עבור לתוכן

מה זה mb cache במעבדים?

Featured Replies

פורסם

השאלה נמצאת בכותרת..

ואמרו לי שזה אחד הדברים החשובים במעבדים..

אז למה ללאינטל יש לפחות 2mb אם לא 4 ... ולamd יש רק 1 ובכל זאת אומרים שהם כמעט שווים?

• תגובות 32
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זהו זיכרון מטמון אשר המעבד שומר בו כתובות זיכרון (RAM) שאליהן הוא ניגש מספר תדיר של פעמים במהלך ריצת תוכנית\ ביצוע תהליך מסוים, דבר שממהיר את פעולתו.

פורסם

בזיכרון מטמון נשמרים נתונים בצורה בינארית

זה יכול להיות מספר שלם, מספר ממשי או כתובת זיכרון, וכולם יכולים להיראות אותו דבר בדיוק

מה שמשנה זה איך אתה קורא את הנתונים

פורסם

אז כמה שיותר זה יותר טוב? - או שזה לא ממש משנה?

פורסם

זה תלוי ביישומים, זה תלוי בעומס, זה תלוי בסוג המטמון (inclusive או exclusive) ובמיקרו-ארכיטקטורה של המעבד

פורסם

לאינטל יש 4 כי הם עדיין משתמשים בעגלה המתפרקת שלהם שנקראת FSB במקום להחליף למשהו יותר מהיר ושדורש פחות נגישות. :kopfpatsch:

פורסם

בכל מקרה, אין טעם להשוות מעבד א' ל ב' על סמך נתון יבש זה או אחר (מהירות, מטמון, באס, ערוץ דואלי וכו'). צריך להסתכל על מכלול השימושים במחשב ולהתאים לדרישות התקציב את המעבד/מערכת הנכונה. כמובן שכיום עם התפתחות כל הטכנולוגיות זה יותר משמעותי.

פורסם
  • מחבר

למשחקים כבדים כמו החדשים של היום ואלו שיצאו בעתיד הקרוב, 1mb cache מספיק? ולא יהיו בעיות?

פורסם

לאינטל יש 4 כי הם עדיין משתמשים בעגלה המתפרקת שלהם שנקראת FSB במקום להחליף למשהו יותר מהיר ושדורש פחות נגישות. :kopfpatsch:

בולשיט

גם אם תתקע 4 פסי HTT עדיין המטמון יהיה יותר מהיר בסדר גודל מאשר הזיכרון או שליחת הנתונים על ה-HTT

פורסם

יש לי שאלה, ההבדל במעבדי הc2d בין 4MB ל2MB זה משמעותי ושווה לחכות לקניית מחשב?..

פורסם

אם אתה מדבר על מעבדי 6320, 6420 כמו שנראה לי, הם יוצאים הרי בסה"כ עוד שבוע וחצי (בהנחה שהם מגיעים לארץ מיידית, אין לי מושג איך זה בדר"כ), נראה לי משתלם לחכות אם לא ממש דחוף לך משהו.

פורסם

זהו זיכרון מטמון אבל לא סתם כמו RAM, הוא זיכרון שבנוי מחשמל ואלקטרונים לכן המהירות שלו היא פי מאות אלפים יותר מהירה מזיכרון ראמ.

פורסם

אם אני לא טועה ותתקנו אותי

הסיבה שיש לAMD זכרון קש נמוך זה בגלל שהם עובדים יותר על גרפיקה (או משהו כזה )

פורסם

אם אתה מדבר על מעבדי 6320, 6420 כמו שנראה לי, הם יוצאים הרי בסה"כ עוד שבוע וחצי (בהנחה שהם מגיעים לארץ מיידית, אין לי מושג איך זה בדר"כ), נראה לי משתלם לחכות אם לא ממש דחוף לך משהו.

אבל איך אפשר לדעת מתי הם יגיעו לארץ :s07:

פורסם

אם אני לא טועה ותתקנו אותי

הסיבה שיש לAMD זכרון קש נמוך זה בגלל שהם עובדים יותר על גרפיקה (או משהו כזה )

כן משחקים וגראפיקה, והסיבה היא פס היצור אם אני לא טועה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים