כתובות IP למודם וכו')

האמת היא שחשבתי להציע כזה דבר,

ואז חשבתי לעצמי - אולי הבחור היה מחובר ל USB בעבר, ואז נשרפה לו כבר כתובת IP אחת, לכן המסקנות לא יהיו חד משמעיות

לא רציתי לסבך אותו יותר מדי, ולכן הצעתי לו ישר להתקשר לכבלים ולבקש מחיקה של הרשומות.

בקשר לחלק הראשון של דבריך, אני מצטער אם הצטיירה בדברי מידה של ציניות

פשוט שבאמת לא הבנתי איך אתה מצפה מסניפר לתת לך איזשהו מידע כאשר "כבל הרשת מנותק" לפי ה OS

ומכיוון שאני באמת לא יודע, הצעתי שאתה תנסה לעזור לו כאן, במידה והוא יבחר להביא פלט מהפאקט סניפר,

כי אני באמת לא בטוח שאני אדע להבין ולנתח מספיק טוב את הפלט הזה.

פורסם
  • מחבר

האמת, גם אני חשבתי על חיבור דרך הUSB.

למען האמת, אני חייב להיות מחובר לרשת ולכן מעדיף לעשות את כל הנסיונות האלה בעוד כמה ימים (כרגע עובד דרך הנתב).

אני מאד מעריך את העזרה שניתנה פה.

למדתי רבות.

תודה.

פורסם

לדעתי זו בעיה בMAC, תוריד את התוכנה SMAC מפה: http://www.klcconsulting.net/change_mac_w2k.htm (תוריד את גירסא 2.0)

תתקין ותלחץ על update mac ויש מצב שזה יעזור....

פורסם

לפי מה שהבנתי הוא מקבל 169.254 כך שלא יכול להיות ש"כבל הרשת מנותק". לגבי חיבור USB בעבר - כל עוד לא קיבלת מהכבלים IP קבוע, ה lease הוא ליומיים.לאחר 50% מהזמן הזה (לאחר יום) ה DHCP חייב לקבל dhcp req ,במידה והוא מזהה את אותו ה MAC הוא יתן לו את אותה הכתובת. כך שאם היה מחובר בעבר ב USB, אך עברו כבר 24 שעות ללא חיבור כזה, ה MAC כבר לא מופיע בטבלאות ה ARP בכבלים.

ל Friedman, החיבור ב USB הוא כמובן רק לצורך בדיקה. אם לא היית מקבל IP גם בתצורת החיבור הזאת, אז יכולה בכלל להיות בעייה ב OS שלך (כמו winsock). בכל מקרה, אם יש לך אפשרות להפעיל סניפר על המחשב זה יעזור מאוד.

פורסם

בקשר לכבל רשת מנותק - טעות שלי, כנראה ערבבתי מקרים או התבלבלתי... אכן, 169.254

בקשר לבעיה ב OS - הבנתי שהוא מקבל DHCP מהראוטר שלו, לכן לא נראה לי שיש לו איזושהי בעיה מהסוג הזה.

אני עדיין ממליץ בחום פשוט להתקשר להוט ולבקש מהם למחוק את הרשומות הקיימות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים