עבור לתוכן

צריך עזרה, הוספת הרדיסק SATA שני למחשב

Featured Replies

פורסם

קניתי הרדיסק חדש (Seagate 320GB 16MB sata2)

עכשיו יש לי כבר במחשב הרדיסק SATA, שבו כמובן מותקן הווינדווס והכל.

אני רוצה לחבר את ההרדיסק החדש למחשב, בשביל שאני יוכל להעביר קבצים מהישן לחדש.

(בסופו של דבר אני יוציא את ההרדיסק הישן ויתקין מערכת הפעלה בחדש וישתמש רק בו).

עכשיו, לפי מה שאני מכיר, לפחות בהרדיסקים IDE, פשוט מחברים אותם והווינדווס מזהה לבד ומוסיף כוננים נוספים (E,F וכו) וישר יש אליהם גישה.

חיברתי את ההרדיסק החדש לSATA, הווינדווס מזהה אותו (הוא מופיע בHardware manager תחת Disk drives), אבל הוא לא מופיע ב My Computer ככונן... וכמובן אין לי אפשרות לגשת אליו...

השאלה מה אני מפספס? יש לו איזה התקנה ראשונית? או שזה קשור ל RAID, שזה כבר יותר מורכב..

בסופו של דבר אני פשוט רוצה להעביר קבצים מההרדיסק הישן לחדש, לא להשתמש בשניהם בו זמנית באופן קבוע.

תודה

פורסם

קודם כל למה לא להשתמש בשני הדיסקים??

תן קליק ימני על המחשב שלי->ניהול->ואם אני לא טועה ניהול דיסקים ואז תעשה פורמט לדיסק החדש

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה.. זה מפרמט עכשיו ניראה לי שזה יהיה בסדר.. קבעתי לו כונן חדש (F:) כו'..

עכשיו בקשר לשימוש בשני הרדיסקים.. בעיקרון הנחתי תמיד שזה יותר איטי להשתמש בשני הרדיסק ופחות יעיל.

השאלה אם זה באמת ככה? :)

ואם זה כן פחות יעיל, כמה זה משמעותי..

יש לי הרדיסק 120 ג'יגה ישן וקניתי עכשיו 320 ג'יגה, במחשבה שאני לא יצרף את שניהם אלא יחליף.

פורסם

עזוב, תעשה ככה:

תכבה את המחשב. תוציא את הHDD הישן ותרכיב את החדש. פרמט אותו, תחלק אותו למחיצות איך שאתה רוצה, תתקין WINDOWS וכו' .

אחרי שסיימת עם כל הטררם הזה והמחשב מוכן לעבודה שוטפת, תכבה אותו ותרכיב גם את הHDD הישן בלי להוציא את החדש, כי הוא כבר ראשי. WINDOWS יזהה אותו ואין צורך בבניית מחיצות ובפירמוט כי הוא כבר מוכן.

תעביר את כל הקבצים שרצית לHDD החדש, תמקם אותם איך שנוח לך, ובאותה הזדמנות אתה יכול גם למחוק את הישן ולעשות ממנו דיסק גיבוי טוב.

שלב אחרון:

כבה את המחשב ותוציא את הHDD הישן עם כל הגיבוים שעשית. עכשיו אתה יכול לשים אותו גם לתוך קופסא-מתאם SATA-USB ולהמשיך להישתמש בו בתור דיסק גיבוי.

בהצלחה.

פורסם

עכשיו בקשר לשימוש בשני הרדיסקים.. בעיקרון הנחתי תמיד שזה יותר איטי להשתמש בשני הרדיסק ופחות יעיל.

השאלה אם זה באמת ככה? :)

ואם זה כן פחות יעיל, כמה זה משמעותי..

יש לי הרדיסק 120 ג'יגה ישן וקניתי עכשיו 320 ג'יגה, במחשבה שאני לא יצרף את שניהם אלא יחליף.

זה לא משפיע על הביצועים - כל אחד מהם עובד על ערוץ נפרד משלו

לא חבל לא לנצל 120G??

פורסם

לא חבל לא לנצל 120G??

:lol:ז'אקו, אחי, אני לא ממש בטוח שהוא ידע איך לנצל את ה320 ! :lol:

זה המון מקום, ואם לא משתמשים במחשב לעבודה שדורשת הרבה מקום כמו SOUND או גרפיקה, אני לא יודע למה צריך HDD יותר מ250 !

אפילו אם למלות את זה במוזיקה ובמשחקים ובסרטים (שאז אני לא יודע, למה יש צורך בצורב DVD ) אתה יודע, כמה זה יצא ?

אני עם ה160 GB שלי, עם 30 GB מוזיקה ואיזה 9 משחקים על המחשב, שכל אחד מהם בין גיגה לארבע, ועדיין יכולתי להיסתדר עם 120 !

קניתי עוד 80 כדי לבנות RAID 0

לדעתי, שימוש בHDD נוסף כדיסק גיבוי לדברים חשובים זה הדבר הנכון לעשות.

פורסם

תשתמש בשני ההרדדיסקים אין שום סיבה שלא. אתה יכול להשאיר אותו מחובר למחשב ולהשתמש בו בתור גיבוי באותו זמן. הסיכוי שילכו לך

שני כוננים ביחד הוא אפסי (אלא אם כן תחטוף מכת ברק או משהו...) אתה יכול גם להגדיר אליו את הזכרון הוירטואלי שלך וכך להעלות את הביצועים.

פורסם

ההצעה של Keman טובה.

ד"א יש אנשים שיש להם צורך בהמון מקום. לדוג' אני, כרגע יש לי 80*2 ועוד 320. ונישאר לי אולי 3 ג'יגה פנוי בכל כונן.

במחשב החדש (שד"א היום הזמנתי :smile1:, ראו בתוך "מפרט שלי") הולך להיות 250 ועוד 320*2. ואני בטוח שגם זה יגמר מתישהו.

אומנם אני מתעסק קצת בעריכת וידאו, אבל את רוב המקום תופסים סדרות\משחקים\מוזיקה\סרטים.

פורסם
  • מחבר

Keman, הרעיון שלך טוב.. חבל שלא חשבתי על זה קודם.. :) כבר פירמטתי את ההרדיסק החדש דרך הווינדווס עכשיו הוא בסדר מזהה ועובד..

עכשיו בקשר לשני הרדיסקים על מחשב אחד, אז לפי מה שאני מבין, בעצם כל הרדיסק עם הביצועים שלו? זאת אומרת אם ההרדיסק הישן הוא יותר איטי לדוגמא, עדיף להתקין את המערכת הפעלה על ההרדיסק החדש שהמחשב (כל התוכנות והכל) ירוץ יותר מהיר באופן כללי? ולהשים את ההרדיסק הישן בתור הרדיסק נוסף?

יכול להיות שיכלתי לחסוך 100-150 ש"ח, הייתי קונה הרדיסק 200, 250 ג'יגה..

לא נורא :) אז יהיה לי 440 ג'יגה (:D)

בקשר לקופסאת SATA - USB שתהפוך את ההרדיסק ל"נייד/חיצוני", האם שווה להשקיע באחד טוב או לקנות אחד ב100 ש"ח? יש איזה משהו מומלץ או שזה לא ממש משנה?

עוד שאלה, פירמטתי את ההרדיסק החדש על NTFS , לא היה לי אופציה אחרת.. גם ההרדיסק הישן עובד על NTFS..

עם Partition Magic אני יוכל לפרמט את החדש לFAT32?

פורסם

למה לך לפרמט בFAT32?

פורסם

עכשיו בקשר לשני הרדיסקים על מחשב אחד, אז לפי מה שאני מבין, בעצם כל הרדיסק עם הביצועים שלו? זאת אומרת אם ההרדיסק הישן הוא יותר איטי לדוגמא, עדיף להתקין את המערכת הפעלה על ההרדיסק החדש שהמחשב (כל התוכנות והכל) ירוץ יותר מהיר באופן כללי? ולהשים את ההרדיסק הישן בתור הרדיסק נוסף?

עוד שאלה, פירמטתי את ההרדיסק החדש על NTFS , לא היה לי אופציה אחרת.. גם ההרדיסק הישן עובד על NTFS..

עם Partition Magic אני יוכל לפרמט את החדש לFAT32?

תתקין את המערכת על זה שיותר מהיר, וזהו.

בקשר ל NTFS:

1. תבטל INDEXING SERVICE

2. תבטל NTFS ACCESS TIME

3. תבטל שמות 8.3

4. תבטל NTFS COMPRESSION

5. תגדיר מקום לMFT

6. תתקין תוכנה לאיחוי, מומלץ DISKEEPER לאיחוי קבוע בזמן הנוח לכך

אם תעשה את כל זה, שום FAT32 לא יתקרב בביצועים לNTFS שלך . בדוק, אני אישית עברתי לNTFS לפני כחודש וההבדל הוא עצום לטובת הNTFS. בקשר לאיך עושים את זה - חיפוש בגוגל NTFS TWEAKS או NTFS OPTIMIZATION יתן לך המון.

אם לא מצאת - תכתוב PRIVATE MESSAGE ואני אדריך אותך.

פורסם

לא מחייב. אם תשחק עם ההגדרות של הFAT32 הוא יעבוד מהר יותר במיוחד בתיקיות עם הרבה קבצים מהסיבה הפשוטה שבNTFS יש

הגדרות אבטחה לכל קובץ בנפרד ובFAT32 האבטחה היא ברמת הספריות. הסיבה שראית שיפור במעבר לNTFS בגלל שלDISKEEPER

יש פונקצהי מיוחדת לאיחוי NTFS בשם IFAAST

לפותח התרד - בכל מקרה תפרמט לNTFS גם אני הייתי בFAT32 וראיתי שפשוט אי אפשר להמשיך איתה - כל פעם שנופל המחשב הולכים

נתונים לאיבוד, עושים בדיקת דיסק בהפעלה וזה מעכב את המחשב ועוד בקיצור תפרמט לNTFS

פורסם

:lol:ז'אקו, אחי, אני לא ממש בטוח שהוא ידע איך לנצל את ה320 ! :lol:

זה המון מקום, ואם לא משתמשים במחשב לעבודה שדורשת הרבה מקום כמו SOUND או גרפיקה, אני לא יודע למה צריך HDD יותר מ250 !

לא יודע מה איתך אחי,

אבל אני עם 80 ג'יגה ואני חנוק במקום.. :-\

פורסם

לא מחייב. אם תשחק עם ההגדרות של הFAT32 הוא יעבוד מהר יותר במיוחד בתיקיות עם הרבה קבצים מהסיבה הפשוטה שבNTFS יש

הגדרות אבטחה לכל קובץ בנפרד ובFAT32 האבטחה היא ברמת הספריות. הסיבה שראית שיפור במעבר לNTFS בגלל שלDISKEEPER

יש פונקצהי מיוחדת לאיחוי NTFS בשם IFAAST

לפותח התרד - בכל מקרה תפרמט לNTFS גם אני הייתי בFAT32 וראיתי שפשוט אי אפשר להמשיך איתה - כל פעם שנופל המחשב הולכים

נתונים לאיבוד, עושים בדיקת דיסק בהפעלה וזה מעכב את המחשב ועוד בקיצור תפרמט לNTFS

אחי, אל תלמד אותי את כל זה, בI-FAAST אני לא משתמש.אבטחה לכל קובץ בנפרד ? בוטל תוך שניה ברגיסטרי, מה עוד ?

עובד טוב עם תיקיות עם הרבה קבצים ? FAT32 ? אתה מתבלבל ביניהם, זהו NTFS שעובד מהר בתיקיות עם הרבה קבצים.

תכתוב בגוגל NTFS VS FAT32 ותקרא.[br]פורסם בתאריך: 13.04.2007 בשעה 10:09:50

לא יודע מה איתך אחי' date='

אבל אני עם 80 ג'יגה ואני חנוק במקום.. :-\

[/quote']

ואני עם 160, מוכן לתרום 40 מתוכם.

פורסם

זה לא קשור לרגיסטרי. אפילו אם תבטל את האבטחה ברמת הWINDOWS עדיין הNTFS עצמה בנויה בצורה של שליטה על כל קובץ ולא

ברמת הספריות. ד"א אני ממליץ לך להפעיל את הIFAAST - אני מרגיש שיפור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים