עבור לתוכן

חיבור רשת ללא אחד המחשבים

Featured Replies

פורסם

שלום.

ראשית, מצטער על הכותרת הלא ממצה.

ברשותי נתב אלחוטי, 2 מחשבים (שולחני ונייד) ומודם כבלים.

אני רוצה שאחד המחשבים (המחשב השולחני) יהיה מחובר לא דרך הנתב (רוצה לחסוך את כל כאב הראש של פתיחת פורטים וכו') ושהנייד כן יחובר דרת הנתב.

הם זה מעשי?

אם כן אז אשמח לדעת איך.

תודה והמשך יום טוב

אייל

פורסם

תבדוק בהגדרות הנתב אם יש אופציית DMZ שאמורה לאפשר שכל הפורטים יהיה מופנים למחשב שלך.

פורסם
  • מחבר

תבדוק בהגדרות הנתב אם יש אופציית DMZ שאמורה לאפשר שכל הפורטים יהיה מופנים למחשב שלך.

אני רוצה שהמחשב השולחני שלי לא יחובר לנתב או לפחות "יתנהג" כאילו הוא מחובר ישירות למודם ועדין שהנייד כן יעבוד ברשת.

פורסם

למה... אם זה בנושא הפורטים, תעשה מה שאמרתי...

פורסם
  • מחבר

למה... אם זה בנושא הפורטים, תעשה מה שאמרתי...

לא כל כך הבנתי את מה שכתבת אבל פתחתי פורטים ך Emule ועדין אני לא מצליח להוריד כלום.

בכל מקרה, האם זה כלכך מסובך לחבר את אחד המחשבים שלא דרך הנתב?

אם כן, אולי בכל זאת תסביר לי למה התכוונת בתשובתך.

פורסם

אני יסביר בפשטות, תפתח את החוברת של הנתב שלך (או תוריד אותה) ותחפש שם אפשרות DMZ שאמור להפנות את כל הפורטים למחשב שלך.

אם הבעיה שלך זה הורדה באמיול, הרבה יותר שפוי לנסות לפתור את הבעיה, מאשר לעשות את מה שאתה רוצה...

פורסם
  • מחבר

אני יסביר בפשטות, תפתח את החוברת של הנתב שלך (או תוריד אותה) ותחפש שם אפשרות DMZ שאמור להפנות את כל הפורטים למחשב שלך.

אם הבעיה שלך זה הורדה באמיול, הרבה יותר שפוי לנסות לפתור את הבעיה, מאשר לעשות את מה שאתה רוצה...

O.K,

ואיך זה אמור להשפיע אם בכלל על הרשת ועל המחשב הנוסף שמחובר.

הרי לפי מה שאתה אומר, לא צריך בכלל לפתוח פורטים לשום דבר אלא רק להפנות את הפורטים למחשב שלי.

נשמע לי קצת מוזר כי יש כלכך הרבה מידע דיונים ושרשורים ברחבי הרשת על פתיחת פורטים ואתה מציע כאן פתרון פשוט למדי.

או שבעצם לא אני לא הבנתי כלום (שזה בהחלט יכול להיות).

תודה.

פורסם

לא כל הנתבים תומכים ב DMZ. (וגם שם צריך "להבין" איזה כתובת להכניס).

זה לא משפיע על כלום (פשוט במקום שבד"כ הפורטים הלא מופנים לא יגיעו לאף מקום עד שמגדירים מחשב אחר, פה הם יגיעו למחשב הזה בברירת מחדל).

לא צריך לעשות מדע מכל דבר, פשוט לנסות...

גם DMZ "חושף" את המחשב יותר לאינטנרט (כי כל הפורטים מופנים אליו, ואז כדאי לדאוג לחומת אש נורמלית עליו, אבל זה נכון גם לחיבור ישיר לאינטרנט).

פורסם
  • מחבר

לא כל הנתבים תומכים ב DMZ. (וגם שם צריך "להבין" איזה כתובת להכניס).

זה לא משפיע על כלום (פשוט במקום שבד"כ הפורטים הלא מופנים לא יגיעו לאף מקום עד שמגדירים מחשב אחר, פה הם יגיעו למחשב הזה בברירת מחדל).

לא צריך לעשות מדע מכל דבר, פשוט לנסות...

גם DMZ "חושף" את המחשב יותר לאינטנרט (כי כל הפורטים מופנים אליו, ואז כדאי לדאוג לחומת אש נורמלית עליו, אבל זה נכון גם לחיבור ישיר לאינטרנט).

הבנתי, זה אומר שצריך להיות לי IP סטטי ואותו אני צריך להכניס לDMZ?

דרך אגב, הנה אימולטור לנתב שלי:

http://support.dlink.com/emulators/di524_revc/adv_dmz.html

תודה לך על עזרתך

אייל.

פורסם

כמו שאתה צריך שיהיה לך IP סטטי בשביל שהפניית פורטים בשביל אמיול וחברים יעבדו...

אם אתה רוצה IP סטטי מהשרת DHCP בנתב, פשוט תריץ IPCONFIG /all ותרשום את ה phsyical address שם תחת הגדרות ה HOME, DHCP בנתב.

פורסם
  • מחבר

כמו שאתה צריך שיהיה לך IP סטטי בשביל שהפניית פורטים בשביל אמיול וחברים יעבדו...

אם אתה רוצה IP סטטי מהשרת DHCP בנתב, פשוט תריץ IPCONFIG /all ותרשום את ה phsyical address שם תחת הגדרות ה HOME, DHCP בנתב.

כמובן...

אני יותר מאוחר אנסה ונראה אם זה עזר (בנתיים יש לי בעיות חמורות יותר לטפל בהם כמו BSOD :'()

שוב תודה.

פורסם

אם אתה מחובר בכבלים ללא חייגן, אתה יכול לחבר סוויצ' למודם, שיפצל את החיבור :

1. למחשב.

2. לננתב וממנו לשאר המחשבים (אתה אפילו לא חייב את הנתב, אבל בשביל רשת בין שאר המחשבים מומלץ שהוא יישאר)

קח בחשבון שזה יעבוד רק בחיבור ללא חייגן בכבלים

וקח בחשבון שהמחשב שמחובר בלי הנתב, לא יוכל להיות חלק מהרשת הביתית שלך (למען האמת אפשר לעקוף את זה, אבל זה מאוד לא בטיחותי)

פורסם
  • מחבר

וקח בחשבון שהמחשב שמחובר בלי הנתב, לא יוכל להיות חלק מהרשת הביתית שלך (למען האמת אפשר לעקוף את זה, אבל זה מאוד לא בטיחותי)

נקודה חשובה, צודק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים