עבור לתוכן

האם יש חופש בחירה בנוגע למערכת הפעלה בניידים. כלומר, לבחור מערכת הפעלה.

Featured Replies

פורסם

רבים מהניידים מגיעים עם הזוועה הנקראת ויסטה. השאלה שלי היא האם, לפחות ברמת העקרון, אפשר לפרמט דיסק קשוח של כל נייד, לפצל אותו איך שרוצים ולהתקין עליו איזה מערכת הפעלה שרוצים, או שחייבים להתקין את זאת הבאה איתו, שעברה התאמה ע"י היצרן?

פורסם

אין שום בעיה לפרמט את הדיסק הקשיח ולהתקין איזה מערכת הפעלה שרוצים.

כעיקרון המחשבים הניידים מגיעים בלי דיסק התקנה של מערכת ההפעלה ויש מחיצה בדיסק הקשיח שממנה מתקינים את המערכת הפעלה - לא ידוע לי האם אפשר לפרמט את המחיצה הזאת.

פורסם

אתה לא חייב לקנות אותה עם מערכת הפעלה בכלל.

שמעתי על אחד שתבע את HP על כך שהם אילצו אותו לקנות XP (אף על פי שהוא בכלל רצה לינוקס), והוא ניצח.

פורסם

:lol: :lol: :lol:

בכל מקרה, אפשר לפצל / להתקין מערכות הפעלה אחרות על נייד.

פורסם
  • מחבר

ACER למשל מוכרים חלק מהניידים שלהם(בעיקר בטווח המחירים הנמוך) עם דיסטריביושן מסויים של לינוקס, אבל בארץ מוכרים אותם רק עם VISTA.

אני לא מבין למה אני צריך לשלם סכום נכבד למערכת הפעלה שאני בכלל לא רוצה, וגם לא תורמת לי בשום דבר. אני בהס"כ צריך את הנייד לאינטרנט ואופיס - בשביל זה כל דיסטריביושן גראפית של לינוקס מספיקה יחד עם OO. לממשק אפשר להתרגל תוך מספר שבועות.

פורסם

כי בארץ אנחנו איטיים בכל מה שקשור לטכנולוגיה.. בכל מקרה, לא נראה לי שאפשר להשוות את OO ל office 2007

פורסם
  • מחבר

אני לא משווה, בשביל מישהו שעובד רק עם טקסטים ולפעמים עם טבלאות כמו של אקסל - אני לא צריך יותר מזה. גם כך הוורד הוא אוברקיל בשביל מי שכותב בעיקר טקסטים, ונמצא בתחום שנייר ועט נוצה הם מספיק ויותר בשבילו. אני לא משלם בשביל bloat ware שאין לי שום שימוש לפיטשרים שלה.

פורסם

אני לא יודע אם זה כבר תפס בארץ אבל בארה"ב כשאתה מזמין מחשב נייד של DELL אז יש לך אפשרות בחירה בין וינדוס ללינוקס. זה צעד די חדש של דל וראוי לשבח כי הם בין החברות הראשונות המציעות תמיכה למחשבי לינוקס.

זאת בניגוד לHP שהמחשבים שלהם באים אך ורק אם וינדוס ואם את מתקין לינוקס אז הם כבר לא מוכנים לתת לך תמיכה.

קיצור אם אתם מתכננים לקנות מחשב חדש הייתי קונה של DELL רק בגלל הדבר הזה. הגיע הזמן שהחברות יפסיקו להכתיב לנו באיזה תוכנות להשתמש.

פורסם

הכי טוב לדרוש לקבל את הנייד ללא מערכת הפעלה .

ולהוזיל בכמה דולרים את הקניה .

ואז להתקין לבד מה שרוצים .

זה קיים רק בחו"ל ולא אצל כול הריטיילרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים