עבור לתוכן

צוואר בקבוק ל8800GTS

Featured Replies

פורסם

אולי תקרא את השאלה במקום לקרוא את הכותרת:

האם E6300 עושה צוואר בקבוק ל8800GTS 320mb/640mb?

בפורום גרפיקה לא קיבלתי תשובה ברורה, ופה אני מאמין שאנשים יותר מבינים בנושא הזה.

• תגובות 53
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בכל משחק רציני תמיד יהיה צוואר בקבוק שיכול לנבוע ממעבד, זיכרון, כרטיס מסך.

כיום, אם יש לך 2 גיגה אפשר להוריד את נושא הזיכרון ואם יש לך 8800 ברזולוציה סבירה אתה יכול למתוח קו על כרטיס המסך.

אצלי למשל המעבד הוא צוואר הבקבוק.

פורסם

אולי תקרא את השאלה במקום לקרוא את הכותרת:

השאלה אומרת בדיוק את מה שהכותרת אומרת.

מעבד שיעשה "צוואר בקבוק" ל-8800GTS יעשה גם "צוואר בקבוק" ל-7100GS. מעבד שיריץ דברים חלק עם 7100GS יריץ אותם חלק גם עם 8800GTX.

העניין הוא שהמעבד מגביל את ה-FPS וכרטיס המסך מגביל את הרזולוציה (והפילטרים וכו'), ואין בין המגבלות האלה כל קשר.

פורסם

בנאדם, אתה צריך לחזור על החומר :lol:

לא מעוניין לרדת עליך אבל אתה ממש לא בכיוון :nono:

פורסם

אם אין לך מה להגיד, אל תזבל את הת'רד.

פורסם

תכלס הצוואר בקבוק הזה הוא רק על הנייר.

קח מחשב עם E6300, ומחשב עם E6600, עם כרטיס מסך למשל 8800GTS, עם 2 ג'יגה זיכרון וכל החרא הזה...

עכשיו, גם על ה E6600 וגם על ה E6300 המשחק ירוץ חלק.

אז ב E6600 תקבל 120 FPS וב E6300 תקבל רק 110, אבל זה לא משנה.

מעבדים חלשים בוא נגיד יתנו 60FPS, לעומת ה E6600 שיתן 120. על הנייר זה נראה כמו צוואר בקבוק משמעותי.

אבל בתכלס אין הבדל. 60FPS או 120FPS... מה זה משנה? המשחק רץ חלק.

רק מעבדים ממש חלשים יגבילו את הכרטיס לאיזור ה 20-30FPS, ואז כבר אפשר להגיד שזה מגביל את הכרטיס, כי המשחק לא רץ כל כך חלק.

מקווה שהבנתם אותי.

פורסם

מה ש McFly אומר זה שכל עוד המעבד מריץ חלק את המשחק לא משנה איזה כרטיס תיקח המשחק ירוץ חלק רק מה כאן נכנסת לשיקול איכות הצפייה במשחק...

לדוגמה אם ניקח את אותו מעבד ושני כרטיסים בסגנון 8800GTS ו 8800GTX כמו שציינו כאן לא נראה הבדל ב FPS ברזולוציות גבוהות כי המעבד בעצם לא מסוגל להריץ את המשחק מהר יותר ואז ככל שהמעבד יהיה חזק יותר ה FPS ירוץ מהר יותר עד למקסימום יכולת הכרטיס ואז נוכל לצפות בהבדלים שיש בין שני הכרטיסים...

ולכן אין כאן עניין שנקרא צוואר בקבוק יש כאן עניין של חווית צפייה... כי את המעבד לא מעניין איזה פילטרים הפעלתם ואיזה רזולוציה אתם מריצים מה שמעניין אותו זה רק חישובי הפיזיקה וכו' ואותם הוא מבצע ללא שום קשר לחווית הצפייה שלכם אם הוא מסוגל לבצע אותם מספיק מהר ה FPS יהיה גבוה עד שהכרטיס יגביל את המעבד בהתאם להגדרות המשחק שלכם... אם הוא לא מסוגל להריץ את החישובים מהר מספיק כאן יתקע המשחק מבחינת ה FPS אך לא מבחינת חווית הצפייה...

כלומר לא משנה איזה מעבד יש לכם אם הוא מסוגל להריץ את המשחק חלק המשחק ירוץ חלק בכל כרטיס אך זה כמובן תלוי ביכולת הכרטיס לעבוד עם הגדרות המשחק שקבעתם...

פורסם

מה שאתה מסביר כאן זה בדיוק צוואר בקבוק במעבד

הוא החוליה החלשה ולכן המהירות המקסימלית נקבעת לפי היכולת שלו ולא לפי הרכיבים האחרים

פורסם

שוב פעם - רק ה-FPS נקבע ע"י המעבד. הרזולוציה והאפקטים הגרפיים נקבעים ע"י כרטיס המסך בלי קשר. זה לא משנה איזה כרטיס מסך יש לך - או שהמעבד סוחב, או שלא.

פורסם

לא נכון

כרטיסי מסך חזקים באים לידי ביטוי יחד עם מעבדים חזקים

פורסם

זו הטעות הגדולה שלך.

אתה לא תמצא מבחן ביצועים אחד ברשת שיראה את זה.

פורסם
  • מחבר

זה לא צוואר בקבוק כי זה לא תלוי בכרטיס המסך. המעבד איטי ולכן המשחק מקרטע, וזה לא קשור לכרטיס המסך.

למה אתה חושב שזה לא קשור לכרטיס המסך?

הGTX מסוגל להפגין ביצועים הרבה יותר גבוהים (סתם דוגמה-בשילוב עם E6700), אבל מעבדי ה-AMD החלשים מגבילים אותו לביצועים של GTS.

לזה אני קורא צוואר בקבוק- כשרכיב כלשהו לא מסוגל להגיע למלוא הכוח שלו משום שרכיב אחר מגביל אותו.

ו-Yarin, אולי כיום זה לא משנה מפני שה-GTS מסוגל להריץ כל משחק ברזולוציה ממוצעת על FPS גבוה, אבל בעתיד זה ממש לא יהיה ככה, כשייצאו משחקים יותר כבדים לשוק. אם מעבד כלשהו יעשה לו צוואר בקבוק ל40 fps במשחק כלשהו למשל, לעומת 60 fps עם מעבד אחר, אני מבטיח לך שישימו לב לזה.

פורסם

זו הטעות הגדולה שלך.

אתה לא תמצא מבחן ביצועים אחד ברשת שיראה את זה.

3DMARK06

פורסם

ב-3DMark06 נכנסת גם תוצאת המעבד... אני לא מבין מה בדיוק הוכחת בזה. (מה גם שזה מבחן סינטטי לגמרי)

למה אתה חושב שזה לא קשור לכרטיס המסך?

הGTX מסוגל להפגין ביצועים הרבה יותר גבוהים (סתם דוגמה-בשילוב עם E6700), אבל מעבדי ה-AMD החלשים מגבילים אותו לביצועים של GTS.

לזה אני קורא צוואר בקבוק- כשרכיב כלשהו לא מסוגל להגיע למלוא הכוח שלו משום שרכיב אחר מגביל אותו.

המעבדים של AMD לא מגבילים שום כרטיס מסך. המעבדים של AMD אולי איטיים מדי בשביל משחקים מסויימים, אבל זה לא קשור לכרטיס המסך. אם המעבד איטי מדי בשביל המשחק, הוא גם איטי מדי אם תצמיד לו 7100GS.

פורסם
  • מחבר

בוא אני אתן לך דוגמה- נגיד שבסטאלקר ברזולוצייה 1024*1280 המעבד athlon 64 X2 3800+ מסוגל להגיע ל40 fps מקסימום.

אני בודק 8800GTX עם E6600 באותן הגדרות ומגלה שהמשחק עובד ב80 fps.

אח"כ אני מעביר את ה8800GTX למערכת עם ה-3800+ ורואה שהמשחק עובד ב40 fps.

זה אומר שהגעתי למגבלה של המעבד באותה רזולוציה, למרות שכרטיס המסך מסוגל להריץ אותו ב-fps יותר גבוה עם מעבד חזק יותר, כלומר- המעבד מגביל את הכרטיס ל40fps (שזה נקרא צוואר בקבוק).

עם 7100gs סביר להניח שאני כלל לא אגיע לגבול ה-40 fps, ולכן אפשר להגיד שה-3800+ לא עושה לו צוואר בקבוק, כי הוא לא מגביל אותו בשום צורה שהיא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים