עבור לתוכן

רוצה לקנות הארד דיסק חדש, לא בטוח איזה ממשק צריך להיות לו (חושב ש-ATA 100)

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להשתמש במחשב לעריכת וידאו שאני מצלם במצלמת Mini DV ברשותי, ובשביל זה אני מתכוון לקנות הארד דיסק חדש בנפח של 160-250 גיגה. אני לא בטוח אם אני צריך לקנות הארד דיסק עם ממשק ATA100, או לוותר על כל העסק. למה? המחשב נרכש לפני כחמש שנים, וזה המפרט:

P4 1700

768 MB RAM DDR (מאמין שהזכרון לא כל-כך רלוונטי לעניין...)

לוח אם תוצרת אינטל מדגם "בילינגס"

מן הסתם, אני יודע שההארד דיסק הנוכחי שלי מתחבר עם כבל IDE, אבל האם כוננים עם ממשק ATA 100 זה מה שאני מחפש? כמו כן, אני מתכוון לרכוש הארד דיסק תוצרת WD, פשוט כי זכור לי שיש להם שם טוב. האם כיום יש יצרנים יותר מומלצים מבחינת איכות המוצרים, אחריות ומחיר?

פורסם

כל כונן קשיח שנמכר היום (IDE) מגיע עם מהירות של לפחות ATA-100

פורסם
  • מחבר

כל כונן קשיח שנמכר היום (IDE) מגיע עם מהירות של לפחות ATA-100

נו בסדר, לא זאת הנקודה. השאלה האם הארד דיסק עם ממשק ATA 100 יעבוד במחשב שלי.

פורסם

הוא אמור..

פורסם
  • מחבר

הוא אמור..

אמור זה לא מספיק טוב כשזה נוגע להשקעה של כמה מאות שקלים. יש למישהו תשובה יותר החלטית? :\

פורסם

פתח את החוברת של לוח האם שלך ותקרא עד איזה ATA הוא תומך, יש כאלו שתומכים עד ATA-133 אבל רובם תומכים עד ATA-100

פורסם
  • מחבר

הממ, זאת קצת בעיה, אני לא מוצא את החוברת... באופן עקרוני, לוח אם מלפני 5 שנים אמור לתמוך בממשק ATA 100?

פורסם

אין שום סיבה שלא, תוריד everest ותבדוק.

פורסם

בכל מקרה כל הלוחות\דיסקים תומכים לאחור. ז"א שיעבוד אפילו על ATA-66

פורסם
  • מחבר

עשיתי את מה ש- x-dude אמר, ומסתבר שהדיסק עובד עד מהירות ATA-133.

עכשיו לנושא הבא. אני מתכוון לרכוש את הדיסק (דגם של 250 גיגה, ככל הנראה) מ"פנדה", והם מציעים דיסקים זהים במפרט של WD, סיגייט והיטאצ'י. האם מבין שלוש החברות יש אחת שהכי מומלצת מבחינת אמינות ואיכות המוצרים, או שבמציאות זה די זהה ולא משנה מאיזה יצרן אני קונה? עוד דבר - האם יש הפרש משמעותי בביצועים בין ATA-100 ל- ATA-133?

פורסם

אין הבדל מהותי בין שלושתם, אני לא מעריץ גדול של WD

אישית הייתי הולך על הסיגייט.

פורסם

תלך על זה שנותן יותר אחריות ולי אין התנגדות אישית לWD. בכ"מ כל הATA תומכים בכל המהירויות כך שגם ATA133 יתחבר לATA 33

(אם תמצא כזה דבר) בכ"מ במהירויות העברת הנתונים של ימינו אין שום הבדל בין ATA100 לATA133

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים