עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

דיסק קשיח "חיצוני"

Featured Replies

פורסם

אהלן.

יש לי לפטופ ורציתי לקנות דיסק קשיח חיצוני, משהו שאני אוכל להשתמש בו מעבר למחשב שלי.

ראיתי שמוכרים דיסק קשיח רגיל ושמים אותו בתוך מגירה שנראת לא רע בכלל וזה הופך להיות דיסק קשיח חיצוני לכל דבר.

הרבה זמן לא הייתי בתחביב הזה אבל שכן התעסקי (כמה שנים אחורה) דיסק קשיח היה יחסית בעייתי.

אפשר המלצות או חוות דעת על המוצרים האלה ?

הדיסק קשיח לא נהרס מהר ?

בזמן שהוא עובד הוא חייב להיות על מתקן ישר ?

לוקח לו זמן לעלות או שזה כמו דיסק און קי ?

מצטער על כל השאלות, אבל לפני שאני שם 500 שקל (250 גיגה) אני רוצה להיות סגור על עצמי.

תודה רבה !

פורסם

1. אין הרבה הבדל בין המוצרים ... ארד-דיסק יש לך את של WD SATA2 שנמכר מאוד בזול יחסית כ 340 שקל וקופסא כזאת כמאה שקל ומעלה

2. דיסק קשיח הוא אחד הדברים הכי עדינים במחשב כך שכדאי לנייד אותו בצורה עדינה ולמנוע טילטולים . אם בכל אופי העובדה שאתה צופה לו תהיה כרוכה בהרבה טלטלות אז עדיף ללכת על כונן FLASH שיהיה אומנם יקר יותר ובעל נפח נמוך יותר אל הרבה יותר עמיד

3. עדיף שהוא יהיה ישר כלומר ישכב היות ומדובר על חלקים עדינים ומכנים בשילוב עם מגנוטים אך ניתן והיו כבר מקרים רבים שהארד-דיסק היה מותקן בצורות אחרות

4. כמו דיסק או קי פחות או יותר

פורסם

יש לי שני דיסקים קשיחים חיצוניים - אחד של MAXTOR ואחד של WD אז אולי אוכל לעזור לך.

יש לי לפטופ ורציתי לקנות דיסק קשיח חיצוני

קיימים שני סוגים עיקריים של HD חיצוניים - 3.5 אינצ' ו-2.5 אינצ'. 3.5 זה רגיל שדורש חיבור למחשב וחיבור נפרד לרשת החשמל. 2.5 זה אחד שיותר מתאים לניידים כי הוא בדרך כלל מקבל את החשמל דרך USB, זאת אומרת אין חיבור נפרד לחשמל והוא גם קטן יותר וסביר להניח שגם יקר יותר.

ראיתי שמוכרים דיסק קשיח רגיל ושמים אותו בתוך מגירה שנראת לא רע בכלל וזה הופך להיות דיסק קשיח חיצוני לכל דבר.

זה נכו, אפשר גם ככה. זה גם יעלה קצת פחות מלקנות דיסק קשיח חיצוני יעודי אבל רק קצת פחות. אני בסוף קניתי HD חיצוניים יעודים כי הם עולים רק קצת יותר ונראים, לדעתי, יותר טוב.

הדיסק קשיח לא נהרס מהר ?

כמו כל דבר שיש בו חלקים שזזים במהירות גבוהה דיסק קשיח קצת בעייתי מבחינת אורך החיים. אבל הוא לא אמור לההרס מהר ובכלל יש לך אחריות לשנתים או ל3 שנים וסביר להניח שגם אחרי זה דיסק קשיח ישרוד עוד כמה שנים. כנראה יהיו בעתיד דיסקים קשיחים ללא חלקים נאים. האמת שכבר יש - Solid state drive - אבל הם יקרים מאוד וגם להם יש הרבה בעיות. בינתיים תקופת החיים ששלהם אפילו קצרה יותר בהשוואה לHD רגילים.

בזמן שהוא עובד הוא חייב להיות על מתקן ישר ?

חייב זו מילה חזקה מדי אבל כן, רצוי מאוד.

לוקח לו זמן לעלות או שזה כמו דיסק און קי

זה עולה תוך שניה אחרי שתחבר לUSB.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות, כבר עזרתם לי הרבה.

דבר אחד שמאוד מטריד אותי, ה3.5 אינטש צריך חשמל חיצוני ?!

בשום מקום זה לא היה מוזכר, אם כן זה מאוד חסרוני מבחינתי. (מחשב נייד)

מה מהירות העברת הנתונים בדגם של WD SATA2 ? (זה מה שתכננתי לקנות)

מה העלות של דיסק קשיח חיצוני (שמיועד לזה-2.5 אינטש) בגודל 160 ? הדגמים הזולים...

תודה רבה !

פורסם

תשנה בבקשה את הכותרת שתהיה יותר אינפורמטיבית בהתאם לחוקי הפורום

פורסם

ה3.5 דורש חיבור חיצוני לחשמל ה2.5 לא. אני ממליץ לך לקנות הרד דיסק פנימי ולשים אותו בתוך מארז - נוח והרבה יותר זול

מהרדדיסק יעודי.

פורסם
  • מחבר

מה הבעיה בכותרת ? אני חושב שהיא נותנת מספיק מידע לגבי התוכן.

אני לא רואה כותרת יותר מתאימה, אם אתה כן אני אשמח אם תשנה.

תודה.

פורסם
מה הבעיה בכותרת ? אני חושב שהיא נותנת מספיק מידע לגבי התוכן.

באמת, מה לא בסדר בכותרת? אולי אפשר לכתוב משהו כמו "עזרו בבחירת דיסק חיצני למחשב נייד" או משהו כזה אבל לדעתי זה מיותר.

דבר אחד שמאוד מטריד אותי, ה3.5 אינטש צריך חשמל חיצוני ?!

בשום מקום זה לא היה מוזכר, אם כן זה מאוד חסרוני מבחינתי. (מחשב נייד)

ברור שלא מזכירים את זה כי זה מצב ברירת מחדל. רק אם אין צורך בחיבור לרשת החשמל אז מציינים את זה. USB לא יכול להזין דיסק רגיל (3.5 אינצ') ולכן יש את 2.5 אינצ' שהם יותר נוחים אם יש מחשב נייד אבל גם עולים הרבה יותר. למשל אתה יכול לקנות ב 700 ש"ח הרדדיסק 3.5 אינצ' 320GB אבל הרדדיסק 2.5 אינצ' 80GB עולה 500 ש"ח ->יקר פי 3.

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

אני כנראה אלך על ה 3.5 אינטש (תקציב)

הכותרת שרשמת לא נכונה מהסיבה הפשוטה שאני לא מבקש המלצה לדיסק קשיח.

רציתי לדעת פרטים נוספים על דיסק קשיח חיצוני.

תודה בכל מקרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.