עבור לתוכן

יבוא מחו"ל של מצלמה...

Featured Replies

פורסם

אם מצלמה עולה 350$ ומשלוח עוד 50$ והיא נתפסת במכס כמה אני צריך לשלם?

זה נחשב כקנס או תשלום רגיל?

אם למישהו יצא להתעסק עם זה תעזרו לי בבקשה...

פורסם

לא זוכר מה נחשב או מה לא נחשב

אבל פעם מישהו עזר לי עם קנייה מאתר מחו"ל.. אז הוא התקשר אליהם וביקש מהם שייכתבו על האריזה שזה רק 5 דולר כדי שלא יחייבו אותי על כל השטויות האלה של מיסים וכל זה..

פורסם

אם מצלמה עולה 350$ ומשלוח עוד 50$ והיא נתפסת במכס כמה אני צריך לשלם?

אין מכס על מצלמות, אבל בכל מקרה תצטרך לשלם 15.5% מע"מ על המצלמה והמשלוח.

ועוד משהו שכתבתי בפורום אחר, אבל כדאי שיופיע גם פה:

למי שמתכנן להזמין ציוד מחו"ל ולא מודע לכך, כדאי מאוד להתעקש על משלוח דרך US Postal (הדואר האמריקאי, או USPS בקיצור) ולא דרך חברות המשלוחים UPS/Fedex/DHL/TNT. גם אם מחיר המשלוח מעט יקר יותר ב-USPS, בסופו של דבר זה יצא לכם זול יותר.

במשלוח מ-USPS החבילות מגיעות לסניף הדואר הסמוך למקום מגוריכם או במקרים מסויימים לסניף הדואר המרכזי. אתם מגיעים, משלמים מע"מ במקום ואוספים את החבילה. קצר, לעניין וזול.

לעומת זאת, במשלוח מ-UPS/Fedex/DHL/TNT החבילות משום מה נתקעות בנתב"ג ודורשות שחרור מהמכס. אתם יכולים לשלם לחברת המשלוחים את "עמלת השחרור מהמכס" שהם דורשים, שעומדת בד"כ על סכום של 50 עד 80 דולר (ויותר במקרים מסויימים). ואתם יכולים לוותר על זה, להגיע לבניין ממ"ן בנתב"ג, לשלם על חניה, ולבזבז בין שעתיים לחצי יום עבודה בשחרור ידני ומייגע של המוצר בעצמכם. בדרך יריצו אתכם הלוך חזור בין המחסן של חברת המשלוחים לבין פקידות המכס, ידביקו עליכם מדבקות, יחקרו אתכם בנושא החבילה, יספרו לכם סיפורים שהמחשב עדיין לא שחרר את החבילה וכדאי לחזור לפקידה ולבקש ממנה שתלחץ על ה-Enter (הכל מניסיון, לצערי... :rolleyes:)

את החוויה המפוקפקת הזו, ואת החלופה שלה - עמלת "ההפתעה" של חברת המשלוחים - אפשר לחסוך בהתעקשות בקנייה על משלוח דרך USPS. יכול להיות שאני מפספס משהו, אבל הזמנתי לפחות 15 פעם עם משלוחים דרך USPS (בסכומים שונים) ומעולם, אפילו לא פעם אחת, לא נדרשתי להגיע לנתב"ג או לשלם תשלום נוסף מלבד מע"מ בסניף הדואר. מבחינתי זה מספיק כדי לא להזמין למשל מ-adorama.com, חנות עם מוניטין טוב שמתעקשת לשלוח לחו"ל רק עם UPS.

מבין שתי החנויות בארה"ב ששולחות ריקו לארץ, adorama.com מתעקשים על UPS, ו-popflash.com שולחים עם USPS. אני העדפתי להזמין דרך popflash.com כדי לחסוך את עמלת השחרור הגבוהה של UPS.

אגב, אם ה-TZ3 מוצאת חן בעיניך, לא עדיף לך לחכות שהיא תגיע לארץ? זה בטוח יקרה בקרוב, בניגוד ל-R6 שרוב הסיכויים שלא תגיע.

פורסם

מסכים איתך אורן בקשר לעמלות שגובים ב UPS, זה גובל בשערוריה. גם אני הופתעתי פעם והחלטתי לא לעבוד עם UPS שוב.

לא ידעתי שדרך USPS זה ללא עמלות, תודה על הטיפ.

האם המשלוחים האלה דרך USPS מבוטחים במקרה של אי הגעת המוצר ליעדו? או אם הוא מגיע חבוט?

פורסם
  • מחבר

אגב, אם ה-TZ3 מוצאת חן בעיניך, לא עדיף לך לחכות שהיא תגיע לארץ? זה בטוח יקרה בקרוב, בניגוד ל-R6 שרוב הסיכויים שלא תגיע.

פששששששש איזה זיכרון טוב

אם כבר מדברים על זה...

מה עדיף משתיהן?

לא זוכר מה נחשב או מה לא נחשב

אבל פעם מישהו עזר לי עם קנייה מאתר מחו"ל.. אז הוא התקשר אליהם וביקש מהם שייכתבו על האריזה שזה רק 5 דולר כדי שלא יחייבו אותי על כל השטויות האלה של מיסים וכל זה..

אז לא שילמת מע"מ?

פורסם

פששששששש איזה זיכרון טוב

מסתבר שלא כל כך טוב, בילבלתי בינך לבין Benor... (ראה לינק לדיון על ה-TZ3 בעוד כמה שורות)

אם כבר מדברים על זה...

מה עדיף משתיהן?

הדברים העקריים שעומדים נגד הפנסוניק זה העיבוד ההרסני של ה-Venus III, זה שהיא קצת עבה מדי בשביל לשמש כמצלמת כיס, וזה שאין לה מקרו של ממש. מצד שני, יש לה ווידאו מיוצב ומעוד 80 מ"מ בצד הארוך. באופן אישי אני לא אוהב את התמונות של הפנסוניק מעל ISO 100, ולכן הייתי מעדיף את ה-R6, אבל במקומך הייתי מחכה ליותר ביקורות על המצלמה.

פורסם
  • מחבר

הTZ3 יצאה כבר או שהיא תצא במאי?

כי שמעתי שהיא תצא במאי אבל יש כבר בחנויות בארה"ב ולא PRE ORDER

פורסם
  • מחבר

אז בקשר למכס

אם תופסים וזה עולה 350 מצלמה ו50 משלוח אז יעלה לי 462?

פורסם

זה המחיר שאתה אמור לשלם, ושוב אין כאן שאלה של "אם תופסים במכס". מדובר על תשלום הכרחי של המע"מ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים