עבור לתוכן

DELL 2007FP - סקירה בקרוב [נוספו תמונות בפוסט הראשון]

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה די חשובה - האם ניסית לקרוא טקסט במשך זמן ממושך עם המסך הזה? לי מה שכותבים אנשים בפורום IXBT.COM המסך הזה פשוט מהבהב (אלא אם אתה שם BRIGHTNESS על100%), את ההיבהובים רואים בבורור אם שמים BRIGHNESS על פחות מ-50 (במיוחד על רקע אפור) ואי אפשר להבחין מעבר ל50 אבל זה עדיין קיים ומפריע לקריאה ממושכת...

רציתי לשאול עד כמה זה מציק - כי אני לי מושג למה להאמין - לסקפתיות ואכזבה בIXBT או התלהבות ב-HW? :nixweiss:

• תגובות 83
  • צפיות 11.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אין לי מושג מי אלה IXBT אבל לא נתקלתי בתופעה כזו כלל ואני עובד עם המסך 10-11 שעות ביום על בהירות 40%

פורסם

יש דרך מאוד פשוטה להבין האם המסך מהבהב - כך עיפרון ותתלתל אותו מול המסך וצלם - בתיאוריה לא אמור להיות שביל בכלל אבל בעצם ככל שהשביל קטן יותר כך הבהובים פחות מורגשים והעיניים מתעיפות פחות

זה מה שקורה בDELL 2007WFP: postof2.jpg

פורסם
  • מחבר

יש דרך מאוד פשוטה להבין האם המסך מהבהב - כך עיפרון ותתלתל אותו מול המסך וצלם - בתיאוריה לא אמור להיות שביל בכלל אבל בעצם ככל שהשביל קטן יותר כך הבהובים פחות מורגשים והעיניים מתעיפות פחות

"תטלטל"... לעשות תלתלים לעיפרון קצת קשה לי ;)

ניסוי מעניין... בשורה התחתונה אני עובד המון מול המסך, 95% מהזמן מול טקסט בתוכנות שונות לא התנסיתי בתופעות שתארת.

אני חייב להודות שה-CRT האיכותי שהיה לי (21' שטוח של SONY) היה עדיף מכל מסך LCD, כולל ה-2007FP שהוא הטוב ביותר שראיתי עד כה. עם קצב ריענון של 85HZ הוא היה מעייף פחות ונתן איכות תמונה וטקסט טובים יותר.

לצערי הוא שבק חיים והיום כזה מסך עולה יותר מה-2407WFP ולכן ממש לא משתלם - הוא גם ע-נ-ק ואין לא PIVOT... חבל.

פורסם

"תטלטל"... לעשות תלתלים לעיפרון קצת קשה לי ;)

חחח תודה על התיקון - ט/ת תמיד היו אותיות בעייתיות מבחינתי :)

ניסוי מעניין... בשורה התחתונה אני עובד המון מול המסך, 95% מהזמן מול טקסט בתוכנות שונות לא התנסיתי בתופעות שתארת.

טוב לדעת, עכשיו כשאני חושב על זה יש מצב שרוסים (הפורום עצמו הוא רוסי) קיבלו הרכבה פחות איכותית... זה כבר קרה בעבר עם כמה מוצרים, אולי תוכל לבדוק מי הרכיב את המסך שלך?

פורסם
  • מחבר

Made in Cazach Republic

פורסם

הההמממ...צ'כיה ... מוזר

פורסם

בכל מקרה לא הייתי יורד מתחת ל 50% בהירות עם מסך של דל, tmpusr אתה מוכן לעשות את הבדיקה פה עם בהירות על 50

ואז להתחיל להוריד בהירות ולראות אם המעברים נשארים או מתחילים להעלם.

נ.ב תמיד יכול להיות כשל ספציפי במסך שהם קיבלו לביקורת או כשל בתאורה האחורית/מהפך של המסך.

פורסם
  • מחבר

בכל מקרה לא הייתי יורד מתחת ל 50% בהירות עם מסך של דל, tmpusr אתה מוכן לעשות את הבדיקה פה עם בהירות על 50

ואז להתחיל להוריד בהירות ולראות אם המעברים נשארים או מתחילים להעלם.

אז ככה - הבדיקה על 2407WFP ולא על ה-2007FP:

בהירות 26 - רואים רק ריבוע שפינתו העליונה-שמאלית ב-RGB-12,12,12

בהירות 30 - מתחילים לראות ריבוע שפינתו העליונה-שמאלית ב-RGB-8,8,8 יחד עם הריבוע הקודם

בהירות 50 - מתחילים לראות ריבוע שפינתו העליונה-שמאלית ב-RGB-4,4,4 (חלש מאוד), יחד עם שני הריבועים הקודמים

מעבר לזה כבר אין השפעה, רק הרקע השחור הופך להיות אפור יותר.

* הניסוי כולו בקונטרסט של 50.

* במבט צד הריבועים ברורים יותר אך הגבולות התחתונים של ה-4,4,4 מטושטשים.

בבהירות 50 הלבן פשוט בוהק מדי לטעמי.

פורסם

אתה מחבר אותו ב VGA?

פורסם
  • מחבר

כן, זו בדיקה ב-VGA. המחשב השני שלי מחובר אליו ב-DVI - אני אבדוק.

פורסם
  • מחבר

בדיקה בחיבור VGA אנלוגי:

אז ככה - הבדיקה על 2407WFP ולא על ה-2007FP

בהירות 26 - רואים רק ריבוע שפינתו העליונה-שמאלית ב-RGB-12,12,12

בהירות 30 - מתחילים לראות ריבוע שפינתו העליונה-שמאלית ב-RGB-8,8,8 יחד עם הריבוע הקודם

בהירות 50 - מתחילים לראות ריבוע שפינתו העליונה-שמאלית ב-RGB-4,4,4 (חלש מאוד), יחד עם שני הריבועים הקודמים

מעבר לזה כבר אין השפעה, רק הרקע השחור הופך להיות אפור יותר.

* הניסוי כולו בקונטרסט של 50.

* במבט צד הריבועים ברורים יותר אך הגבולות התחתונים של ה-4,4,4 מטושטשים.

בבהירות 50 הלבן פשוט בוהק מדי לטעמי.

בדיקה חוזרת של גווני אפור בחיבור DVI (איזה הבדל תהומי!) - DELL 2407WFP

בבהירות 40-100 רואים בבירור את כל גווני האפור עד RGB 2,2,2. מעל 50 השחור רק נעשה יותר ויותר אפור.

בבהירות 39 מאבדים את 2,2,2

בבהירות 36 מאבדים את 3,3,3

בבהירות 32 מאבדים את 4,4,4

בבהירות 26 מאבדים את 5,5,5

פורסם

הנה לך הסיבה למה לא יורדים במסכים של דל מתחת ל 50% בבהירות ולמעשה עדיף לא לגעת כלל בבהירות.

בנוסף אם קראת את הביקורת שלי הייתה רואה שמכוון הבהירות אמור למעשה לשלוט בבהירות השחור ולא בבהירות הלבן.

אם היה מדובר במסך CRT הדבר אכן היה נכון אבל במסך LCD כפועל יוצא של הורדת הבהירות השחור אתה מוריד גם את

בהירות הלבן ולכן אתה נהנה יותר לעבוד ב"בהירות"(למעשה ניגודיות) נמוכה למרות שזהו אינו מנהג נכון ברוב מסכי ה LCD

מכיוון שנעלמים גוונים עדינים של אפור. הדרך הנכונה להוריד את בהירות הלבן היא בעזרת מכוון ה Contrast או הניגודיות

אך זה קיים רק ב VGA ב 2407, הפיתרון? ובכן הפיתרון הוא להעביר את המסך למצב PC Custom

ואז להוריד את כל ערוצי הצבעים באופן שווה עד שמתקבלת בהירות נעימה לעין, אצלי הם מכוונים בסביבות ה 70

למרות שינתן לרדת עוד, בנוסף זה מוביל לשיפור ניכר בקורונה של המסך ולמעשה כמעט מעלים אותה לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

תודה ארז - אנסה.

אני לא רואה אפקט קורונה כלל.

פורסם

ל-tmpusrשלום

לך יש את המכשיר הזה לא יודע איך קוראים לו,שמכוון את המסך,בגלל זה אתה לא רואה את הקורונה,

אצלי יש בעיה אני שיחקתי עים ההגדרות הפנימיות של המסך,ואני לא זוכר איך ומה היה ברירת מחדל,

תלווה לי את המכשיר לשעה מה אתה אומר חח ,מוסיך לא שאני מתלונן ממה שאני רואה במסך בלי המכשיר

המשך יום טוב לך.

היה זכור לי משהו שאתה אמור לקבל או שיש לך אותו המכייל,טועים, טעות,חח

תצלם בבקשה את ההגדרות של המסך שלך,הכוונה לריבוע הזה שיש בשביל לראות איזה סוג פנל המסך,ואני לפי זה יכוון את שלי.תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים