עבור לתוכן

מחשב לינוקס/חלונות + משחקים קלים ב-3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני משתמש כיום בפנטיום 3 שעובד מצויין, אבל לאחרונה התחלתי להתעניין בכמה משחקים (לא מאוד חדשים, בני שנה-שנתיים) שפשוט לא עובדים על המחשב שלי, אז הגיע הזמן להחליף. אני מתכוון להישאר עם המסך שלי ושאר הציוד ההיקפי. אני משתמש בלינוקס רוב הזמן ובחלונות כשאני רוצה לשחק.

אני יודע שהתקציב שלי די נמוך ולכן נראה לי שבשלב הזה אני אקנה כרטיס מסך די זול ויום אחד אשדרג את המסך ואת כרטיס המסך ביחד (אין טעם להשקיע בכרטיס מסך מעולה כשהמסך הוא 17 אינץ' CRT...). הדרייברים בלינוקס לכרטיסי ATI די בעייתיים ולכן אני מתכוון לקנות כרטיס nVidia 7300.

קראתי בפורום אחר שלוחות אם עם JMicron עושים די הרבה בעיות עם הפצת הלינוקס שאני משתמש בה (אובונטו) ואני מעוניין בלוח אם שלא מצוייד בבקר כזה.

מעבר לכך אין לי הרבה דרישות: מעבד ליבה כפולה, גיגהבייט של זיכרון, דיסק של 160 גיגהבייט לפחות, כרטיס קול בסיסי (מבחינתי גם על לוח האם זה מצויין), צורב DVD ומארז עם ספק כוח שיוכל לסחוב גם את כרטיס המסך הבא שלי. די סטנדרטי, למיטב ידיעתי.

אשמח לקבל מפרטים מומלצים, ואם למישהו יש רעיונות אחרים לגבי הדבר הנכון לעשות עם התקציב והצרכים שלי, אשמח לשמוע.

תודה!

פורסם

מעבד:

AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CUBOX - BOX

מחיר: ¤469

לוח אם:

ASUS M2A-VM

מחיר: ¤493

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX GeForce 7300GT SONIC 256MB DDR3 128 BIT TV/O DVI - RETAIL

מחיר: ¤456

דיסק קשיח:

SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - HD160JJ

מחיר: ¤314

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA

מחיר: ¤217

זיכרון:

G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT

מחיר: ¤709

מארז:

COMPUCASE CI-6K31 MINI CASE + HEC 300AR-TF

מחיר: ¤267

מחיר סופי: ¤2991

1. מעבד כפול ליבה משתלם מאוד, חסכוני וקריר.

2. לוח אם מעולה המבוסס על הליבה הגרפית החדשה של ATI - 690G. אמנם אתה לא זקוק לכרטיס מסך מובנה

אבל הוא זול וכבונוס אתה מקבל שלל יציאות וידאו + DVI.

3. נכון להיום 2GB של זיכרון מאוד מומלצים ומחירם בהחלט משתלם.

4. כרטיס מסך בסיסי אבל בגרסת SONIC ו-DDR3. רק שנה אחריות אמנם אבל הכי חזק במחיר הזה.

7300GS כבר לא ממש מריץ משחקים בני שנה. ראה כאן : http://www.behardware.com/articles/653-11/entry-level-graphic-cards-and-integrated-chipsets.html

5. צורב מצויין ושקט בממשק SATA.

6. מארז/ספק מצויינים בטווח המחירים הזה. לא שקטים במיוחד... אבל בתקציב הזה הם בחירה מצויינת.

בתוספת של 250~ ש"ח בערך יש חלופות בהחלט עדיפות.

פורסם

^^^

קודם כל מפרט סבבה לתקציב :xyxthumbs:

אבל luffield רק שתדע שהספק לא יחזיק לך את הכרטיס מסך החדש שתקנה ברבות הימים (פשוט ציינת שאתה רוצה את זה).

לא שזה קריטי כל כך, פשוט תקנה ספק נורמאלי ב-400 ש"ח כשתקנה את הכרטיס או שתוסיף עכשיו (כמו ש-tmpusr אמר).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה tmpusr, המפרט אכן נראה טוב מאוד.

קצת הפתעת אותי עם הזיכרון. ההבדל בין גיגה אחד לשניים יהיה כזה משמעותי? אני לא מתכוון להתקין ויסטה על המחשב הזה אלא XP. אולי עדיף לי לבחור בגיגה אחד ולהשקיע את הפרש המחיר בכרטיס מסך חזק יותר?

מצד שני, אלה דרישות המערכת של המשחקים שאני מתעניין בהם, ונראה לי שהכרטיס שהצעת לי יתמודד איתם יפה, לא?

System Requirements

# 1.4 GHz processor
# Windows 98 SE, ME, 2000, XP, XP 64-bit (will NOT run in Windows 95 or Windows 98 first edition)
# 512 MB RAM
# Geforce4 4200 or Radeon 9200
# 128 MB video RAM
# DirectX 9.0c
# 2.0 GB of hard drive space for installation
# Internet connection required for one-time activation

Runs Best With

# Intel Core 2 Duo E6600 processor
# Windows XP
# 2048 MB RAM
# Geforce 7900 GT or Radeon X1900 GT
# 256 MB video RAM
# DirectX 9.0c
# 2.0 GB of hard drive space for installation
# Internet connection required for one-time activation

----------------------------------------
Minimum System requirements

1,7 Ghz Processor or higer
512 MB RAM
64 MB Graphics card with Directx 8.0 support (ATI 9600 PRO / Nvidia 5900 or higher)
Built-in sound card
1 GB hard disk free space
a 100% Windows 2000/XP compatible computer system

-----------------------------------------

MINIMUM REQUIRED SPECIFICATION:

1.6GHZ Processor
256MB System Ram
64MB Video Card (Card must support Pixel Shading)
At least 3.10GB HD space
DirectX compatible soundcard

RECOMMENDED SPECIFICATION:

2.6GHZ Processor
512MB System Ram
128MB Video Card (Card must support Pixel Shading)
At least 3.10GB HD space
Sound Blaster© Audigy 2 ZS
Logitech© Momo© Steering Wheel

3p, תודה גם לך, ונראה לי שבאמת אבחר בספק כוח חזק יותר ואני מוכן להתגמש במחיר בשביל זה. על מה אתה ממליץ? 400W יספיקו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים