עבור לתוכן

2 מחשבים, ראוטר אדימקס, וכאב ראש גדול עם משחק און ליין ב TIBERUM WARS... עזרה!

Featured Replies

פורסם

ואם אני רוצה להריץ את המשחק למשל בין 2 מחשבים ברשת שהותקן מעותק 1. ברשת LAN לא באינטרנט (לא אונליין) - זה אפשרי?

כפי שהבנתי הבעיה היא לשחק באינטרנט בו זמנית דרך 2 משתמשים (און ליין).

פורסם
  • מחבר

אל תסיט אותם מהנושא, לי יש 2 עותקים חוקיים ואני מצליח לשחק ב LAN אבל און ליין 2 מחשבים עם רישיון לא מצליח. עזרה

פורסם

נסה לשאול בפורומים של המשחק באתר של EA. ומה זה לא מצליח ? אתה לא מצליח לעשות בכלל LOGIN או מה...

פורסם
  • מחבר

מצליח לעשות לוג אין... ולראות את הרשימת שחקנים ואפילו להיכנס למשחק מסוים, אבל לא לשחק בו ולא להגיע למצב שהוא טוען עם כל השחקנים את המשחק. אנשים כותבים לי שהם לא יכולים להתחבר אליי ואז עושים לי KICK מהחדר של המשחק

פורסם

אני אישית לא רואה כאן איזשהו פתרון בהוצאה כספית אפסית, חוץ מלעבור לכבלים בחיבור ללא חייגן , ולא להשתמש בנתב כנתב (אלא כסוויץ)

הסבר : מה שקורה הוא , שהמחשבים שלך אמורים לקבל תקשורת מבחוץ,

אבל יש לך רק כתובת IP אחת, ועליה יושב הראוטר

כשמתקבלת תקשורת מבחוץ, שלא אתה יזמת את הבקשה אליה,

בפורט מסויים, הוא צריך לדעת לאן היא אמורה להגיע, למחשב א' או למחשב ב' (או למחשבים אחרים ברשת, במידה ויש)

אז הראוטר בעקרון לא יודע לאן להפנות אותה אלא אם כן תגיד לו - פורט X למחשב א, פורט Y למחשב ב'.

מהסיבה הזו אי אפשר להפנות את אותם פורטים ליותר ממחשב אחד, הנתב צריך להחליט לאיזה מחשב בסופו של דבר התקשורת מיועדת

אין בעיה במקרים של גלישה, כי הנתב שומר את הבקשה היוצאת ממחשב א' לאינטרנט ל IP מסויים לתוכן HTML

וכשהמידע חוזר מה- IP הזה, הנתב יודע לנתב את המידע הזה למחשב שביקש אותו לפי הרשומה.

אבל אם מגיעה תקשורת שלא אתה ביקשת (למשל כמו במשחקי רשת, או בתוכנות P2P) אז הנתב לא יודע לאן היא מיועדת.

אפשר לפתור הרבה פעמים דברים כאלה ע"י שינוי בתוכנה עצמה - שינוי הפורט שעליו היא מאזינה

למשל אימיול במחשב א יאזין על פורט 45000 ובמחשב ב יאזין על פורט 50000 ואז הנתב יידע לחלק את זה

אבל הבעיה במשחק כמו C&C שאין לך אפשרות כ"כ לשנות את הפורט שעליו המשחק מאזין

וגם אם הייתה, המחשבים המרוחקים (שחקנים אחרים ברשת) לא ידעו שששינת אותו, ולא יידעו לכוון את המידע לפורט הנכון אצלך.

אני יודע ש EA מבקשים לפתוח טווח גדול של פורטים

אני באמת לא יודע אם זה איזשהו נסיון מצידם לפתור את זה

אתה יכול לנסות, ולדעתי יש סיכוי קלוש שזה יעבוד - אני לא יודע איזה פורטים הם רוצים, אבל אם זה נניח 1000-2000

אז אתה יכול לפתוח 1000-1500 למחשב א' ואת 1500-2000 למחשב ב'

ואז המשחק אולי יתמודד עם זה, בהתאם למה שהוא רואה שפתוח למחשב שעליו הוא יושב

לדעתי זה לא יעבוד, אבל לא יזיק לנסות

אז זה לא יעבוד, אז ב ADSL אין עוד הרבה מה לנסות, אלא אם כן יש למישהו רעיון אחר, לי אישית אין.

אני, כדי לפתור את הבעיה במצב כזה, הייתי עובר להיות מחובר בכבלים.

בכבלים בחיבור ללא חייגן (או בחיבור עם חייגן בספקית שלא מגבילה ל-1 את מס' הלוגינים ליוזר בשרתים שלה),

מה שייקרה, אם תחבר את המחשבים למודם (הראוטר יוכל לשמש אותך כסוויצ' במצב כזה)

כל אחד מהם יקבל IP ציבורי, ויוכל לשחק בלי שום בעיה במשחק.

החסרון של חיבור בצורה כזו, הוא שלא תוכל לשתף קבצים ומדפסות בין המחשבים (רשת ביתית)

זה יהיה כאילו שניהם מחוברים לאינטרנט, אבל אין שיתוף ביניהם ברשת LAN מהירה

(למען האמת, אפשר להגדיר את זה, אבל זה ממש ממש לא מאובטח ! ולא מומלץ אפילו לנסות)

פורסם

השאלה למה המחשבים שלו אמורים לקבל תקשורת מבחוץ, אם הם לא אלו שיוזמים את המשחק...

פורסם

מה זה משנה, הוא נכנס למצב אונליין במשחק ? אז עצם הכניסה לאונליין מכניסה אותו לצ'אט

שבו הוא מקבל מידע בין אם הוא מבקש אותו או לא, הוא רואה את הצ'אט, ויכול ליזום משחקים או להתחבר למשחקים קיימים

הראוטר שלו עדיין לא יידע לאיזה מחשב לשייך את התקשורת הזו, אם לא תהיה הפניה מסודרת

לדעתי הוא יכול לנסות את מה שאמרתי, לפתוח חצי חצי , בתקווה שזו הייתה הכוונה של EA מלכתחילה, וזו הסיבה שהם נתנו טווח כ"כ גדול של פורטים.

לדעתי הסיכוי קלוש, שוב, אבל יש מצב שזה יעבוד.

פורסם

מה הקשר? בכל משחק רשת נורמלי (CSS, WC3 וכו') כל עוד אתה לא השרת של המשחק ניתן מרשת פנימית להיכנס ע"י כמה מחשבים שאתה רוצה.

כשהוא נכנס אונליין, הוא פותח את החיבור ולכן ה NAT יודע בדיוק לאיפה למפות את המידע איפלו אם זה אותו פורט על שני כתובות פנימיות. הסיבה היחידה לפתיחת פורטים במשחקים לרוב היא רק אם אתה השרת (אלא אם המשחק עובד באופן מבוזר).

פורסם

האמת הייתי בטוח ש C&C עובד מבוזר (מהרגע שסיימת לאסוף שחקנים בצ'אט ונכנסת למשחק)

אולי אני טועה...

בכל מקרה, מבחן המציאות אומר שהוא צריך לפתוח פורטים כדי שזה יעבוד לו.

פורסם

פותח המשחק, יש לך את הגרסא האחרונה של המשחק ? כי רשום בוודאות שבפאצים השונים תיקנו בעיות שקשורות להתחברות מכמה מחשבים מאחורי אותו נתב.

פורסם
  • מחבר

כן הורדתי את הגירסא האחרונה 1.04

פורסם

וכאשר אתה מריץ את המשחק רק על אחד מהמחשבים, אין בעיה לשחק באינטרנט ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים