עבור לתוכן

מחשב נייד לאוטוקאד בסביבות ה8K-10K

Featured Replies

פורסם

שלום לכל חברי הפורום וחג שמח

אני בשלבי חיפוש כרגע למחשב נייד שיוכל להריץ את התוכנה אוטוקאד חלק בלי תקיעות ובלי לחכות לזמני טעינה ארוכים...

חשבתי ללכת על מחשב נייד עם כרטיס מסך קוואדרו בשביל האוטוקאד מה אתם אומרים?...

חשובה לי גם תמיכה מובנית באינטרנט אלחוטי וWI-FI מובנה

מסך גדול אם אפשר ויכנס בתקציב (משקל פה הוא לא פקטור כי אין לי בעיה להיסחב גם עם מחשב ששוקל מעל 5 קילו)

2 ג'יגה זכרון

אם הדרישות שלי מוגזמות אנה תקנו אותי משום שאני לא מבין כמעט כלום במחשבים ניידים ורק עכשיו די נכנסתי לזה...

אם צריך תוספת תקציב נכבדת בשביל שהמחשב יענה על הדרישות אנה תאמרו כמה ..ונושא האחריות די חשוב למרות שלא צריך אחריות בינלאומית וכו'

תודה והמשך חג שמח

פורסם

(מקווה שהודעה קודמת לא נכנסה בכפילות)

לפני כחודשיים חיפשתי מוצר דומה, וזו הזדמנות נוספת להודות למי שעזר לי אז בעצתו הטובה.

ליישומי הנדסה תלת מימד רצוי כרטיס QUADRO FX שתומך יפה ב OPEN GL .

מוצר טוב כזה הוא DELL PRECISION כאשר דגם M65 בא עם צג "15 וכרטיס 350 לעומת דגם M90 שבא עם כרטיס יותר חזק וגם צג "17 (הגודל והסירבול בניידות הם בהתאם).

דף של DELL ישראל:

http://www1.euro.dell.com/content/default.aspx?c=il&l=he&s=bsd&~ck=bt

דף של המוצר הספציפי:

http://www1.euro.dell.com/content/products/compare.aspx/precn_notebooks?c=il&l=he&s=bsd

מוצר אחר טוב אם אתה מחפש גוף חזק ועמיד הוא מסדרת LATITUDE דגם D850 או D820 משודרג. במקרה זה תצטרך לוותר על כרטיס המסך מסדרת QUADRO. גם תשלם פחות. פרטים בקבצים המצורפים.

יתרון נוסף במוצרים מהסדרות הנ"ל -סוללה חזקה יותר שמספיקה לזמן רב יותר מהסוללות הסטנדרטיות במחשבים אחרים.

לא לשכוח ההיבט הצרכני - החשיבות של תמיכה ושירות למוצר כזה, גם יקר וגם רגישות גבוהה לתקלות.

ספק טוב ואמין שגם מפיץ מורשה של DELL הוא חברת אומניטק באיזור התעשיה קרית אריה פתח תקוה. הם לרוב עוסקים עם חברות ועסקים (ורמת האמינות והשירות מוקפדת בהתאם) ולא עם לקוחות בודדים פרטיים, אבל כדאי שתנסה. דבר עם יוסי תוינה 9267979- 03 .

הקבצים המצורפים הם חומר שנשאר אצלי מהחיפוש, אל תתיחס למחיר שהיה נכון לרגע כתיבתו בלבד אלא להיבט האפרויות הטכניות שבהצעות, בבקשה לא להזכיר את המחיר בשיחה איתו.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורטת...

אני חושב שלצרכי אוטוקאד ותוכנות עריכה ורינדור אחרות אני ילך רק על כרטיסי קוודרו שנוצרו לשם כך....

ולכן הדגמים של הDELL שהצגת פה ה M65 ו הM90 הם נראים לי האופציות הטובות ביותר

אבל בהתלבטות בין שני הדגמים אני רואה ששניהם באים עם מעבד יחסית ישן שהוא הסנטרינו וניתן לשדרג לא7200 אם ראיתי נכון...

א.האם זה כדאי ?...זה ייתן תוספת ניראת לעין ברינדור וכו'?..

ב. האם כדאי להוסיף גם ל2 ג'יגה זכרון?..

וראית גם שההבדל הממשי שמשנה לי בין הדגמים הוא כרטיס העיבוד הגראפי האם התוספת באמת שווה את הכרטיס?.. כלומר האם הוא באמת כמה דרגות מעל ה350?...

ו OLD CAT האם תוכל לומר באיזה מחשב בחרת ומה היו השיקולים?

פורסם

גם כ מסך מובנה 950 יעשה את העבודה אוטוקד זה לא בדיוק תוכנה שצורכת כ מסך חזק אני השמתשתי באוטוקאד על מחשב שולחני עם 5200 ללא בעיות

אם אתה רוצה להשקיע תלך על כ מסך לא מובנה 7200 למשל ואת שאר הכסף תשקיע בדברים אחרים

פורסם

אני חושב שלצרכי אוטוקאד ותוכנות עריכה ורינדור אחרות אני ילך רק על כרטיסי קוודרו שנוצרו לשם כך....

אם אתה בטוח בצורך ודורש את התוספת בביצוע שנותן הרכיב הזה. זה לא אומר שכרטיסים אחרים לא יעמדו במשימה בכבוד, הכל תלוי בדרישות שלך. הערה זו לשאלת התמורה לעומת העלות והיא יותר צרכנית מאשר טכנית.

אבל בהתלבטות בין שני הדגמים אני רואה ששניהם באים עם מעבד יחסית ישן שהוא הסנטרינו וניתן לשדרג לא7200 אם ראיתי נכון...

א.האם זה כדאי ?...זה ייתן תוספת ניראת לעין ברינדור וכו'?..

אל תערבב סנטרינו עם סלרון. סנטרינו הוא הכינוי לטכנולוגיה המשלבת יכולות שונות כולל רכיב התקשורת האל-חוטית ועוד, כל המכלול הזה עם המעבד ומערך הרכיבים ביחד נקרא סנטרינו. לא כתוב מעבד אלא כתוב טכנולוגיה.

המעבד הוא C2D. למה ישן? למה לא מספיק טוב? הלוואי עלי......

ב. האם כדאי להוסיף גם ל2 ג'יגה זכרון?..

להערכתי כלל לא חיוני לצרכים של היום. רק אם כוונתך להתקין ויסטה בקרוב מאד, מה שמאד לא מומלץ לדעתי. התשובה הכי טובה יכולים לתת המפיצים הרשמיים של אוטוקאד. אם אתה משקיע בעתיד אז רע זה לא יכול להיות, רק טוב. להערכתי התוספת השולית לביצוע יחסית למחיר לא משמעותית מעל 1 ג'"ב. אבל זו הערכה לא בדיקה טכנית מול יצרני התוכנה או מפיציה.

וראית גם שההבדל הממשי שמשנה לי בין הדגמים הוא כרטיס העיבוד הגראפי האם התוספת באמת שווה את הכרטיס?.. כלומר האם הוא באמת כמה דרגות מעל ה350?...

ההבדל העיקרי והמשמעותי ביותר הוא גודל הצג. זה משליך על החיסרון של פגיעה של ממש בניידות ובנוחיות. אחרי הכל זה צריך להיות מחשב נייד. האם באמת הצג הזה חיוני? כלל אינני בטוח אבל אתה היחיד שיכול לענות על זה. ההבדל במחיר משמעותי מאד, לא נכנסתי לפרטים כי מראש לא צריך את זה.

ההבדל בביצועי רכיב התצוגה לא בדקתי, מאותן סיבות - לא רלוונטי לגבי. כאן תראה הבדלים בין הרכיבים:

http://www.nvidia.com/page/quadrofx_family.html

http://www.nvidia.com/page/quadrofx_go.html

ותחשוב שוב אם ההבדל יתבטא אצלך באופן משמעותי אם בכלל, אם מדובר באוטוקאד או דומות לה כמו תוכנות 3D לארכיטקטים או לתיב"מ.

ההבדל במחיר משמעותי מאד, תשכח ממגבלות התקציב שלך.

ו OLD CAT האם תוכל לומר באיזה מחשב בחרת ומה היו השיקולים?

במשהו אחר לגמרי של DELL , פחות חזק במבנה הכללי ופחות חזק בביצועים. זה לאחר שקיבלתי מידע אמין יותר על השימוש המיועד ועל הדרישות האמיתיות מבחינת חומרה, ושיקלול נבון יותר לעומת התקציב האפשרי של בעלת המחשב. היות והצורך בחוזק פיזי של הקופסה ועמידות המכלול הוערך מחדש בסוף נרכש מסדרת INSPIRON. זה עם רכיב תצוגה ATI X1400, עם 128 מ"ב זכרון יעודי מובנה ואפשרות עד 256 מ"ב זכרון תצוגה כשיתוף, כרטיס שהסתבר בבדיקה מול חברת התוכנה כמתאים וכסביר. לא מדובר בתוכנת אוטוקאד אלא במקבץ תוכנות אחרות. הכרטיס הזה התקבל גם פשרה בין הרצון לעבוד (OPEN GL) לבין הרצון לשחק קצת ברמה סבירה (ACT X). אל תשכח גם לדרוש את תקליטור ההתקנה המקורי של חלונות, יש ספקים שלא מוסיפים זאת בהתאם לרשיון OEM לפיו המערכת מותקנת מראש על המחשב. תתעקש על זכותך לקבל תעודת אחריות המפרטת תנאי האחריות כולל החרגות בכיסוי, זו חובתם על פי החוק לתת לך מסמך כזה אבל רוב המפיצים מתחמקים מכך כדי לאפשר ויכוחים והתחמקות מאחריות בעת הצורך במימושה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה החכמתי מאוד מהתגובות אני עדיין יבצע בירורים שונים לגבי דרישות החומרה שלי ויידע אותכם במה בחרתי...

תודה רבה אתם פורום נפלא...

יום טוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים