עבור לתוכן

בעיות עם הקצאת IP Address

Featured Replies

פורסם

שלום,

קצת הקדמה לבעיה, ברשותי מחשב שולחני מחובר לתשתית HOT דרך ראוטר בכבל רשת (יש לי גם נייד המחובר אלחוטי).

אתמול, נתקתי את הכבל רשת בין המודם לראוטר וחיברתי את המודם ישירות למחשב השולחני (מסיבות כאלו ואחרות רציתי לחבר ישרות ולא דרך הראוטר).

יש לציין שלא כיביתי את המחשב או את המודם לפני הפעולה.

מאותו הרגע אני לא מצליחח לקבל IP מ HOT במחשב השולחני (אני מקבל את ה IP ברירת המחדל שמערכת ההפעלה מחזירה המתחיל ב 169...)

יש לציין כי אין לי בעיה להתחבר ישירות דרך אותו הכבל ואותו המודם בנייד.

איפה הבעיה?

אני ניסיתי כל מה שאני יודע (גם הטכנאי של 012 התייאש) אך ללא הועיל, קצת מתחיל לבאס אותי כל העיניין.

מודה מראש לכל המגיבים

אייל.

פורסם

כשאתה מחזיר את הנתב, המחשב מצליח לקבל IP מהנתב שלך ?

אם כן, אז אולי שווה לשחק עם המהירות של כרטיס הרשת, כנס למנהל ההתקנים, ובמאפיינים המתקדמים של כרטיס הרשת, נסה לשנות אותו ל

10 או ל 100 במקום auto negotiation

בכל מקרה, לפני שהייתי מנסה את זה

הייתי מנסה לכבות את המחשב ולנתק אותו מהחשמל לרבע שעה

ואז להדליק, ולבדוק שוב אם יש IP.

פורסם
  • מחבר

כשאתה מחזיר את הנתב, המחשב מצליח לקבל IP מהנתב שלך ?

אם כן, אז אולי שווה לשחק עם המהירות של כרטיס הרשת, כנס למנהל ההתקנים, ובמאפיינים המתקדמים של כרטיס הרשת, נסה לשנות אותו ל

10 או ל 100 במקום auto negotiation

בכל מקרה, לפני שהייתי מנסה את זה

הייתי מנסה לכבות את המחשב ולנתק אותו מהחשמל לרבע שעה

ואז להדליק, ולבדוק שוב אם יש IP.

תודה על התגובה.

מה הקשר לכיבויי המחשב?

לא הבנתי איך ומה בדיוק אני צריך לשנות במהירות של כרטיס הרשת.

פורסם

פריקת חשמל סטטי הרבה פעמים פותרת בעיות (תעשה את אותו הדבר גם לראוטר, נתק מכל החוטים).

פורסם
  • מחבר

פריקת חשמל סטטי הרבה פעמים פותרת בעיות (תעשה את אותו הדבר גם לראוטר, נתק מכל החוטים).

לא מחובר דרך הראוטר אלא ישירות מהמודם למחשב דרך כבל רשת.

המודם כבר כובה ולא עזר.

האם יש מצב שבעקבות שפשוט נדפק לי הכרטיס רשת בצרוף מקרים מטורף.

דרך אגב, גם פרמוט המחשב לא עזר (נצלתי את ההזדמנות לפרמט את המחשב כי ההתקנה קצת לא הייתה נקיה).

פורסם

עד עכשיו מכל התגובות שלך לא הבנתי :

האם כיבית את המחשב וניתקת אותו מהחשמל ל -15 דקות כמו שהצעתי, כן או לא ? אם לא אז תנסה את זה, זה לא עצה שנותנים סתם

זה מן הסתם משהו שידוע שעוזר בחלק מהמקרים הללו.

ועוד משהו ששאלתי ולא טרחת לענות לגביו :

האם עכשיו, אחרי כל הבאלאגן, כשאתה מחבר את הראוטר, המחשב מקבל IP תקין מהראוטר ?

ודבר אחרון : תפסיק בבקשה עם ההרגל הזה, לצטט תגובות של אנשים ששהגיבו בדיוק הודעה מעליך

זה לא נהוג כאן, ואפילו מוזכר בחוקי הפורום לא לעשות את זה, אף פעם לא הבנתי אנשים שעושים את זה.

מילא לצטט כמה פוסטים מעליך, שידעו למי אתה מדבר ובהקשר למה, זה אפילו רצוי במקרים מסויימים.

אבל לא לצטט הודעה שנמצאת בדיוק מעליך כשאתה מתייחס אליה בבקשה.

פורסם
  • מחבר

עד עכשיו מכל התגובות שלך לא הבנתי :

האם כיבית את המחשב וניתקת אותו מהחשמל ל -15 דקות כמו שהצעתי, כן או לא ? אם לא אז תנסה את זה, זה לא עצה שנותנים סתם

זה מן הסתם משהו שידוע שעוזר בחלק מהמקרים הללו.

ועוד משהו ששאלתי ולא טרחת לענות לגביו :

האם עכשיו, אחרי כל הבאלאגן, כשאתה מחבר את הראוטר, המחשב מקבל IP תקין מהראוטר ?

O.K

כנראה שלא הייתי ברור, לא ניסיתי לחבר חזרה לראוטר (כי אני לא בבית עכשיו אך אני אנסה את זה).

כיביתי את המחשב אבל לא לרבע שעה, מה שכן, כבר הספקתי לפרמט אותו והבעיה עדין נותרה כמות שהיא (רק כדי להסיר ספק, בשום שלב המחשב לא היה כבוי ליותר מכמה שניות).

לאחר הפרמוט התקנתי את הדרייבר של כרטיס הרשת ושוב בדקתי את ה IP שלי ואכזבה...

איך שהוא ה DHCP לא מצליח להחזיר תשובה :kopfpatsch:

משווע לפתרון...

פורסם

אז אני מציע :

1. שתעשה את הדברים שאמרנו שעדיין לא עשית / בדקת, ורק אז תחזור לכאן עם תשובות

2. שתקרא את הסעיף האחרון שהוספתי בעריכה, לפוסט הקודם שלי, ולא יצא לך לשים לב אליו קודם

פורסם
  • מחבר

לא מבין מה הבעיה עם הציטוט, לי זה נראה יותר נח וברור אבל אם אלו הם החוקים וזה מפריע אז אני אפסיק.

מעריך מאד את העזרה וההענות של חברי הפורום הנהדר הזה אבל אין צורך להתרגז.

פורסם

אף אחד לא התעצבן :) פשוט ציינתי את זה

לצטט מישהו שהגיב בהודעה מעליך, זה מיותר מכיוון שהטקסט שלו כבר כתוב בהודעה מעליך

למה לכתוב אותו שוב ואז לענות ?

זה יוצר מצב (לא יודע אם אתה מכיר, אבל למשל בפורומים של גיימר זה ככה) שאתה בתוך ציטוט של ציטוט של ציטוט

זה משדר ילדותיות וחוסר מקצועיות, זה נראה מכוער, וזה בהחלט מקשה על הקריאה הרציפה של מהלך הת'רד , לכל בן אדם נורמלי.

אתה תמצא שזה לא נהוג (ודי שנוא) בכל פורום מקצועי שהוא, וזה קיים רק בפורומים של ילדים קטנים.. (משום מה)

בכל מקרה, תבדוק את מה שאמרנו, ותחזור עם תוצאות, בתקווה שנוכל לעזור לפתור את הבעיה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אריק,

דעתי שונה משלך בקשר לצטוט, אני עוסק בצלום וחבר פעיל מאד במספר פורומים מאד מכובדים בתחום (בטח לא ילדים).

בהחלט מסכים שמעל 2 ציטוטים זה רק מפריע ולא מועיל.

בכל מקרה מכבד את בקשתך ;)

בקשר לבעיה המטרידה שלי (עם ה IP) אני מבטיח לנסות את כל מה שהוצע פה ולעדכן.

תודה

אייל.[br]פורסם בתאריך: 22.04.2007 בשעה 17:34:45

טוב,

חברתי דרך הנתב והכל עובד תקין.

מה זה אומר? מה אני צריך לעשות כדי לעבוד ישירות דרך המודם?

תודה

פורסם

מוזר, העובדה שעובד לך החיבור דרך הנתב (יש אינטרנט, נכון ?) אומרת שמבחינת יציאות הכל תקין

במודם - אחרת לא היה לך אינטרנט, גם דרך הנתב

במחשב - אחרת לא היית מקבל IP מהנתב ומצליח לגלוש..

זה אומר אולי שיש בעיה בזיהוי מהירות בינהם

כמו שאמרתי, חבר בחזרה ישירות למודם

אם זה עדיין מושך IP לא תקין, נסה להכנס למנהל ההתקנים, ובפנים למאפיינים של כרטיס הרשת שלך

שם בלשונית מתקדם, יש כל מיני אפשרויות, שאחת מהם היא המהירות של כרטיס הרשת

בד"כ זה נמצא על auto negotiation , נסה לשנות את זה ל 10 full duplex, לתת אישור , ולראות אם יש הבדל.

עריכה : אפשרות שניה (נדיר , אבל בהחלט קורה ואני אישית נתקלתי בכמה וכמה מקרים כאלה)

יכול להיות המודם שלך הקצה יותר מדי כתובות IP ואין לו יותר מה להקצות,

צור קשר עם חברת הכבלים ותבקש למחוק את כל הרשומות מהמודם שלך, ואז נסה לחבר אותו למחשב ולראות אם הוא נותן למשוך IP

(בתקווה שתיפול על נציג שיבין מה אתה רוצה ממנו :) רובם המוחלט חדשים שם עכשיו בזמן האחרון,

והרוב המוחלט שם באו מעולם שלא קשור לתקשורת ומחשבים, אז הם די עובדים כמו תוכי בלי להבין יותר מדי מה הם עושים)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

אני אנסה את הפתרונות המוצעים.

פורסם

יש לי הצעה יותר טובה לכולכם:

במקום לנחש ולומר "אולי תעשה ככה ואולי תעשה אחרת", הייתי ממליץ להפעיל סניפר כמו ethereal על המחשב ולהעלות לכאן את הפלט. בפעולה זו ניתן לראות את הבעייה בתוך מס' שניות

פורסם

אוקיי, הבמה כולה שלך, אתה מוזמן להנחות את פותח הת'רד ולפתור לו את כל הבעיות במחי יד

אני אעקוב אחרי הנושא הזה , זה יהיה מעניין, ואני בטוח שזה ילמד אותי דברים חדשים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים