עבור לתוכן

לא ממש בטוח איך לחבר הארד דיסק חדש... מבקש עזרה.

Featured Replies

פורסם

למי שזוכר את הת'רד הקודם שלי, קצת רקע על עניין: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=251615.msg2219768#msg2219768

בכל מקרה, קניתי הארד דיסק בנפח 250GB של WD. אני קצת לא בטוח איך אני צריך לחבר אותו ללוחם אם. כרגע יש ארבעה מכשירים שמחוברים ללוחם אם עם כבל IDE: הארד דיסק, כונן פלופי, צורב CD וצורב DVD. הפלופי מחובר עם כבל שבו חיבור אחד, הצורב DVD וההארד דיסק מחוברים עם כבל אחד שלו שני חיבורים, והצורב CD מחובר עם כבל שלו שני חיבורים, משמע עם חיבור אחד פנוי. אני רוצה להפטר מהצורב CD (הוא כבר לא מתפקד כמו שצריך) ולחבר את ההארד דיסק החדש במקום. האם אני צריך לג'מפר אותו כמאסטר, בגלל שהוא יהיה היחיד על הכבל, או לג'מפר אותו כסלייב כי הוא לא הכונן הראשי שעליו מותקנת מערכת ההפעלה? בכל מקרה, אחרי שאני מחבר את ההארד דיסק, יש משהו מיוחד שאני צריך לעשות, או שאני יכול לפרמט אותו ל-NTFS דרך מערכת ההפעלה ולהתחיל להשתמש בו? עוד דבר, המחשב יקצה להארד דיסק אות (אמור להיות E במקום הצורב CD) באופן אוטומטי?

פורסם

אם הוא יהיה כונן יחיד על הכבל IDE פשוט לא צריך בכלל ג'מפר/ים

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה. מה בקשר לשאר השאלות? האם כל העסק הוא ברמת העקרון plug & play?

פורסם

בגדול כן

אל תשכח חיבור חשמל

ואם תהיה בעיה תגיב פה ואני יעזור לך

פורסם
  • מחבר

אוקיי, יש בעיה. התקנתי את ההארד דיסק כמו שצריך. אין ג'אמפר (רשום על ההארד דיסק שזה המצב המתאים ל- Slave/Single), חיברתי את הכבל IDE ואת הכבל כוח. הווינדווז עלה קצת לאט מהרגיל. אני לא רואה את ההארד דיסק ב"מחשב שלי", אבל המחשב כן מזהה אותו והוא רשום ב-Device Manager תחת Disk Drives בשם WDC WD2500JB-00REA0. מה לעזאזל הבעיה?

פורסם

קליק ימני על המחשב שלי

ואז ניהול

ותחפש שם ניהול דיסקים או משהו כזה ותפרמט ת'כונן החדש

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה, אבל מצאתי את התשובה באתר של החברה. רק הייתי צריך לחפור קצת במאגר המידע באתר כדי למצוא את מה שרציתי.

פורסם

למה אתה מתכוון?

פורסם
  • מחבר

מצאתי את התשובה שנתת, אבל בפירוט רב יותר על תהליך הטיפול בבעיה.

פורסם

אחלה,

העיקר שהסתדרת :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים